Csatlakozz hozzánk

Hírek

Nemsokára jön a “sportos” FZ8-as?

Lencsevégre kaptak a hangvillás gyárban egy bizonyos FZ8R Yamahát…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Népszerű módszer a motorgyártók eszköztárában, hogy pár sportos alkatrész felcsavarozásával vagy némi módosítással “új modellt” készítenek, aminek típusnevére ráaggatják a sokat sejtető “R” betűt. E kémfotó alapján a Yamaha is erre készül az FZ8-assal.

A MotoBlog.fr munkatársai egy “FZ8R” típusjelzésű példányra bukkantak a Yamaha franciaországi gyárának látogatása során – és mivel még sosem láttak olyat azelőtt, gyorsan meg is örökítették a bringa faridomát egy telefonnal, hogy hihető legyen a sztori, ha elmesélik valakinek.

Elmondásuk szerint a “racing” FZ8-as Lazer kipufogót hordott, a gyári kinézetű első villát pedig Öhlins matricák díszítették. A fékek teljesen gyárinak tűntek, ahogy a motor többi része is “mezei” FZ8 volt. Ebben a formájában már kezdett hasonlítani a nyolcszázas naked az FZ8 Road Cup-os verziókra – a franciák versenysorozatot is szerveztek a modellnek. Az ominózus vason viszont gyári típusjelzésnek tűnő matrica volt, ami arra enged következtetni, hogy hamarosan új modellel gazdagodik a hangvillások palettája. Az “új modell” kifejezés azért enyhe túlzás, de pár apró(?) változtatással egy temperamentumosabb “nyolcassal” ajándékozhat meg bennünket a gyártó. Ezzel beszállna Iwata a középkategóriás “R-es” nakedek sorába, ahol a Triumph Street Triple R mellett a Kawasaki Z750R-rel kell majd megmérkőznie azon utcai motorosok kegyeiért, akik a sportos egyenes kormányos gépeket preferálják.


FZ8R – jól hangzik…


Ez egy “kupás” FZ8 – még nem tudni, mennyire lesz sportos az utcai R


Ha már Yamaha újdonságok: a hangvillások a Moto3-ra készülnek – a projekt utcai “mellékterméke” lesz az YZF250 R4?

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending