Csatlakozz hozzánk

Hírek

Németh Kornél: két futam, félsiker

Cseh bajnokság – balul elsült motorcsere: visszaült a régire és egyből nyert Kori…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: Hell Racing Team

Magyar indulók népes táborával állt fel a negyedik cseh bajnoki futam mezőnye a hétvégén Vranovban. A startnál ott volt természetesen a Hell Racing Team kiválósága, Németh Kornél is, aki ezúttal új motorral vágott neki a felázott, kemény, anyagos pályának. A tizenötszörös MX magyar bajnok – a már bejáratott szokásoknak megfelelően – szezon közepe lévén lecserélte eddig használt sporteszközét, és edzőmotorrá „avanzsálta” a még kellően jó állapotban lévő kétkerekűt. Mint bebizonyosodott, nem kellett volna…

Festői szépségű táj, sok-sok néző és nagy sár. Ez a látvány fogadta a cseh motokrossz bajnokság illusztris mezőnyét, akik az idei negyedik összecsapásra érkeztek július 24-én a Brno-hoz közeli Vranovba. Az LR Cosmetics színeiben induló Németh Kornél nem is vállalta az első edzést a rossz minőségű pályán, csak a kvalifikáción pattant motorja nyergébe, ahol sikerült a harmadik pozíciót megszereznie, bár érezte, hogy az új gép nem az igazi.

„Ahogy már sokszor, most is lecseréltük motoromat az idény közepén, de már az időmérőn éreztem, hogy a régi sokkal erősebb, jobb volt. Ennek ellenére ezzel vágtam neki az első futamnak. Alig tettem meg négy kört, probléma adódott: valószínűleg víz kerülhetett a karburátorba, a motor alig ment az emelkedőkön és az ugratásoknál. Ki kellett állnom” – számolt be a történtekről Németh Kornél.

Az egynyomos, emiatt előzésre szinte alkalmatlan pályán már a régi motorral kezdett neki Kornél a második futamnak. A jól ismert, bevett motorral pedig nem is hibázott Kori, már a startnál harmadikként jött el, körülbelül 15 perc elteltével átvette a vezetést és elsőként haladt át a célvonalon. Előnye több, mint 5 másodperc volt.


Az új motorral nullázott, a régivel nyert Németh Kornél

„Az első futam kudarca miatt sajnos még a futamgyőzelemért kapott 25 pont sem hozott közelebb a bajnokság élén álló Michek-hez, hiszen ő szintén bezsebelt egy első helyet, a második futamon pedig rögtön mögöttem végzett, így 47 ponttal zárta hétvégét. Ez azt jelenti, hogy meglépett a pontversenyben, 44 pontra növelte előnyét velem szemben. De nem bánkódom, még 3 futam hátra van a cseh versenysorozatból, így lesz még lehetőségem javítani. És javítani is fogok!” – nyilatkozta bizakodóan Kori, aki hátránya lefaragására augusztus 28-án keríthet sort, Kramolinban.

A felemásan sikerült versenyhétvégét követően újabb kihívás vár a 28 éves MX riderre, július 31-én ugyanis egy szlovák versenyen indul – a Kókán megrendezésre kerülő magyar bajnoki futam rovására, és feltehetően sok magyar szurkoló bánatára. A magyar bajnokságot Kori jelenleg 70 pont előnnyel vezeti – a legutóbbi, gyulai versenyről készült videóösszefoglalóért kattints IDE!


Kori mutatja az utat a cseh bajnoki mezőnyének

Comments

comments

Trending