Csatlakozz hozzánk
LOTUS TALMA

Hírek

Németh Kornél – tizenhatodszor

MX OB Kőszárhegy: sokadik magyar bajnoki címét nem kis izgalmak közepette szerezte meg Kori

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Forrás: Hell Racing Team

Hétvégén – a Kőszárhegyen rendezett versennyel – utolsó fordulójához érkezett a MX Országos Bajnokság idei sorozata. A Hell Racing Team motokrossz pilótája, Németh Kornél – annak ellenére, hogy egy futamot kihagyott – megnyugtatónak tűnő 15 pontos előnnyel érkezett az utolsó megmérettetésre.

A már szinte Kornél zsebében lévő bajnoki címért azonban igencsak meg kellett izzadnia a versenyzőnek, miután az első futamban megállt a motorja és kiállni kényszerült. A nem várt izgalmakat és kiélezett küzdelmet hozó második futamban azonban minden szerencsésen alakult, így a KTM Kecskemét színeiben versenyző Németh Kornél a bajnokság végén megérdemelten állhatott fel, immár sokadszor a dobogó legfelső fokára.

A motokrossz rajongók nem kis örömére az idei bajnokság szinte valamennyi futamán rajthoz állt a sportág legeredményesebb magyar képviselője, Németh Kornél. A szezon közepén már az is látszott, a bajnokság záró versenyén is lesz helye Kornélnak a mezőnyben, hiszen magabiztosan vezette a bajnokságot. Bebizonyítandó, még mindig ő a legjobb itthon, szeptember első hétvégéjén Kőszárhegyre utazott. „Idén, főként a közeli cseh bajnokságban való szereplésem miatt, számos futamon lehetőségem volt hazai közönség előtt versenyezni. Magyar szponzoraim – a Hell Energy és a KTM Kecskemét – miatt pedig különösen fontosnak tartottam, hogy Kőszárhegyen, az utolsó bajnokin is rajthoz álljak, hogy a tizenhatodik magyar bajnoki címet begyűjthessem” – mondta el a kaposvári születésű MX rider. 

Kornél az utolsó előtti, kókai verseny kihagyása ellenére 15 pontos, jelentősnek mondható előnnyel érkezett vasárnap a szívéhez közel álló, fejér megyei pályára. „Mivel ez a pálya közel van Szemeshez, sokszor motorozom rajta, számomra mondhatni hazai pályának számít. A Kőszárhegyen rendezett versenyekre mindig rengeteg néző látogat ki, ez most vasárnap sem volt másként – emlékezett vissza a versenyre „Big-K”. A 15 pontos előny azonban – a technika kiszámíthatatlansága miatt – az első futam ötödik körében elolvadt. Hiába vitte el a startot Kornél a papírforma szerint, és állt a mezőny élére a tőle megszokott nyugodt stílusában, motorja az ötödik körben megállt, így a futamot feladni kényszerült. „Meglehetősen csalódott és dühös voltam, hiszen nem volt titok, hogy győzni jöttem. Bosszantó volt, hogy rajtam kívülálló okok vehetik el tőlem a bajnoki címet, holott én mindent megtettem. Ahogy gyalogoltam vissza a pályáról, az engem faggató rajongóknak sem tudtam mit mondani!” – mesélt csalódottságáról a 28 éves versenyző.


Szoros volt a vége, nem csak Kornélon múltak a dolgok…

Kornél motorjának technikai problémája meglehetősen szoros, kiélezett helyzetet teremtett a második futamra. Amikor a mezőny ismét rajthoz állt, az első futamon szerzett harmadik helyezésével, Szőke Márk 5 ponttal állt a ponttáblázat élén. „Nem volt nehéz kiszámolni, hogy a bajnoki címre csakis akkor van esélyem, ha én nyerem a futamot, ugyanakkor Márk csak a harmadik, vagy annál rosszabb helyen végez, ugyanis így pontegyenlőség mellett, – a több nyert futam miatt – én lehetek a bajnok. Mindezt átgondolva, a második futamban nyugodtan álltam rajthoz, hiszen tudtam, hogy képes vagyok győzni, és bíztam abban, hogy Szvoboda Bence gyorsabb tud lenni Szőke Márknál!” – elemezte esélyeit a bajnokság győztese. Végül Kornél számítása bejött, és noha nem izgalmaktól mentesen, de a futam végére a tizenötszörös magyar bajnok számára kedvező sorrend alakult ki.

„A második futamban is jól startoltam, sikerült egyből az élre állnom, a mögöttem motorozók sorrendje is számomra kedvezően alakult. Azonban a második futam is tartogatott némi meglepetést, hogy ne legyen olyan egyszerű az élet: amikor Szvoboda Bence utolérte és megelőzte a második helyen motorozó Lécz Gergőt, szűkre vette az előzést, összementek, és mindketten elestek. Szerencsére azonban Bence még azelőtt fel tudott állni, mielőtt Szőke Márk utolérte volna őt, így a végére minden jól alakult” – számolt be a második futamról a Hell Energy MX bajnoka.

A sorban tizenhatodik magyar bajnoki cím begyűjtése azért is volt különösen fontos Kornél számára, mert a pálya mellett állva, élőben szurkolta végig a nem kevés izgalmat tartogató versenyt Kornél édesanyja is.

Magyar Köztársaság Nemzetközi Bajnokság MX Open 2011 végeredmény:

1.    Németh Kornél, KTM Kecskemét 265 pont
2.    Szőke Márk, DMC Kawasaki 265 pont
3.    Szvoboda Bence, LR Cosmetic 251 pont

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending