Csatlakozz hozzánk

Hírek

Nemzetközi Női Motoros Nap Kovács Nikivel

Motoros csajok! Ez a Ti napotok! Kattints a programért!

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a tavalyi évben csatlakozott először a Nemzetközi Női Motoros Naphoz, mely a 2008-as évtől nemzetközi eseménnyé vált. Korábban hivatalosan csak Kanadában és az USA-ban vonultak az utcára motorjaikkal vagy robogóikkal a hölgyek ezen a napon.

Az idei évben 2011. május 6-án rendezik meg Budapesten az 5. Nemzetközi Női Motoros Napot, illetve 2. Női motoros felvonulást. A rendezvény célja az egyre növekvő számú motorozó lány segítségével a közlekedésben résztvevő többi személy figyelmének felhívása a körültekintő közlekedésre és a balesetmegelőzés fontosságára.

A rendezvény megálmodója a kanadai Vicki Gray, aki 2008-tól a női motorosokra szerette volna felhívni a közvélemény figyelmét, és bátorítani kívánja azokat a hölgyeket, akik eddig még nem merték elhatározni magukat, hogy saját maguk is motort vezessenek. A Nemzetközi Női Motoros Nap alkalmából pénteken reggel 8:30-tól a Hungaroringen várják a motoros nőket, ahol a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság motoros rendőrei ingyenes vezetéstechnikai képzést tartanak számukra.

A rendezvény meghívottja, legeredményesebb magyar női motorversenyzőnk, Kovács Niki, aki harmadik helyen zárt a gyorsasági motorosok női Európa-bajnoki versengésében, a Hungaroringen és a Pannónia-ringen is tartja a hivatalos pályacsúcsot, legutóbb pedig hajszállal maradt le a dobogóról a férfiak között az országos bajnokság második fordulóján.

A vezetéstechnikai tanfolyamon mesél a megjelent hölgyeknek és uraknak életútjáról, tapasztalatairól és a motorversenyek izgalmairól. Tehetségét a hivatásos motoros-rendőroktatók által felállított akadályelemek között is bizonyíthatja, továbbá versenymotorját is kiállítja.

A hölgyek a program végeztével (15 óra körül) a Hungaroringről a motoros rendőrök biztosításával együtt motoroznak át a Váci út 13. elé, ahonnan a Csajokamotoron.hu által második alkalommal megszervezett motoros felvonulás indul II. “Szabályosan szabadon – Csajok a motoron” címmel. Az eseményen az első ízben kiírt MAMS Női Gyorsasági Motoros Országos Bajnokság további versenyzői is részt vesznek.


Motoros nőnap vezetéstechnikai oktatással és felvonulással
A női motoros felvonulás pontos időterve

·    16:00: gyülekező a Váci út 13. előtt (Andretti Pizzéria). Regisztráció, fagyizás az Andretti jóvoltából, ajándékok átvétele a készlet erejéig
·    17:30: a résztvevők köszöntése, tájékoztatás
·    17:50: a résztvevők felveszik a vonulás alakzatát
·    18:00: elindulnak a következő útvonalon: Budapest, Váci út 13. szám alatti Andretti Pizzéria elől indul, és a Váci út – Nagykörút – Oktogon – Andrássy út – Hősök tere (pihenő, fényképezés) – Dózsa György út – Váci út 13.
·    18:45 érkezés a Hősök terére
·    19:00: Flash Mob (a lányok egy előre betanult tánckoreográfiát adnak elő együtt)
·    19:30: Angel Candle – gyertyagyújtás (egy angyal formát rakunk ki mécsesekből, a balesetben elhunyt motorosok emlékére)
·    20:00: visszaindulás a gyülekező helyszínére
·    20:30: a rendezvény befejeződik, innentől szabad program az Andrettiben. Mindenki a cég vendége egy üdítőre, este buli, karaokee

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending