Connect with us
Suzuki

Blog

Németh Kornél: Videóinterjú Piliscsév után

Kori Piliscséven is maga mögé utasította a mezőnyt – interjú MX-klasszisunkkal

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Forrás: Hell Racing Team Képek: Makk György, BenZso

Csupán két nappal a magyar bajnokság nyitófutama előtt derült ki, hogy az induló mezőny egy világklasszis versenyzővel egészül ki, a nézők nem kis örömére. A sérülésekkel küszködő KTM Kecskemét csapata ugyanis – két kényszerpihenőjét töltő versenyzőjét pótolandó – Németh Kornélt kérte fel, hogy színeiben indulva erősítse a csapatot.

A nemzetközi motocross nyitányt már nagyon váró versenyzők és nézők nem csalódtak: gyönyörű napsütésben, szép számú versenyző részvételével zajlott a legnehezebb pályán az idei bajnokság első futama. A Hell Racing Team MX ridere, Németh Kornél – ahogyan az várható volt tőle – átütő sikert aratott, mindkét futamon az első helyet megszerezve gyűjtötte be a maximális 50 pontot. Készítettünk vele egy videó interjút is a verseny alatt, előbb nézzétek meg azt és utána jöhet a sajtóközlemény. Nemsokára pedig jön az egész verseny beszámolója videón!!!


– Először is azzal kell kezdenem, hogy gratulálok az elsöprő győzelemhez, a többiek megint csak a hátadat láthatták Piliscséven. Az utolsó pillanatban derült ki, hogy mégis rajthoz állsz a magyar bajnokság első futamán. Miért döntöttél így?

– Németh Kornél: A KTM Kecskemét Team felkérésének eleget téve indultam Piliscséven. Ugyanis jelenleg két pilótájuk – Bódis Roland és Adamek Imre – is sérülésekkel bajlódik, így a csapat nélkülem nem tudott volna ütőképesen felvonulni ezen a hétvégi megmérettetésen. A kecskeméti narancsosokkal jó a viszonyom, sokat segítenek nekem, így nem volt kérdés számomra, hogy szívesen segítek nekik. Egyébként pedig a piliscsévi pálya különösen közel áll a szívemhez, igazából kicsit nosztalgia ezen a pályán motorozni nekem, ahol korábban az Európa Bajnokság itt zajló futamát megnyertem. Másrészt talán ma már csak két olyan pálya van Magyarországon – Piliscsév és Gyál – ahol még édesapám, Id. Németh Kornél is versenyzett, aki már több mint 40 éve van a motorsportban.

– Milyen volt a verseny? Gondolom a körülményekre nem lehetett panasz, gyönyörű időtök volt.


– Németh Kornél:
Valóban az időjárás kegyes volt hozzánk, végig gyönyörű napsütés volt. Az első edzésen nem indultam, kicsit gondoltam spórolok a motorral és a technikámmal. Ezen a versenyen a saját motorommal mentem, ami még korántsem volt kész, még volt mit szerelnem rajta. A versenyt megelőző napokat a szerelés töltötte ki, bele kellett tennem a blokkot, illetve a teleszkópot is a másik motoromból. A végére azonban úgy tűnik, megérte a sok szerelés, hiszen a gépemmel minden rendben volt, az első futamon sikerült elsőnek eljönnöm, és ezt a pozíciót a futam végéig megőriztem. A második futamon kicsit elszúrtam a rajtot, így negyediknek startoltam, de fél körnél már én voltam a mezőny elején.


Németh Kornél Monor után Piliscséven is maximálisan teljesített

– Legutóbbi németországi futamodon gondok voltak a hátaddal, olyannyira, hogy emiatt a második futamot fel is kellett adnod. Most minden rendben volt az egészségeddel?

– Németh Kornél:
Valóban, a drehna-i futamon a sok állás miatt az izmok a hátamban tejesen beálltak, és emiatt nagy fájdalmaim voltak, de azóta rápihentem, meg ráedzettem egy kicsit, elég sok hátizmot nyomtam, meg elég sokat úsztam, így szerencsére teljesen rendbe jött. Most hétvégén abszolút nem érzetem a hátamat, és ez talán annak is köszönhető, hogy a pálya sem volt olyan nehéz, mint a német futam mélyhomokos pályája. Egy jó homokos pálya kellene ide Magyarországra is, amilyen Gyál volt régen, amikor még nagyon szét volt járva és akkor ott fel lehetne készülni akár bármelyik külföldi versenyre is. Csak most új tulajdonosa van a gyáli pályának, aki állandóan karban tartja azt, ami egyrészről nagyon pozitív dolog, viszont a profik szempontjából nem annyira, mert ha kimegyünk egy külföldi versenyre és nagyon szét van járva a pálya, akkor nem mindig vagyunk rá felkészülve.


– Hogyan alakul az elkövetkezendő pár heted, hol indulsz legközelebb?

– Németh Kornél: Lesz egy meghívásos verseny május 1-jén Franciaországban, azon indulok legközelebb, az utána következő hétvégén pedig már a cseh bajnokság első futamán veszek majd részt. Természetesen készülök már rá! Ugyanúgy, ahogyan a többi versenyre is, amelyen részt veszek, mindig próbálok maximális felkészültséggel odaállni a rajthoz, legyen szó bármilyen versenyről . A cseh csapatomban az egyik csapattársam Szvoboda Bence (videós interjú), a másik két srác szlovák, a szerelőmet pedig már ismerem régóta, hiszen tavaly is mentem már egy pár futamot a cseh bajnokságban.

Kornélt itthon legközelebb május 14-15-én láthatja majd a magyar közönség, népszerű MX-esünk ugyanis részt vesz majd a monori „We Love Dirt” nevű rendezvényen, amely a tehetségkutatás és az utánpótlás-nevelés fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet. Vasárnap, május 15-én pedig a magyar bajnokság hódmezővásárhelyi futamán igyekszik ismét megmutatni, hogy méltán világklasszis versenyző.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending