Csatlakozz hozzánk

Hírek

Németh Balázs bravúrja Brnoban

A futam leintése után a Balatonring Teamre figyelt a világsajtó, amely megtanulta Németh Balázs nevét.

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

A futam leintése után a Balatonring Teamre figyelt a világsajtó, amely megtanulta Németh Balázs nevét.

Szöveg és képek: BalatonRing Team Kommunikáció

A Cseh Nagydíj vasárnapi futamán is ideális körülmények várták a 250 köbcentis kategória versenyzőit. Már a rajt pillanatától kezdve hatalmas csata folyt az élmezőnyben az első helyért. Egy ideig a világbajnoki pontverseny éllovasának, Aojama Hirosinak a hátát nézte a mezőny, de a japán klasszis nem tudta megőrizni pozícióját. A hetedik helyről rajtoló Mattia Pasini folyamatosan zárkózott fel, és a verseny felénél a vezetést is átvette. Innentől kezdve nagy csata alakult ki közte és Marco Simoncelli között, és végül utóbbi örülhetett a leintés után.

A Balatonring Team magyar pilótája, Németh Balázs az egész versenyhétvégén brillírozott: az időmérőn a 18. helyet szerezte meg, a versenyen pedig megszerezte első világbajnoki pontjait is, miután a 14. helyen ért célba. A fiatal tehetség pontszerzése hatalmas bravúrnak számít a negyedliteresek mezőnyében, hiszen 25, igazi klasszis között tudott 14-ként végezni. Németh Balázs remekül kapta el a rajtot – köszönhetően a sok gyakorlásnak -, és már az első kör után a 15. helyen motorozott. Ezután folyamatosan szakadt el üldözőitől, körönként fél másodperccel volt gyorsabb náluk. A leintés után a győztesek mellett Németh Balázsra figyelt a nemzetközi sajtó, hiszen a fiatal versenyző abszolút újoncként, egy kéztörésből felépülve tudott két pontot szerezni a Cseh Nagydíjon.

Németh Balázs nyilatkozata:

„A rajtom remekül sikerült, meg tudtam őrizni a rajtpozíciómat. Az első kör végén már 15. voltam, köszönhetően az előzéseknek, amik a motorozás igazi eszenciái. Ezután folyamatosan növelni tudtam az előnyömet az üldözőimmel szemben, körönként fél másodperccel voltam gyorsabb náluk. A csapat is nagyon örült a sikeremnek, gratuláltak nekem a leintés után, és viccesen azt mondták, hogy ennél rosszabb már nem lehet. A következő verseny két hét múlva Indianapolisban lesz. Ezt a pályát még nem ismerem, de megpróbálok rá minél jobban felkészülni: tanulmányozom a pálya vonalvezetését, videókat fogok nézni, és az erőnlétemen is dolgozni fogok.”

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending