Csatlakozz hozzánk

Hírek

Németh Kornél: hétvégi éremeső

A cseh bajnokságban bronz, míg a hazai csapatbajnokin aranyérmes lett MX-klasszisunk

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Forrás: Hell Racing Team

Az elmúlt hétvégén két versenyen is helyt állt a sérüléseiből frissen felépült Németh Kornél. Szombaton a csehországi Prerovban, a bajnokság zárófutamán állt rajthoz a Hell Racing Team pilótája, vasárnap pedig már Pannonhalmán, a csapatbajnokin motorozott, méghozzá nem is akárhogyan.

A cseh bajnokság izgalmas véghajrájában, szoros küzdelemben mindkét futamban negyedik helyet szerzett Németh Kornél a hétvégén, így összesítettben a harmadik helyen zárta a bajnokságot, meglehetősen szoros pontállással. Másnap, Pannonhalmán a magyar csapatbajnokira összeállt „MX Dream Team” – Kornél csapatában Szvoboda Bence (MX2), Nagy Alex (Open), és Sykina Richárd (Junior,85’) motorozott – hozta is a várt eredményt, így az idei utolsó országos bajnoki versenyt a KTM Kecskemét – OKR Racing Team nyerte.

Pénteken úgy indult el az utolsó cseh bajnoki versenyére Németh Kornél, hogy tudta, nem kicsi a tét, és igazi csata vár majd rá Prerovban: a nagy előnyre szert tett Michek Martin mögött, a második-negyedik helyezettek között a különbség nem volt több nyolc pontnál. Annak ellenére, hogy a verseny hetében kemény edzésbe kezdett Kornél, adódott a kérdés, két komolyabb sérülése mennyire fogja majd őt hátráltatni a küzdelemben. Noha a pálya a csípős hideg miatt helyenként még fagyott volt reggel, a kvalifikáción jól teljesített a Hell Racing Team ridere, a második legjobb időt motorozta.


Sérülései ellenére szépen zárta az idei MX-szezont “Nth”

„Az első futamban hetediknek tudtam eljönni, és egészen a negyedik helyig jöttem fel. Mivel Michek, aki jelentős előnye miatt már biztos volt a győzelmében, a cél előtt maga elé engedte csapattársát, a bajnokságban negyedik helyen álló Peter Bartost, a második futam előtt egyetlen ponttal vezettem Bartos előtt. Tudtam, hogy minden a második futamon fog múlni, így a motoromon is lecseréltem a teleszkópomat az 52 milliméteresre, és beleadtam apait-anyait!” – emlékezett vissza a második futam előtti lelkiállapotára az immár tizenhétszeres magyar bajnok. A második futamban Kornél a hatodik helyről startolt és a harmadik helyig sikerült feljönnie, megelőzve Bartost, és másik két versenyzőt is, azonban a huszonötödik perc környékén újból jelentkezett a fájdalom a vállában, így elkezdett lassulni: „Bíztam benne, hogy a futam végéig fogom bírni, de sajnos a sérült vállam egyre jobban kezdett fájni, így nem tudtam a korábbi tempót diktálni. Nagyon csalódott voltam, hogy rajtam kívülálló okok miatt nem tudtam azt nyújtani, amit száz százalékon tudok, és így a bajnokságban be tudott előzni Bartos!”

Nem engedélyezett magának túl sok pihenőt a szombati nap végén kiváló MX-esünk, az eredményhirdetést követően rögtön autóba ült, hogy Pannonhalma és a másnapi csapatbajnokság felé vegye az irányt. Kornél már korán reggel a helyszínen volt, így kiváló minőségű pálya fogadta, ahol utoljára tíz évvel ezelőtt motorozott. A kvalifikáción gond nélkül hozta a tőle megszokott és elvárt legjobb időt.


“Tudtam, hogy minden a második futamon fog múlni, így a motoromon is lecseréltem a teleszkópomat az 52 milliméteresre, és beleadtam apait-anyait!”

„Az első futamban elvittem a startot és az elejét megnyomtam, később azonban, ahogyan kezdtem fáradni és láttam, hogy a mögöttem motorozó cseh versenyző nem jött rám annyira, hogy abból támadást tudjon indítani, visszavettem a tempóból, de így is elsőként tudtam célba érni. A második futamban – noha nem elsőnek startoltam – sokkal jobb formában motoroztam, az első körön belül átvettem a vezetést és a vállam is sokkal jobban bírta, így jelentős előnyre tettem szert, erőteljes tempót diktálva. Ezt a futamot az elejétől az utolsó pillanatáig élveztem, méltó lezárása volt az idei hazai bajnokságnak!” – mesélt a vasárnapi versenyről Kornél.


Október 22-én Németh Kornél a cseh csapatbajnokin versenyez majd, Keplicében

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending