Connect with us

Újdonság

Tesztgyőztes újdonság az Euromotornál: Nolan N44 N-Com

A Nolan 2013-as újdonsága a többfunkciós N44 N-Com, amely a zárt és a nyitott bukósisakok legelőnyösebb tulajdonságait ötvözi (crossover sisak)

Published

on

nolan n44 ncom
ULTRABOLT
RST AIRBAG

Az N44 a műszaki tartalom és a formaterv szempontjából az N43E Air modell továbbfejlesztett változata (a 43-as szintén gyártásban marad). A városi motorozáshoz és túrázáshoz ajánlott, levehető állvédős N44 kettős homologizációval rendelkezik, azaz teljesíti a nyitott és a zárt sisakok számára előírt ECE teszteket is. A sokoldalú típus a levehető plexi, állvédő és sild révén hat különböző konfigurációban használható.Az N44 héja két méretben készül, amelyekhez nyolc belső méret tartozik (XXS-L és XL-XXXL).

A nagyméretű plexi jó kilátást biztosít a sisakból, mindkét oldala karcálló kivitelű, és rendelkezik Pinlock párásodásgátló használatához szükséges előkészítéssel. A beépített napellenző karc- és párásodásgátló bevonatot kapott. Az N44 hatékony, folyamatos levegőáramlást biztosító szellőzőrendszere az állvédőn, a fejtetőn és a tarkórészen elhelyezett szellőzőnyílásokból, valamint az ezeket összekötő szellőzőcsatornákból áll, az ún. Clima Comfort Top bélés természetesen kivehető és mosható. A modell szériafelszereltségének része a bogárháló és a sisakzsák.


Új fejlesztésű Microlock2 nevű csatjának jellegzetessége a dupla kialakítás: a nyitás az ergonomikus formájú, piros műanyag csattal végezhető el, a rögzítés és az oldás viszont a masszív, alumíniumból készített ricnis csat feladata: ez kapaszkodik bele a pontos, mikrometrikus, tíz fokozatú állíthatóságot biztosító zárnyelvbe. A nagyobb biztonság érdekében a piros nyitócsat csak közel derékszögű elfordítással oldható. Mindezeknek köszönhetően minimálisra csökkenti a csat véletlen kinyílásának esélyét, ugyanakkor egyszerűen használható. Ráadásul jelentősen kisebb és könnyebb a korábbi Microlock csatnál.


A legtöbb Nolan bukósisakhoz hasonlóan az N44 is rendelkezik előkészítéssel a gyári N-Com kommunikációs rendszer beépítéséhez. Az N44 felszerelhető a gyártó új kommunikációs rendszerével, az N-Com B4-gyel – a beépítés rövid idő alatt, egyszerűen elvégezhető. A B4 akár négy motoros közötti kommunikációt is lehetővé tesz, hatótávolsága pedig elérheti a 800 métert (a terepviszonyoktól függően). A készülék Bluetooth vagy vezeték segítségével csatlakoztatható GPS-navigációs készülékhez, MP3-lejátszóhoz, PMR-rádióhoz vagy a motor beépített audiorendszeréhez. Az N-Com B4 rendelkezik beépített, RDS-es FM-rádióval is. Az N44 kompatibilis az N-Com B1 kommunikációs rendszerrel is.

Bár a típus csak rövid ideje van piacon, máris komoly eredménnyel büszkélkedhet. A francia Moto Magazine többfunkciós sisakokat összehasonlító tesztjét a Nolan N44 N-Com nyerte 10-ből 8 pontos eredménnyel. A tesztelők tapasztalatai szerint az N44 kényelmes túrasisak, autópályás használat során is kiválóan megállja a helyét, nagyszerű a beépített napellenzője és a szellőzők elhelyezése, valamint jó a kidolgozása. A hátrányok között a konkurenciához képest nagyobb súlyt (XL-es méretnél) és a viszonylag gyenge zajcsillapítást említették. A teszten a Scorpion Exo-300 Air, a Premier JT4, a Grex J2 Pro és a Iota M013 volt az N44 ellenfele.

Nyolc alapfényezéssel, két láthatósági fényezéssel és három dekorfényezéssel vásárolható meg, 81.000 és 89.500 forint közötti áron

EuroMotor
Cím: 1134 Budapest, Lehel u. 17/b.
Telefon: +36 1 877 44 30 , +36 1 877 44 30
Fax: +36 1 877 44 40
Weboldal: http://www.euromotor.hu
E-mail: euromotor@euromotor.hu

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending