Csatlakozz hozzánk

Hírek

Nemzetközi Női Motoros Nap Kovács Nikivel

Motoros csajok! Ez a Ti napotok! Kattints a programért!

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

A Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a tavalyi évben csatlakozott először a Nemzetközi Női Motoros Naphoz, mely a 2008-as évtől nemzetközi eseménnyé vált. Korábban hivatalosan csak Kanadában és az USA-ban vonultak az utcára motorjaikkal vagy robogóikkal a hölgyek ezen a napon.

Az idei évben 2011. május 6-án rendezik meg Budapesten az 5. Nemzetközi Női Motoros Napot, illetve 2. Női motoros felvonulást. A rendezvény célja az egyre növekvő számú motorozó lány segítségével a közlekedésben résztvevő többi személy figyelmének felhívása a körültekintő közlekedésre és a balesetmegelőzés fontosságára.

A rendezvény megálmodója a kanadai Vicki Gray, aki 2008-tól a női motorosokra szerette volna felhívni a közvélemény figyelmét, és bátorítani kívánja azokat a hölgyeket, akik eddig még nem merték elhatározni magukat, hogy saját maguk is motort vezessenek. A Nemzetközi Női Motoros Nap alkalmából pénteken reggel 8:30-tól a Hungaroringen várják a motoros nőket, ahol a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság motoros rendőrei ingyenes vezetéstechnikai képzést tartanak számukra.

A rendezvény meghívottja, legeredményesebb magyar női motorversenyzőnk, Kovács Niki, aki harmadik helyen zárt a gyorsasági motorosok női Európa-bajnoki versengésében, a Hungaroringen és a Pannónia-ringen is tartja a hivatalos pályacsúcsot, legutóbb pedig hajszállal maradt le a dobogóról a férfiak között az országos bajnokság második fordulóján.

A vezetéstechnikai tanfolyamon mesél a megjelent hölgyeknek és uraknak életútjáról, tapasztalatairól és a motorversenyek izgalmairól. Tehetségét a hivatásos motoros-rendőroktatók által felállított akadályelemek között is bizonyíthatja, továbbá versenymotorját is kiállítja.

A hölgyek a program végeztével (15 óra körül) a Hungaroringről a motoros rendőrök biztosításával együtt motoroznak át a Váci út 13. elé, ahonnan a Csajokamotoron.hu által második alkalommal megszervezett motoros felvonulás indul II. “Szabályosan szabadon – Csajok a motoron” címmel. Az eseményen az első ízben kiírt MAMS Női Gyorsasági Motoros Országos Bajnokság további versenyzői is részt vesznek.


Motoros nőnap vezetéstechnikai oktatással és felvonulással
A női motoros felvonulás pontos időterve

·    16:00: gyülekező a Váci út 13. előtt (Andretti Pizzéria). Regisztráció, fagyizás az Andretti jóvoltából, ajándékok átvétele a készlet erejéig
·    17:30: a résztvevők köszöntése, tájékoztatás
·    17:50: a résztvevők felveszik a vonulás alakzatát
·    18:00: elindulnak a következő útvonalon: Budapest, Váci út 13. szám alatti Andretti Pizzéria elől indul, és a Váci út – Nagykörút – Oktogon – Andrássy út – Hősök tere (pihenő, fényképezés) – Dózsa György út – Váci út 13.
·    18:45 érkezés a Hősök terére
·    19:00: Flash Mob (a lányok egy előre betanult tánckoreográfiát adnak elő együtt)
·    19:30: Angel Candle – gyertyagyújtás (egy angyal formát rakunk ki mécsesekből, a balesetben elhunyt motorosok emlékére)
·    20:00: visszaindulás a gyülekező helyszínére
·    20:30: a rendezvény befejeződik, innentől szabad program az Andrettiben. Mindenki a cég vendége egy üdítőre, este buli, karaokee

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending