Csatlakozz hozzánk

Hírek

Nemzetek Krossza 2013 – így sikerült a versenyünk

Nem sikerült kvalifikálnia magát a legjobb 20 nemzet közé a magyar motokrossz válogatottnak a 2013-as csapat-világbajnokságon. A háromfős alakulat tempója megvolt a továbbjutáshoz, a technika viszont máshogy akarta. A csapat 28. helyen végzett.

Közzétéve

ekkor

nemzetek krossza 2013 team hungary
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

A Team Hungary célja az volt, hogy kvalifikálják magukat a legjobb 20 nemzet közé, vagyis az A-fináléba. Papíron minden esélyük megvolt rá, de a balszerencse közbeszólt. Komoly előkészítéssel és nagy elszántsággal indult útnak a Németh Kornél, Firtosvári Gábor, Szvoboda Bence alkotta magyar motokrossz válogatott Teutschenthalba, a csapat-világbajnokság idei helyszínére.

Németh Kornél és Szvoboda Bence komoly tempót diktált a szombati napon, legjobb köridejük a 12. helyre volt elegendő az MX1-es illetve az Open kategóriában, ami bőven továbbjutást jelentett volna a magyar csapat számára. Kornél azonban nem látta meg a kockás zászlót az MX1-es kategória kvalifikációs versenyén, motorjának bezinpumpája idő előtt feladta a küzdelmet. Bence hiába motorozott fantasztikusan, a csapat legifjabb tagja, Firtosvári Gábor nem tudta pótolni Németh rutinját. A csapatnak a vigaszág maradt utolsó továbbjutási lehetőségként.

A B-finálénak elnevezett reményfutamban erős csapatok feszültek egymásnak, hogy eldöntsék, melyik lesz az egyetlen nemzet, amely csatlakozhat a világsztároktól hemzsegő A-döntő mezőnyéhez. A magyaroknak csak jó starttal lett volna esélyük, de az újabb technikai meghibásodások minden reményt szertefoszlattak. Szvoboda hátsó fékje, Némethnek a váltókarja makacsolta meg magát, ezzel meg is pecsételődött a válogatott sorsa.

Egy izgalmas futamot követően végül a lettek jutottak tovább, a magyarok 41 nevező ország közül a 28. helyen fejezték be a hétvégét

Firtosvári Gábor (#83)

“A várt eredmény ugyan elmaradt, de nagyon sokat tanultam ezen a versenyen. A magyar csapatban nekem volt talán a legnehezebb dolgom, hiszen ez volt az első felnőtt válogatottságom. Ez a verseny nagy lelki lökést adott nekem, világossá vált számomra, hogy ezt akarom csinálni, ebben a mezőnyben szeretnék motorozni a későbbiekben. Remélem lesz rá alkalmam”

Firtosvári Gábor

Németh Kornél (#82)

Sajnálom, hogy nem tudtam hozzásegíteni a csapatot az A-döntőhöz az utolsó szereplésemen a nemzeti válogatottban. Úgy érzem, a tempóm elegendő volt a továbbjutáshoz, a balszerencse viszont egész hétvégén üldözött. A kvalifikációs futamon a benzinpumpa, a reményfutamban a váltó tréfált meg. Bízom benne, hogy a rengeteg magyar szurkolónak így is nagy élmény volt ez a hétvége”

Németh Kornél

Szvoboda Bence (#84)

“Hátborzongató érzés ennyi néző előtt motorozni, a pálya egyik kanyarjában akkora volt a hangzavar, hogy a saját motorom hangját nem hallottam. Rendkívül inspiráló volt számomra a csapategység, és a rajongók támogatása. Mindent megtettünk, hogy lehető legjobb eredménnyel háláljuk meg a belénk vetett bizalmat. Nekem sikerült a legjobban ez a hétvége, világbajnokokkal voltam versenyben, de mindez nem ér semmit, hiszen a csapat nem jutott be az A-döntőbe. Bízom benne, hogy a jövőben még lesz esélyünk ott lenni a legjobbak között”

Szvoboda Bence

A magyar válogatott tagjai mindent megtettek, de a végeredmény Szvoboda (balra) arcára van írva

Nem csak a magyarok voltak azok, akik végigszenvedték ezt a hétvégét. A hazai pályán motorozó németek mutatták a leghullámzóbb teljesítményt, címvédőként csak a hetedik helyen végeztek. A franciákat egy első defekt fosztotta meg a dobogótól, a kvalifikáción brillírozó ausztrálok pedig a rajtok áldozatai lettek. A legletörtebben a Team USA távozott Németországból, az amerikai válogatott hírnevéhez képest beleszürkült a mezőnybe, ezüstérmesek lettek, amit rendkívül sportszerűtlenül vettek tudomásul.

A show-t a végig kiegyensúlyozott, esélytelennek tartott belga válogatott lopta el, 85 ezer őrjöngő néző előtt arattak parádés győzelmet, amivel 2004 után hódították el újra a Peter Chamberlain vándorserleget. Jövőre Lettország lesz az esemény házigazdája.

Nemzetek Krossza 2013 – Németország, Teutschenthal – Végeredmény:

1. Belgium
2. USA
3. Olaszország
4. Ausztrália
5. Franciaország
6. Nagy-Britannia
7. Németország
8. Oroszország
9. Svájc
10. Észtország

28. Magyarország

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

Husqvarna 2019 Fall

Trending