Csatlakozz hozzánk

Hírek

Németh Balázs, Indianapolis, időmérő

A Balatonring Team magyar pilótája kezdi megismerni az indianapolisi versenypályát, és a versenyen szeretne pontot szerezni.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A Balatonring Team magyar pilótája kezdi megismerni az indianapolisi versenypályát, és a versenyen szeretne pontot szerezni.

A szombati időmérőedzésen – ellentétben a pénteki nappal – már napsütés fogadta a gyorsaságimotoros-világbajnokság mezőnyét Indianapolisban. A tegnapi, szakadó esőben nem teljesítettek túl jól az élversenyzők, de a száraz körülmények között „helyreállt a rend”. A kvalifikációt az Aspar csapat francia versenyzője, Mike di Meglio nyerte meg a vb-pontversenyvezető japán Aojama Hirosi és az olasz Marco Simoncelli előtt. Az esőben brillírozó Jules Cluzel szombaton az ötödik pozíciót kaparintotta meg.

A Balatonring Team fiatal magyar versenyzője, Németh Balázs kezdi megtanulni az indianapolisi pályát, a száraz körülmények között sokat javított, és végül a 20. helyen zárt. Mivel egész nap száraz idő volt Indianapolisban, a magyar pilóta a délelőtti szabadedzésen a száraz beállításokat tesztelte, és a délutáni időmérőedzésre sikerült is megtalálnia az ideális beállítást. Németh Balázs a vasárnapi futamon szeretne jól rajtolni, és ezután elmenni a mezőnnyel. A fiatal tehetség úgy érzi, az Egyesült Államokban nehezebb dolga lesz, mint Brnóban volt, de mindenképpen megpróbál pontszerző helyen végezni.

Németh Balázs nyilatkozata:

„Szerencsére már reggel is száraz idő volt, így a szabadedzésen próbálgathattuk az ideális beállításokat, amit a gyakorlás végére sikerült megtalálnunk. A lassú kanyarokból való kigyorsítás még nem az igazi, ezen holnapig még megpróbálunk változtatni. A pályát kezdem egyre jobban megismerni, ami sokat segíthet a holnapi futamon. A versenyen szeretnék minél előrébb kerülni, egy jó rajttal bekerülni egy gyorsabb bolyba, amellyel együtt tudok menni. Indianapolisban nehezebb dolgom lesz, mint Brnóban volt, de mindent megteszek a pontszerzésért.”

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending