Csatlakozz hozzánk

Hírek

Németh tarolt a szlovák bajnokin

Kornél újra kitett magáért: még a nap legjobb köridejét is bezsebelte

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Forrás: Hell Racing Team

Hétvégén a lengyel határhoz közel fekvő kisvárosban, Vislankában rendezték a szlovák bajnokság aktuális futamát, amely – a magas pénzdíjazás miatt – igen népszerű a környező országok versenyzői között. Idén a hazai versenyzők mellett érkezett nevezés Csehországból, Lengyelországból, Ukrajnából és a Hell Racing Team kiváló MX versenyzője, Németh Kornél jóvoltából Magyarországról is.

Noha a verseny miatt „Big-K”-nek ki kellett hagynia a magyar bajnokság kókai futamát, az eredmények alapján úgy tűnik, megérte, hiszen nagy riválisát, a cseh bajnokságot Kornél előtt vezető Michek Martint győzte le. A motokrossz kiválóságokból álló népes nemzetközi mezőnyt szinte ideálisnak mondható körülmények fogadták az emelkedőkkel tűzdelt, gyönyörű vislankai pályán. A szombati kiadós eső után, a verseny napjára már kellőképp felszáradt a pálya, csak néhány nyomban maradt meg a víz, így az utóbbi csehországi futamok sártengeréhez szokott versenyzőknek ezúttal könnyebb dolguk volt.

A cseh bajnokságban az LR Cosmetics színeiben induló Németh Kornél a húszperces kvalifikáció alatt végig ádáz küzdelmet folytatott legfőbb vetélytársával, Michek Martinnal, aki jelen állás szerint vezeti a cseh bajnokságot. Mindkét MX klasszis beleadott apait-anyait, ugyanis mindketten pályáztak a leggyorsabb kört futó rider díjára. A párharc a magyar versenyző diadalát hozta, a kvalifikáció végére ugyanis Kornélnak sikerült 0,3 másodperccel gyorsabbnak bizonyulnia cseh társánál.

A Hell versenyzőjének az első futamon is Michekkel kellett megküzdenie: „Az első futamban Michek vitte el a rajtot, én csak másodiknak tudtam elmenni, innentől kezdve 25 percen át, folyamatosan vívtunk egymással. Amint beértük a lekörözötteket, cseh riválisom korábban tudott bemenni a nyomba, amin a legjobban lehetett haladni, nekem pedig – amikor a többieket előztem – mindig ki kellett mennem az ideális nyomról, így lelassultam kicsit. Végül – hiába futottam jobb köridőt az időmérő során – az első futamban Michek jobbnak bizonyult nálam” – mesélte a történtekről Németh Kornél.


Egy első és egy második hely, valamint egy leggyorsabb kör Németh neve mellett Vislankában

 A második futamban – szintén remek start után – az egyik kanyarban viszont hibázott Michek Martin, amit a kaposvári születésű magyar MX-es nem hagyott büntetlenül, így a futam hátralévő részében már nem lehetett Kornéltól elvenni a győzelmet: „Nagyon köszönöm a segítséget szerelőmnek, Csókás Szilveszternek, aki az utolsó pillanatban sietett segítségemre, amikor kiderült, hogy cseh csapatom nem tud elkísérni erre a számomra fontos versenyre. Nélküle nem jöhetett volna össze az a szép eredmény!”


Legeredményesebb magyar motokrosszosunk legközelebb augusztus 14-én, a német bajnokság következő futamán, Riedben áll majd rajthoz

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending