Csatlakozz hozzánk

Hírek

Németh Balázs még nem lenne pontszerző

A Tóth csapat után egy cseh CBR nyergében helyet találó supersportos Németh Balázs is túl van a kétnapos ausztrál bemelegítő teszten. Megjavította tavalyi idejét, folyamatosan gyorsult, a baj csak az, hogy a mezőny is…

Közzétéve

ekkor

nemeth balazs phillip island teszt
ISSIMO
GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Németh hétfő délelőtt egy új motorblokkot járatott be, délután pedig telemetriai problémák hátráltatták a csapat munkáját, ám nem telt haszontalanul a nap: olyan problémákra találtak megoldást a cseh csapat szakemberei, amik később, a versenyhétvégék alkalmával már fájdalmasan érinthették volna Balázst, míg most, a tét nélküli tesztnapon talán kevésbé.

A hétfői napot így végül a 23. helyen zárta a magyar pilóta a 34 fős mezőnyben, míg kedden tovább javított, több mint kilenc tizedmásodpercet faragott le előző napi legjobbjából, és végül a 27. helyen zárta a gyakorlást, fél másodperccel megjavítva saját tavalyi phillip islandi legjobbját.

Az időeredményeknél és az elért helyezéseknél most sokkal fontosabb volt a sok-sok megtett kilométer

A phillip islandi ring új aszfaltozása sem könnyítette meg a csapat helyzetét, amely a Superbike világbajnokság egyik sztárversenyzője, Marco Melandri szerint olyan, mint egy motokrossz pálya, és az elmúlt napokban újabb gyűrődések keletkeztek rajta. Ebből fakadóan az átlagnál több bukás tarkította a mostani teszt eseményeit, a Superbike egyik vb-cím esélyes pilótája, (aki tavaly fél ponttal csúszott le a trónról, ugye) Tom Sykes például csuklóját törte egy bukás alkalmával.

Németh Balázs és a Hondája viszont egyben, és a fokozatos, lépcsőzetes fejlődés, valamint a türelmes munka remélhetőleg a pénteken kezdődő ausztrál versenyhétvégén meghozza majd számára a remélt végeredményt.

Minden pályára lépése során sikerült gyorsulnia

„Az edzést az új blokk bejáratásával kezdtem, melyet élesben az időmérőkön fogok használni. A két nap során több áttételt és futómű, illetve csúszó kuplung beállítást teszteltünk. Minden pályára lépés során sikerült gyorsulnom. Az 1:35.37-es köridőm kb. fél másodperccel jobb, mint tavaly volt, de ez pillanatnyilag csak a 27. helyre elegendő. A köridők sokat gyorsultak a tavalyihoz képest, ami részben a pálya új aszfalt burkolatával, részben a mezőny megerősödésével hozható kapcsolatba. Nagyon tömör a tabella. Köztem és a 9. helyezett Roccoli között mindössze egy másodperc a különbség. Úgy érzem, nem a motorteljesítmény, hanem elsősorban futómű-problémák miatt nem sikerült többet gyorsulnom. A két nap pihenőt a futómű elemzésével töltjük. Remélem, találunk megoldást a problémára, ami a rajtrácson több pozíciót is jelenthet. Péntektől újult erővel folytatjuk a megkezdett munkát, mely remélem, több tizedmásodpercben mérhető eredményt hoz majd” – nyilatkozta Németh Balázs.

Németh a hétfői és keddi tesztnapon folytatta felkészülését új csapatával, a cseh Com Plus SMS Racinggel
A hétvégén kezdődik a cirkusz

A H-Moto Team 24 éves motorosának ez lesz összességében immár a negyedik szezonja a Superbike világbajnokság fő betétsorozataként futó Supersport 600-as világbajnokságon, ahol már 2008-ban is rajthoz állt nyolc futamon, majd 2011-ben és 2012-ben már teljes szezont futott. Balázs ezzel fiatal kora ellenére a legtapasztaltabb magyar Supersport-versenyzőnek mondhatja magát, de egy új csapatba mindig időbe telik beilleszkedni és megismerni az új motort. Ezért is volt számára rendkívül hasznos a mostani két tesztnap, melynek keretében összesen 440 perc gyakorlási idő állt a rendelkezésére (hétfőn és kedden is két-két 110 perces tesztet rendeztek) és nem kevesebb mint 85 kört tett meg Hondája nyergében.

A 2013-as Supersport világbajnokság szezonnyitó Ausztrál Nagydíjának programja magyar idő szerint csütörtök éjfélkor (helyi idő szerint péntek délelőtt 10 órakor) veszi kezdetét a 45 perces első szabadedzéssel, melyet magyar idő szerint 3 óra 45 perckor az első időmérő edzés követ majd.

A vasárnap hajnali 3 óra 30 perckor elrajtoló futamot az előzetes programterv szerint az Eurosport élőben közvetíti. A mezőnyben Németh Balázs mellett két másik magyar motoros, Talmácsi Gábor és Tóth Imre is ott lesz, érdemes lesz hát korán kelniük a rajongóknak.


Forrás: H-Moto, P1race

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending