Csatlakozz hozzánk

Hírek

Németh Balázs formában van

Az ötödik fordulóval folytatódik a Superbike vb, ezzel együtt a Superstock 1000 Kupa. A helyszín ezúttal Portimao, ahol Németh legalább a legjobb 10-ben végezne

Közzétéve

ekkor

nemeth balazs protimao 2014
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Fotó: Coen Vleugels

Németh Balázs remek formában érkezhet a FIM Superstock 1000 Kupa idényének soron következő portugáliai futamára, hiszen a legutóbbi három versenyt egyaránt pontszerző helyen zárta, ráadásul kétszer – Assenben és Imolában – a legjobb tíz között ért célba a Pedercini Racing Team Kawasaki ZX-10R-jével. Ennek köszönhetően a magyar motoros már az összetettben is a top10 közelébe ért, hiszen jelenleg 22 pontjával a tabella 11. helyét foglalja el, ám pontosan ugyanannyi egységet szerzett az első négy futam során, mint az eggyel előtte álló Kyle Smith, aki csak aragóni harmadik helye miatt előzi meg Balázst.

A 26 éves versenyző célja így nem is lehet más a portimaói viadal előtt, mint egy újabb remek eredménnyel megszilárdítani pontversenybeli helyezését, amelyben állítása szerint az előző napok enyhe torokgyulladása sem fogja megakadályozni.


„Gyorsan elrepült az idő a misanói futam után” – mondta Németh Balázs. “Összekötve a hasznosat a kellemessel, a verseny után még pár napot a tengerparton töltöttünk a családommal, barátaimmal. Sajnos az előző pár napban egy enyhébb lefolyású torokgyulladással küszködtem, ezért edzéseimet csökkentett intenzitással tudtam csak végezni, de úgy érzem, a versenyre teljesen rendben leszek. A portimaói pályát kedvelem, ott voltam a 2008-as pályaavatón. Izgalmas, technikás pályának tartom. Elsősorban a szintkülönbségek teszik érdekessé”

“Fűződnek a pályához kellemes és kellemetlen emlékeim egyaránt: 2011-ben tizedikként értem célba a Supersport 600 géposztályban, az azt követő két évben viszont komoly műszaki problémáim voltak, a tavalyi versenyt fel is kellett adnom. A hétvégi futamon remélem, nem lesznek ilyen gondjaim. Úgy gondolom, ezen a pályán a Kawasakik komolyabb erőpróbára késztetik a Ducatikat már az edzések során is. Sikeres szereplésem, remélem, tovább folytatódik. Szeretném megerősíteni a pozíciómat az összetett pontversenyben, ehhez az első tízben kell vasárnap célba érnem”

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending