Connect with us
Suzuki

Hírek

Nolan-sikerek Sepangban

A Superbike világbajnokság hatodik versenyhétvégéjén Malajziában Marco Melandri megtörte hosszú, győzelem nélküli periódusát, és ismét a dobogó legfelső fokára állhatott – mi több, duplázott, hiszen mindkét futamot megnyerte

Published

on

wsbk nolan sepang 2014
ULTRABOLT
RST AIRBAG

Jól szerepelt Chaz Davies is, aki az első futamban negyedik lett, a másodikban pedig nyolcadikként intette le a kockás zászló. A legjobb EVO-s eredményt az első futamban David Salom érte el, közvetlenül Camier, Guarnoni és Badovini előtt. Leon Camier a második futamos EVO-győzelem után a 12. (pontszerző) helyen zárta a napot. Tóth Imre is pontot szerzett, idén először, egyből kettőt (14. lett).

A bajnoki ponttáblázatban jelenleg a nolanes Melandri az ötödik, az X-liteos Davies pedig a hatodik helyen áll. Az élen a címvédő Tom Sykes áll, őt 13 ponttal lemaradva követi Guintoli, a harmadik jelenleg Jonathan Rea. A Superbike vb következő fordulója június 22-én lesz Olaszországban, Misanóban.

Versenyzői nyilatkozatok

Marco Melandri (Nolan X-802R)

„Nagyon szükségünk volt már erre a dupla győzelemre! A nehézségek ellenére sosem adtuk fel, mindig dolgoztunk keményen és harcoltunk tovább. Nagyon jól éreztem magam az RSV4 nyergében. Az első futamban nehezek voltak a körülmények, de sikerült elkapnom Guintolit. Miután leelőztem, már a saját tempómat tudtam motorozni. Tudtam, hogy megfelelően tudok majd védekezni a féktávokon, és képes leszek kézben tartani az irányítást egészen a verseny végéig. A második kör végül még nehezebbnek bizonyult, hiszen ott még a Kawasakisokkal is meg kellett küzdenem, mielőtt el tudtam volna csípni Guintolit. Az utolsó körben azt gondoltam, teszek egy próbát. Száz százalékot kellett nyújtanom a kockás zászlóig. Egyébként minden egyes pilóta hatalmas elismerést érdemel, hiszen ilyen körülmények között motorozni egyikünknek sem volt egyszerű. A győzelmemet Manunak szeretném ajánlani, és a csapatom összes tagjának. Viszlát Misanóban!”

Chaz Davies (X-lite X-802R)

„A futamok valóban olyan kemények voltak, mint amilyennek elképzeltük. A fő problémám a tapadás hiánya volt, ami sajnos magával hozott több más gondot is, például pont ez miatt az elektronika sem működött olyan kifinomultan. A két futam nagyjából hasonlóra sikerült, talán a másodikban akadt némi fejlődés, miután pár beállítást módosítottunk, de még dolgozni kell a tapadás-problémán, hogy a kanyarokban is gyorsabb lehessek. Igazából elégedett vagyok az első futam eredményével, mindent megtettem, amit az adott helyzetben tudtam, a technikán pedig tovább dolgozunk, hogy megoldódjanak a gondok.”

Ayrton Badovini (X-lite X-802R)

„Az első futam jól kezdődött, bár nem igazán éreztem a motor visszajelzéseit az első futómű felől. Nem tudom, hogy a hőség miatt volt-e vagy sem, de a motor nem fordult igazán jól. Olyan keményen motoroztam, ahogy csak tudtam, anélkül, hogy túl nagy rizikót vállaltam volna, de megtettem, amit csak lehetett, hogy a legjobbat kihozzam a helyzetből. A második futam jobb volt számomra, mert rövidebb volt. Örültem, mert a motorom egy kicsit jobban működött, miután pár dolgot módosítottunk rajta. Az első hét körben nagyon keményen hajtottam, jó pár rizikós helyzetet bevállalva, aztán próbáltam egyenletesen menni, hogy azért egy értékelhető helyen érjek célba.”


– a Nolan termékeket az EuroMotor forgalmazza:

Cím: 1134 Budapest, Lehel u. 17/b.
Telefon: +36 1 877 44 30
Fax: +36 1 877 44 40
Weboldal: http://www.euromotor.hu
E-mail: euromotor@euromotor.hu
Gyártó: http://www.nolan.it

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending