Csatlakozz hozzánk

Hírek

Németh Balázs: biztatóak az előjelek

WSSP: Németh Balázs ma hajnalban vette az utat a Supersport világbajnokság következő versenyhelyszíne, a spanyolországi Motorland Aragon felé, ahol a 24 éves pilóta kulcscsonttörése óta először ül majd motorra

Közzétéve

ekkor

nb aragon trailer
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Évekkel ezelőtt a hazai bajnokságban csak „Csendes Őrült” néven emlegetett pilóta a hétvégén ismét motorra pattan, hogy a Complus SMS Racing színeiben harcba szálljon a Supersport mezőnyének többi tagjával. Németh Balázs több mint egy hónapja, a phillip islandi nagydíj nyitónapján, február 22-én törte el bal kulcscsontját egy szerencsétlen bukás során, azóta pedig kizárólag a pihenés és gyógytorna, vagyis a felépülés jegyében teltek napjai.

Bár a H-Moto Team versenyzője fizikai állapotfelmérés céljából részt szeretett volna venni az Alpok-Adria idei első versenyhétvégéjén, sajnos ez végül is nem valósult meg, mivel a rossz idő miatt a szervezők kénytelenek voltak törölni a futamot. Németh Balázs így a pénteki szabadedzésen tapasztalhatja meg először, hogy műtött válla hogyan reagál a jelentősebb terhelésre, azonban a 34-es rajtszámmal versenyző motoros elmondása szerint az előjelek biztatóak a hétvégével kapcsolatban. A fiatal pilóta reméli, hogy gond nélkül részt tud venni az aragóniai futamon.

A Superbike idei második viadalán Németh Balázs mellett a Supersport mezőnyében Tóth Imre és Talmácsi Gábor, a Superstock1000-ben Győrfi Alen, a European Junior Cup-ban pedig Sebestyén Péter és Bódis Richárd vesz majd részt, akikért nemkülönben érdemes lesz szorítani.

Balázs csapattársa, Kis Viki motorjánál fényképezkedett a budapesti motorkiállításon

„Az elmúlt több mint egy hónap a rehabilitáció jegyében telt számomra. A mihamarabbi gyógyulás érdekében szinte az összes lehetséges módszert bevetettem, hiszen a legfőbb célom az volt, hogy rajthoz állhassak az aragón futamon. Mindenképpen szerettem volna még a spanyol verseny előtt motoron is felmérni a fizikai állapotomat, azonban erre végül is sajnos nem volt lehetőség, mivel a rossz idő miatt elmaradt az Alpok-Adria szezonnyitó viadala, a slovakiaringi nagydíj. Ennél fogva gyakorlatilag a pénteki szabadedzésen ülhetek majd motorra először a phillip island-i balesetem óta. A köznapi életben és teendőimben már nem hátráltat a sérülésem, ami egyértelműen biztató jel, viszont nem szabad megfeledkezni róla, hogy a versenygépemen, egy-egy féktávon jóval nagyobb terhelés éri a vállamat, mint bármilyen más szituációban”

“A hétvégi első tréning így egyfajta teszt lesz számomra, amely bízom benne, hogy a lehető legjobban sikerül és gond nélkül részt tudok venni az aragón futam azt követő programjain is. A csapatom már nagyon vár vissza és én is igen motivált vagyok a folytatást illetően, hiszen számomra lényegében most veszi majd kezdetét a szezon. Mivel ahhoz, hogy ismét 100 százalékos állapotba kerüljek, még időre van szükségem, ezért nem szeretnék eredményeket illető jóslatokba belemenni a hétvégével kapcsolatban. A legfőbb célom most az, hogy képes legyek teljesíteni a vasárnapi futamot, miközben a lehető legtöbbet hozom ki magamból. Végül, de nem utolsó sorban, ezúton is szeretném megköszönni a támogatást a családomnak, barátaimnak, a csapatomnak és természetesen a szurkolóknak is, akiktől számos jókívánságot kaptam” – nyilatkozta Németh.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending