Connect with us
Suzuki
just1 mx

Hírek

Németh Balázs: “Ha sikerül fejlődni, akkor jó esélyem van a pontszerzésre”

A Complus SMS Racing magyar versenyzője, Németh Balázs idei első versenyére készül a Supersport világbajnokságon, amelyre az ausztráliai Phillip Islanden kerül sor. A 34-es rajszámmal versenyző motoros a hét elején megrendezett kollektív teszt keretein belül hangolódott a szezonnyitóra, ahol egyből világbajnoki pontokat szerezne.

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

Németh Balázs egy évvel ezelőtt nagyszerű kilátásokkal vágott neki a phillip islandi viadalnak, hiszen a 24 éves pilóta a nyolcadik rajtkockából várhatta a futamot. A verseny aztán sajnos mind Balázs, mind pedig a szurkolók várakozását alulmúlta, ugyanis csak a huszonegyedik helyen intették le a magyar motorost. Mint utóbb kiderült, a Pirelli abroncsai nem bírták az ausztrál hőséget és a gumitalpak egyszerűen elkezdtek szétfoszlani. Hőségből ezúttal sincsen hiány, ami ha máshogy nem is, fizikálisan minden bizonnyal próbára teszi majd a pilótákat.

Az Ausztrál Nagydíj programja magyar idő szerint pontban csütörtök éjfélkor, a Supersport első szabadedzésével veszi kezdetét, amely hajnali háromnegyed egyig tart. A jelentős időeltolódás végett tehát az egyes tréningek itthoni idő szerint hajnalban, illetve késő este kerülnek megrendezésre, így aki élőben szeretné figyelemmel követni az eseményeket, annak bizony korán keléssel, vagy éppen éjszakázással kell számolnia. A Supersport futama, ahol a H-Moto Teamet képviselő Németh Balázs mellett Tóth Imre és Talmácsi Gábor is rajthoz áll majd, vasárnap hajnalban, pontban fél négykor veszi kezdetét, ami egyébként ausztrál idő szerint délután fél kettőt jelent. Az időjárás előrejelzések szerint akár 38 (!) fokos meleg is várható azon a napon, ami azt jelenti, hogy az egymással való viaskodás mellett, a versenyzők állóképessége is jócskán próbára lesz téve.

Végül, de nem utolsó sorban nézzük, hogy Németh Balázs miként nyilatkozott a vészesen közeledő szezonnyitóról, amelyet már az összes magyar motorsport rajongó keresztbe tett ujjakkal, igen türelmetlenül vár.

Németh Balázs: „Többnyire kellemes emlékeket őrzök a korábbi phillip islandi szerepléseim kapcsán. 2009-ben a MotoGP 250-es kategóriájában mindössze egy helyezésen múlott, hogy nem lettem pontszerző. Ez akkor bosszantott, de a 16. helyezés adott körülmények között nagyon jó eredménynek számított, és az elmaradt pontszerzésért magasan kárpótolt az ausztráliait követő malajziai futamon elért 11. pozícióm. Supersport 600-as első szereplésem már két vb-pontot hozott, de az igazi nagy siker kapujába tavaly jutottam el. Az edzéseken a második sorba kvalifikáltam, azonban az ismert, Pirelli gumiköpenyekkel kapcsolatos problémák miatt alig tudtam teljesíteni a versenytávot.”

„Idén remélem fordítva lesz, és az izzadságszagú, nehéz kezdés után a verseny leintését követően elégedettek leszünk az elért eredménnyel. Ahogy korábban említettem, a teszt során a futóművel bajlódtunk sokat. A most használt K-tech gátlókkal még nincs versenytapasztalatom. A csapat adatbázisát nem tudjuk direktben használni, mert sokkal könnyebb vagyok az előző pilótáknál, és új a pálya aszfaltburkolata is. Sajnos, a kisebb műszaki hibák, az eső és a piros zászlók miatt kényszerpihenőkkel teletűzdelt két tesztnap kevés volt arra, hogy végigjárjuk azt a rögös utat, ami elvezet a sikerhez. A hivatalos teszten egyébként azok a csapatok szerepeltek kiemelkedően jól, akik már előző héten edzéslehetőséghez jutottak Phillip Islanden.”

„A pihenőnapok során elemeztük a telemetriát. A verseny előtti szabadedzéseken remélem, megtaláljuk az ideális beállításokat. Szerelőimnek van elképzelése arról, hogy milyen irányba kell indulnunk. Csak maradjon elég idő rá! A rajtkockán nagyon kis időkülönbségek fognak dönteni. Szeretnék javítani időeredményemen, és néhány sort előrelépni a rajtrácson. Ha ez teljesül, akkor jó esélyem lesz arra, hogy pontszerző helyen érjek célba.”

„Sok üzenetet, bátorítást kapok otthonról. Szurkolóimnak köszönöm a biztatást! Igyekszem mindent megtenni, hogy ne okozzak nekik csalódást.”

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending