Csatlakozz hozzánk

Hírek

Németh is felvette a munkát…

WSSP: Talma mellett Németh Balázs is Almeriában tesztel, szintén egy cseh CBR-rel…

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Elkezdte az idei szezonra a felkészülését a H-Moto Team. Amíg a csapat hat versenyzője – Győrfi Alen, Bitter Sándor, Gyutai Adrián, Rizmayer Gábor, Nagy Győző és Kis Viktória – egyelőre itthon a fizikai felkészülésre helyezi a fő hangsúlyt, addig a Supersport világbajnokság mezőnyében induló Németh Balázs a spanyolországi Almeirában vesz részt hivatalos teszten.

A magyar motoros több beállítást is kipróbált az első nap, és mind ő, mind pedig a csapata bízik az eredményes folytatásban. A fiatal versenyző 2007 óta száguld folyamatosan különböző világbajnokságokon, ahol eddig 74 pontot szerzett, és idén a H-Moto Team színeiben a cseh SMS csapat pilótájaként szeretne minél többször a legjobb tízben végezni a Supersport világbajnokságon.

Mindenesetre már az első közös, kemény munkával eltelt nap kiderült, Balázs Hondája „némi módosításokkal” igencsak versenyképes lehet ebben az idényben. Almeirában a Supersport vb legjobbjai közül részt vesz a gyakorlásokon a Kawasaki gyári alakulata, a FIXI Crescent Suzuki, a PTR-csapat két klasszisa, Morais és Linortner, az intermotoros Salom, valamint a szintén cseh Prorace színeiben Talmácsi Gábor.

„A hosszú téli kényszerpihenő után, mint mindenki, én is nagyon vártam, hogy végre felülhessek az új Hondámra. Elsőként a motort igazították hozzám szerelőim. Az üléspozíció és a kezelőszervek precíz beállítását követően hatszor gurultam ki a pályára, és összességében ötven kört teljesítettem. Kipróbáltam egy magasított és egy alacsonyabb kormányt, teszteltem különböző futóműbeállításokat, különböző keménységű rugókat. A nap végén már 1:40,7 köröket motoroztam, ami a legelső tesztnapon jó időnek számít” – elevenítette fel első munkanapját Németh Balázs.


“Nem a pályarekordom megdöntése, hanem minél több különböző beállítás kipróbálása volt a cél”

A csapat is elégedett volt a magyar motoros teljesítményével, és abban bíznak, hogy az időjárás kedvező marad, így folytathatják az eltervezett munkát. A cél továbbra is az, hogy Balázs a lehető legtöbbször a legjobb tízben végezzen, de azt sem tartják kizártnak, hogy már az első közös szezonban akár dobogós helyet is megcsíphetnek. Ám addig rengeteg munka vár még a csapatra és Balázsra.

Forrás: H-Moto Team

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending