Connect with us

Hírek

Németh Balázs újra versenyzik!

Van élet a BalatonRing Team után is…

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Van élet a BalatonRing Team után is…

Balázs idén újra a Factory Racing színeiben ül a Honda Wilker CBR1000RR versenymotorjára.

Ez a legfőbb hír, de mi kíváncsiak voltunk a részletekre is, hogy mi történt vele azóta, amióta a téli interjút készítettük vele.

Miután az Aspar-csapattal december végén lejárt a szerződése (BalatonRing Team), a spanyol cég és a hazai képviselete is csak lapított azzal kapcsolatban, hogy mi lesz Németh Balázs jövője. Sőt, nemhogy csak lapított, de igéretük ellenére (miszerint pár versenyen elindulhatna a Moto2-ben) teljesen el is tűntek! Így Balázs szerződés és versenymotor nélkül maradt… Nemhogy a Moto2-be nem tudna kijutni, de még a hazai bajnokságban sem tudna szponzor nélkül motorozni – ezért is jött jól az új felkérés.

A Factory Racing csapatfőnöke, Balogh Róbert a látszólag csúnya szakítás ellenére is bízik Balázs tehetségében és egy újabb lehetőséget ajánlott fel a tehetséges versenyzőnek, aki élni is kíván vele. A régi felállásban fognak versenyezni – mint ahogy a Supersport VB-n ment a csapat -, azonban most a fő cél a Superstock Világbajnokság, mivel Balu 1000-es motorral is nagyon jól tud motorozni, ezért mondhatni, hogy az eredmények garantálva vannak.

Balázs a világbajnoki sorozat brno-i futamán fog idén először elindulni és utána remélhetőleg az összes futamon – ha az anyagiak lehetővé teszik a VB indulást -, de az Alpok-Adria versenyek mindegyikén láthatjuk majd a 22 éves versenyzőt, aki edzésnek használja a regionális bajnokság futamait.

A Honda Wilker tulajdonosa, Vitéz Vilmos adta át azt a Fireblade-et tegnap délután, amely nemsokára a Stock szabályok szerint fog megépülni Öhlins futóművel, ValterMoto kiegészítőkkel és Végh-tech motortuninggal – már amennyire a szabályok erre lehetőséget adnak.

Balázs az egyik olyan tehetség, akit nem lenne szabad hagyni eltűnni a süllyesztőben, ezért mi is nagyon örülünk annak, hogy újra motoron láthatjuk. Reméljük, hogy a Factory Racing is tanult az eddigi hibáikból és tiszta lappal kezdik a versenyzést.

Rajtunk biztosan nem fog múlni, hogy a Balázsról szóló híreket eljuttassuk hozzátok.

Hajrá Balázs!


Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending