Csatlakozz hozzánk
HYPERSPORT

Hírek

Németh tarolt a szlovák bajnokin

Kornél újra kitett magáért: még a nap legjobb köridejét is bezsebelte

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Forrás: Hell Racing Team

Hétvégén a lengyel határhoz közel fekvő kisvárosban, Vislankában rendezték a szlovák bajnokság aktuális futamát, amely – a magas pénzdíjazás miatt – igen népszerű a környező országok versenyzői között. Idén a hazai versenyzők mellett érkezett nevezés Csehországból, Lengyelországból, Ukrajnából és a Hell Racing Team kiváló MX versenyzője, Németh Kornél jóvoltából Magyarországról is.

Noha a verseny miatt „Big-K”-nek ki kellett hagynia a magyar bajnokság kókai futamát, az eredmények alapján úgy tűnik, megérte, hiszen nagy riválisát, a cseh bajnokságot Kornél előtt vezető Michek Martint győzte le. A motokrossz kiválóságokból álló népes nemzetközi mezőnyt szinte ideálisnak mondható körülmények fogadták az emelkedőkkel tűzdelt, gyönyörű vislankai pályán. A szombati kiadós eső után, a verseny napjára már kellőképp felszáradt a pálya, csak néhány nyomban maradt meg a víz, így az utóbbi csehországi futamok sártengeréhez szokott versenyzőknek ezúttal könnyebb dolguk volt.

A cseh bajnokságban az LR Cosmetics színeiben induló Németh Kornél a húszperces kvalifikáció alatt végig ádáz küzdelmet folytatott legfőbb vetélytársával, Michek Martinnal, aki jelen állás szerint vezeti a cseh bajnokságot. Mindkét MX klasszis beleadott apait-anyait, ugyanis mindketten pályáztak a leggyorsabb kört futó rider díjára. A párharc a magyar versenyző diadalát hozta, a kvalifikáció végére ugyanis Kornélnak sikerült 0,3 másodperccel gyorsabbnak bizonyulnia cseh társánál.

A Hell versenyzőjének az első futamon is Michekkel kellett megküzdenie: „Az első futamban Michek vitte el a rajtot, én csak másodiknak tudtam elmenni, innentől kezdve 25 percen át, folyamatosan vívtunk egymással. Amint beértük a lekörözötteket, cseh riválisom korábban tudott bemenni a nyomba, amin a legjobban lehetett haladni, nekem pedig – amikor a többieket előztem – mindig ki kellett mennem az ideális nyomról, így lelassultam kicsit. Végül – hiába futottam jobb köridőt az időmérő során – az első futamban Michek jobbnak bizonyult nálam” – mesélte a történtekről Németh Kornél.


Egy első és egy második hely, valamint egy leggyorsabb kör Németh neve mellett Vislankában

 A második futamban – szintén remek start után – az egyik kanyarban viszont hibázott Michek Martin, amit a kaposvári születésű magyar MX-es nem hagyott büntetlenül, így a futam hátralévő részében már nem lehetett Kornéltól elvenni a győzelmet: „Nagyon köszönöm a segítséget szerelőmnek, Csókás Szilveszternek, aki az utolsó pillanatban sietett segítségemre, amikor kiderült, hogy cseh csapatom nem tud elkísérni erre a számomra fontos versenyre. Nélküle nem jöhetett volna össze az a szép eredmény!”


Legeredményesebb magyar motokrosszosunk legközelebb augusztus 14-én, a német bajnokság következő futamán, Riedben áll majd rajthoz

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending