Csatlakozz hozzánk

Hírek

Németh Kornél nevétől hangos a német szaksajtó

A HTS KTM Team versenyzője dominált az idén német endurokrossz viadalokon, magabiztosan nyerte második bajnoki címét az egyik legnehezebb terepmotoros műfajban, a 2 órás cross country sorozatban

Közzétéve

ekkor

nemeth kornel hts ktm
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Kornél számára nem ismeretlen terep a 2 órás versenyek világa. Magyarország legeredményesebb motokrossz versenyzője az utóbbi években nagyobb hangsúlyt fektet az endurózásra. Mint mondja, túl a 30-on ez a műfaj sokkal kíméletesebb a testével. Kornélt tavaly súlyos gerincsérvvel műtötték, köszönhetően a motokrossz által támasztott fizikai igénybevételnek.

Kornél két bravúros győzelemmel kezdte az évet a cross country sorozatban. Triptisben és Walldorfban a hatalmas sárban aratott fölényes győzelmeket. A harmadik, marisfeldi állomáson az ítéletidő kifogott Németh-en és csak a negyedik helyen végzett két nagy bukást követően. A sorozat negyedik állomását az müncheni X-Games miatt kihagyta, de Goldbachban egy újabb győzelemmel tért vissza, majd a hatodik, schefflenzi fordulón sem talált legyőzőre.


A bühlertanni utolsó állomásra 10 pont előnnyel érkezett meg a magyar klasszis. Itt már nem kellett feltétlenül győznie a bajnoki címhez, de riválisa, a svéd Roni Nikander megkönnyítette a magyar fiú dolgát: vezető helyről bukott, amit Németh rutinosan kihasznált. A nagy sárban, félig betegen is győzni tudott a HTS KTM versenyzője, ezzel a magyar MX1-es bajnoki cím után a második rangos titulusát nyerte meg 2013-ban.

“Rettentő ideges voltam egész heten. Nagyon izgultam. A Nemzetek Krosszán megfáztam, így egész héten a feleségem ápolt! Antibiotikum meg minden, amit csak lehetett megtettünk, hogy jól legyek vasárnapra. Féltem az esőtől, de be is következett. Startnál második voltam, riválisom ment elől. Nem akartam belemenni semmilyen meccsbe, mert nekem jó lett volna egy 2. hely is a bajnoki címhez. Megoldotta helyettem, a 3. körbe elesett előttem. Örülök a nemet bajnoki címemnek, hihetetlen jó érzés még ennyi év és bajnoki címek után is!” – nyilatkozta a verseny után a magyar tehetség.


Forrás: HTS KTM

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending