Csatlakozz hozzánk

Akciók

Nolan N104: új generációs, felnyitható túrasisak

Tipp-topp túrabukó érkezik a Nolantól az EuroMotor kínálatába

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Az új N104 annak a rengeteg tapasztalatnak az összegzése, amelyet a Nolan a felnyitható túrasisakok piacán szerzett az N100 1998-as bemutatása óta. Az N104 teljesen új fejezetet nyit a felnyitható fejvédők történetében. Igényes motorosok készítették igényes motoros társaik számára: a tervezést, fejlesztést és a tesztelést is olyan szakemberek végezték, akik amellett, hogy formatervezők, mérnökök és tesztelők, egyúttal szenvedélyes motorosok is.

Az N104-nél egy modellbe sűrítve találhatók meg a Nolan legújabb, exkluzív fejlesztései, az elegáns, ugyanakkor modern formaterv és a példás kényelem. A teljes egészében Olaszországban készülő Nolan N104 új mércét állít fel kategóriájában. A lehető legnagyobb kényelem érdekében az N104 héja két méretben készül, amihez nyolc belső méret tartozik (XXS-L és XL-XXXL ). A két héjméretnek köszönhetően az N104 súlya és térfogata a lehetséges minimumon marad, illetve arányban áll viselője testméretével.

Az N104 új fejlesztésű, karcmentes és UV-szűrős plexije vízszintesen és függőlegesen is nagy látóteret biztosít, ami jelentősen növeli az aktív biztonságot és javítja a komfortot. A plexi egyszerűen és gyorsan le- és felszerelhető, a művelethez természetesen nincs szükség szerszámokra. A N104 Special N-Com modellek kivételével mindegyik N104-hez alapfelszereltségként jár a Pinlock-rendszerű, szilikonos NFRS (Nolan Fog Resistant System) párásodásgátló.


Az elegáns ezüst mellett több sportosabb színösszeállításban is kapható

A speciális kialakítású plexinek és Pinlock lencsének köszönhetően beszerelt párásodásgátlóval is nagyszerű a kilátás a sisakból, a Pinlock lencse felső éle nem kerül be a viselő látómezejébe. Szintén az alapfelszereltség része az egyszerűen kezelhető, pára- és karcmentes bevonattal ellátott beépített napellenző (VPS). A napellenző különlegessége, hogy gombnyomásra automatikusan visszahúzódik a héjban kialakított résbe. Ennek a funkciónak a biztonság szempontjából van jelentősége: az egyszerű és gyors visszahúzás jó szolgálatot tesz például alagútba való behajtáskor.


Felsőkategóriás túrasisak, sok extrával – motorosoktól motorosoknak

Az N104 állrészét a Nolan által szabadalmaztatott, speciális Dual Action nyitószerkezet mozgatja. A Dual Action egyik jellegzetessége, hogy az állrész elliptikus pályán mozog, ami csökkenti a sisak méretét és légellenállását az állrész nyitott helyzetében; a másik, hogy minimálisra csökkenti az állrész véletlen felnyílásának esélyét. A nyitás két gomb segítségével, de egy kézzel végezhető el; az állrész csak akkor nyílik ki, ha először aktiválják az alsó biztonsági kapcsolót, majd utána a felső kioldógombot. Az állrész egy kapcsoló segítségével a felhajtott pozícióban rögzíthető. A Nolan N104 természetesen megfelel az UN/ECE 22-05 szabványnak, ráadásul rendelkezik a zárt és a nyitott sisakokra érvényes homologizációval is (P/J). Ez azt jelenti, hogy az N104 zárt állrésszel teljesíti a zárt fejvédőkre vonatkozó biztonsági előírásokat.


Sokoldalú, mert felnyitható

Az N104 felső részének hatékony szellőztetéséről az új Air Booster rendszer gondoskodik: a fejtetőn elhelyezett szellőzőnyílás a megfelelő helyekre friss levegőt szállít, ugyanakkor eltávolítja a sisakból a használt és meleg levegőt. Emellett az N104 áll- és homlokrészén is található egy-egy szellőzőnyílás, továbbá a tarkónál két kivezetőnyílás, amelyek folyamatos levegőáramlást biztosítanak a sisak belsejében. Az N104 szellőzőrendszere a lehető legmagasabb komfortot biztosítja extrém motorozási körülmények között is. Az újdonság különlegesen kényelmes, lélegző, kivehető és mosható, antibakteriális béléssel (Clima Comfort) rendelkezik. A fej- és arcpárnák mellett a nyakpárna is kivehető, aminek elsősorban a meleg nyári hónapokban vehetjük hasznát. A bélés formáját úgy alakították ki, hogy a szemüveget viselő motorosok számára is megfeleljen.


Az ún. Air Booster rendszerrel a szellőzés is prémiumkategóriás

A bélésen elhelyezett fényvisszaverő betétek sötétben javítják a láthatóságot és ezáltal az aktív biztonságot. Az N104-hez alapfelszerelésként jár a bogárháló, amelyet egy, az állrész felhajtott állapotában látható fényvisszaverő csíkkal is elláttak. Az N104 csatja teljesen új fejlesztés, különbözik a piacon jelenleg található összes egyéb megoldástól. A Microlock2 névre hallgató szerkezet jellegzetessége a dupla csatos kialakítás: a nyitás az ergonomikus formájú, piros műanyag csattal végezhető el, a rögzítés és az oldás viszont a masszív, alumíniumból készített ricnis csat feladata: ez kapaszkodik bele a pontos, mikrometrikus, 10 fokozatú állíthatóságot biztosító zárnyelvbe.


Igényes belső, átgondolt a csat és az állrész nyitómechanikája

A nagyobb biztonság érdekében a piros nyitócsat csak közel derékszögű elfordítással oldható. A Microlock2 mindezeknek köszönhetően minimálisra csökkenti a csat véletlen kinyílásának esélyét, ugyanakkor ergonomikus kialakítása révén egyszerűen használható. A Microlock2 emellett jelentősen kisebb és könnyebb a korábbi Microlock csatnál. A legtöbb Nolan bukósisakhoz hasonlóan az N104 is rendelkezik előkészítéssel a gyári NCom kommunikációs rendszer beépítéséhez. Az N104-hez a Nolan új kommunikációs rendszert készített, az N-Com B4-et, amely rendkívül rövid idő alatt, egyszerűen beszerelhető a sisakba, akár négy motoros közötti kommunikációt is lehetővé tesz, hatótávolsága pedig elérheti az 500 métert (a terepviszonyoktól függően). Az N-Com B4 Bluetooth vagy vezeték segítségével csatlakoztatható GPS-navigációs készülékhez, MP3-lejátszóhoz vagy PMR-rádióhoz. Az N-Com B4 rendelkezik beépített FM-rádióval is.


A kényelem érdekében két héjmérettel készül

Bár épp csak bemutatták, a Nolan N104 máris egy komoly elismerésnek örvendhet. A neves német túramotoros szaklap, a Motorrad & Reisen ötcsillagos „Toptipp” illetve „Nagyon jó” minősítést adott az olasz gyártó legújabb modelljének. A Nolan N104 tizenkét alapfényezéssel, két dekorfényezés összesen tíz változatával és két láthatósági színben (fluorsárga, fluornarancs) lesz kapható, várhatóan 2011 végétől – 2012 elejétől. A Nolan N104 felszereltségtől és fényezéstől függően 90.000,- Ft és 110.000,- Ft közötti összegbe kerül majd.


“Világító”, láthatósági kivitelben is kapható

További információ:

EuroMotor
Cím: 1134 Budapest, Lehel u. 17/b.
Telefon: +36 1 877 44 30 , +36 1 877 44 30
Fax: +36 1 877 44 40
Weboldal: http://www.euromotor.hu
E-mail: euromotor@euromotor.hu

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending