Csatlakozz hozzánk

Hírek

Nike a motorsportban

A sportszermárka első motoros cikke a Nike AIRMX 6.0 crosscsizma.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A Nike sportszergyártó óriásnak két szponzorált versenyzője van az AMA off-road bajnokságokban: Ryan Dungey motocross, és James „Bubba” Stewart supercross bajnok. Személy szerint az ő lábukra fejlesztette ki a Nike az AIRMX 6.0 crosscsizmát.

 

 

A Nike AIRMX 6.0 kifejezetten a két versenyző számára készült, tehát egyelőre nem tervezik, hogy kereskedelmi forgalomba hozzák. Mi mégis csodálkoznánk rajta, ha a Nike nem váltaná készpénzre a saját maga, és a profi motorosok által a csizma kifejlesztésébe fektetett energiát, valamint a két szupersztárban rejlő marketing potenciált. Ahhoz persze még nagyon sok munkára lesz szükség, hiszen az első példányok nem univerzálisak, a széles tömegek számára készülő lábbeliket részben más elvek alapján tervezik.


A Puma után lehet, hogy a Nike is beszáll a motoros bizniszbe

Amit tudni lehet erről a nagyszerű csizmáról az, hogy a súlya igazán alacsony, egy pár nincs összesen 1 kg. Ennek oka a jelentős mennyiségű karbon, amit a csuklós lábszárvédőnél alkalmaztak, valamint a rendkívül vékony talprész, ami nagy valószínűséggel – a Nike védjegyének számító – levegőcellákat is tartalmaz.

Tudtad-e?

James „Bubba” Stewart, Jr. az első afroamerikai motocross versenyző, aki a sportág közvetlen elitjébe tudott kerülni. A 25 éves tehetség háromszor nyert AMA motocross bajnokságot, kétszer nemzetek cross-át, kétszer AMA supercross-t, és háromszor volt FIM supercross világbajnok.


A 2009-es, 15. X Games-en “csak” második lett

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending