Csatlakozz hozzánk

Hírek

Next Generation Hungary: ugródeszka a jövő nemzedéknek?

“Hiszek a magyar motorsport feltámadásában” – mondhatnák az Egyesület alapítói

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: NGH SE

Láthattunk egy standot a Motorfesztiválon, amely érdekes versenymotor(os)ok gyülekezete volt: Moto2, Moto3, 50cc, 125SP, stock 1000… Ez nem más volt, mint a frissen szárnyait bontogató – a tapasztalt menedzser, Stefano Favaro és fia, Roberto által életre hívott – Next Generation Hungary SE. Az Egyesület égisze alatt válogatott tehetséges magyar versenyzők gyűltek össze, akiknek komoly hátszelet jelenthet ez az optimista kezdeményezés.

Favaróék sajtótájékoztatójának időpontjában nyüzsgő érdeklődés fogadta az először a Hungexpón bemutatkozó Next Generation Hungary 2011-es programját. A fiatal tehetségeket felkutató, támogató és utánpótlás nevelést hivatásának tekintő új egyesület fő profilja a motorsport, de saját elmondásuk szerint az autó- és bármely sport területről érkező tehetségeket is képesek profi szinten eljuttatni a végső cél felé.

A fiatal tehetségek Babonics Márk, Zádori Bálint és Győr Bálint mellett, az egyesület legfiatalabb profi versenyzői Árpás Rudolf #52, és Tomes Patrik #51, akik az idén már az ADAC német bajnoki sorozat 50ccm-es Mini Bike kupasorozatában nemzetközi résztvevőkkel mérik össze tudásukat. Gyenis Áron és Gyenis Gábor a Sport 125-ös kétütemű kategóriában vitézkednek majd, míg a nemzetközi profi kategóriákban a tervek szerint Sebestyén Péter a Moto3-as, Chrobák János pedig a Moto2-es kategóriában indulnak a Spanyol Bajnoki sorozatban. A kiváló versenyzőket egy csillogó szemű hölgyversenyző, Kis Viktória ékesíti, aki macskakörmeit nem kímélve már 2010-ben megmutatta mire képes, s idén az egyesület keretein belül folytatja előmenetelét.

Stefano Favaro az Egyesületről

“A pezsgő lendülettel, fiatalos akarattal, és egyszerre dobogó szívvel-lélekkel összetartó egyesület” egyik pillérje Stefano Favaro, aki a motorsport területén megszerzett összes tapasztalatával és kapcsolatával áll az egyesület mögött. Fia, Roberto Favaro Sebestyén Péter menedzselése mellett szintén foglakozik az egyesülettel, míg Sebestyén Ferenc az egyesület elnöki posztját tölti be, Tütős Zoltán az elnökhelyettes, Chrobák János pedig szakágvezetőként végzi az utánpótlásneveléssel kapcsolatos feladatokat. “Az összefogás gondolkodásmódját, és szemléletét jól tükrözi szlogenje: …vezesd a jövődet…” Bízzunk benne, hogy a Következő Generáció már jóval kisebb hátrányból indul a nyugati versenyzőkkel szemben, mint azt az elmúlt évtizedekben tapasztalhattuk. Ehhez a munkához sok sikert kívánunk az ifjú titánoknak és mentoraiknak egyaránt!


Balra Chrobák Moto2-es, jobbra Sebestyén Moto3-mas versenygépe


Jelenleg 10 ifjú tehetséget terelget a helyesnek vélt irányba az NGH SE

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending