Csatlakozz hozzánk

Hírek

Németh készül a csehek ellen

Franciaországban három harmadik hellyel hangolt Kornél a cseh szezonnyitóra

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: Hell Racing Team

Május elsejét is „munkával”, vagyis versenyzéssel töltötte a Hell Racing Team motocross versenyzője, Németh Kornél. A magyar MX klasszis egy hagyományosan május első napján megrendezett, franciaországi megmérettetésen indult a múlt hétvégén, amely idén 57. alkalommal rajtolt el a gallok hazájában. Kornél nagy csatában a harmadik helyet szerezte meg, rövid pihenő után pedig a hétvégén újra motorra ül, hiszen Pacovban végre elstartol a cseh bajnokság is, amely a legfontosabb versenysorozat számára az idén.

A Párizstól 200 kilométerre, Észak-Nyugatra fekvő St. Austrebertben rajthoz álló versenyzők – köztük Kornél – három kategóriában mérték össze tudásukat múlt vasárnap. Németh az „inter” kategóriában versenyzett, amelynek sajátossága, hogy bármilyen motorral lehet rá nevezni. Az idei szezonban már Hell-es színekben motorozó Kornélnak és társainak három futamot kellett teljesíteniük egy kimondottan kemény talajú, kiszáradt pályán, de szerencsére optimális időjárási körülmények között. A versenyt 20 perc és egy kör jelentette, eltérően a magyar MX-es eddigi viadalaitól.

A nagy neveket felvonultató versenyen Kornélnak mindhárom futamon a harmadik helyezést sikerült megszereznie. A dobogó legfelső fokára a már visszavonult, többszörös világbajnok Mickaël Pichon, míg a másodikra a portugál Rui Gonsalves állhatott fel. „A második futamban majdnem sikerült elvernem a portugál versenyzőt, csak kaptam egy követ a féktárcsámra tőle, ami elhajlott, így nem volt első fékem, és ezen a futamon is a harmadik lettem. Ez a negyedik alkalom volt, hogy visszamentem erre a versenyre, most már egyhuzamban negyedik éve hívnak meg rá. Hangulatos verseny, nagyon szeretem! Legelső évben egy belga menedzser volt, aki elintézte, hogy engem is meghívjanak, és azóta – nagy örömömre – ez minden évben megismétlődik.” – mondta el beszámolójában Németh Kornél.

Kornélnak nem sok ideje jut pihenni, e hét szerdán már Csehországban tesztelte új motorját, ugyanis vasárnap a cseh bajnokság is kezdetét veszi Pacovban. A Hell versenyzője ezúttal nem saját motorja nyergében, hanem egy, az LR Cosmetics által felkészített motorral indul a hegyes-völgyes pályán, amely nagy kedvence, és tavaly győzedelmet hozott számára. „A sajátomnál jobban felkészített, erősebb motorral versenyzem vasárnap, amelyre a saját teleszkópomat szereltük fel. Kinti csapatom több éve van jelen a motocross szakágban, nagy tapasztalattal rendelkeznek, persze a hétvégi siker nagyrészt az eddigi felkészülésen, teszteken múlik majd, amelyekről azt hiszem, elmondhatom, hogy nagyon jól sikerültek” – fogalmazott az MX hazai klasszisa.


Kornél szívesen (és eredményesen) versenyez Franciaországban, de most a cseh bajnokság a legfontosabb

Kornél egy erős mezőnyben vág neki a szezonnyitó első két futamnak, egy olyan terepen, amely könnyen „kihullámosodik”, ahogy a motorok szétjárják fékezéseknél, gyorsításoknál. A pacovi pálya ráadásul emelkedővel kezdődik, amely nem kimondottan kedvez a magyar versenyzőnek, hiszen nagyobb a súlya, mint vetélytársai többségének. A magyar klasszis ennek ellenére bizakodó: „Nagyon szeretem ezt a pályát, nagy kedvvel fogok hétvégén motorra ülni és bízom benne, hogy a tavalyihoz hasonló eredménnyel tudok majd zárni! Mostanában nagy esőzések voltak Csehországban, de amikor szerdán kint teszteltünk, már sütött nap. Remélem ez így marad vasárnapig, és egy jó kis versenyben lesz részünk!”
                 
A rajongók örömére már nem sokat kell várni, hogy a népszerű versenyző közönség előtt is megmutassa tudását. Május 15-én Hódmezővásárhelyen méretteti meg magát a hazai mezőnnyel, előtte egy nappal, szombaton pedig a monori „We Love Dirt!” MX- és bringás fesztiválon leshetik el a rajongók Kornél méltán elhíresült technikáját.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending