Csatlakozz hozzánk

Hírek

Németh Balázs – Misano

Balázs az első időmérőn a 17.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Németh Balázs az igazi győztese a San Marinó-i futamnak

A Balatonring Team magyar pilótája az utolsó kör második felében előzte meg Axel Ponst és így szerzett pontot.

Hihetetlen izgalmakat hozott a 250 köbcentis kategória versenye a San Marinó-i Nagydíjon. A futamot végül Hector Barbera nyerte meg a hazai kedvenc Mattia Pasini előtt. A kiélezett küzdelmet az is jelzi, hogy a spanyol mindössze négy századmásodperccel előzte meg olasz vetélytársát a befutónál. Barbera ezzel idénybeli második győzelmét aratta.

A harmadik helyért is ádáz csata folyt a két éllovas, Hiroshi Aojama és Alvaro Bautista között. Ezt a párharcot a spanyol nyerte meg, amellyel 13 pontra csökkentette hátrányát a japán vb-pontversenyvezetővel szemben. A Balatonring Team fiatal magyar versenyzője, Németh Balázs remek versenyt futott Misanóban és végül a 15. helyen zárt, amely egy világbajnoki pontot ért. A tehetséges pilóta eddig kétszer járt ezen a pályán, és eddig mind a kétszer elesett rajta, ám most kiváló versenyt bemutatva végzett pontszerző helyen a hihetetlenül erős negyedliteres mezőnyben. Pedig nem úgy indult a futam, ahogy Németh Balázs elképzelte: a rajtnál összeakadt egyik versenyzőtársával, ezért el kellett vennie a kezét a gázkarról. A magyar versenyző több helyet visszacsúszott, de nem adta fel, megkezdte a felzárkózást, megelőzött egy-két embert, és elkezdte üldözni az első tizenöt pilótát. A futam vége felé a csapattól megtudta, hogy csak egy helyre van a pontszerzéstől, ezért elkezdett még nagyobb tempót diktálni, és az utolsó kör második felében sikerült megelőznie Axel Ponst, és végül a 15. helyen zárt. Németh Balázs idén másodszor szerzett pontot világbajnoki futamon, korábban ez a bravúr Brnóban sikerült neki, ahol a 14. helyen zárt.

Németh Balázs

 

Németh Balázs nyilatkozata:

„Nagyon örülök, hogy ismét sikerült pontszerző helyen végeznem. A rajt nem úgy sikerült, ahogy elterveztük: összeakadtam az egyik versenyzővel, aki a könyökével meglökte a kormányomat, ezért el kellett vennem a kezem a gázról, és több helyet visszaestem. Ezután sikerült feljönnöm, megelőztem egy-két embert, és megkezdtem a felzárkózást. A verseny közepén ismét kiestem a ritmusból, mert pont előttem történt egy baleset. A futam végén szólt a csapatom, hogy csak egy helyre vagyok a pontszerzéstől, ezért elkezdtem gyorsabb tempót diktálni. Az utolsó kör második felében aztán sikerült megelőznöm Axel Ponst, és végül tizenötödik lettem. A következő verseny Estorilban lesz, ezt a pályát nem ismerem, így videózással és a pálya vonalvezetésének tanulmányozásával próbálom megismerni ezt az aszfaltcsíkot.” 

Edzés előzmények

Remekül kezdett Németh Balázs San Marinóban

A Balatonring Team magyar pilótája csak a szabadedzés második felében tudott gyorskört futni, de ennek ellenére is 17. lett. Nem sok ideje volt pihenni a gyorsaságimotoros-világbajnokság mezőnyének, hiszen a múlt héten még Indianapolisban versenyeztek, ezen a hétvégén pedig már San Marinóban mérik össze tudásukat.

A 250 köbcentisek pénteki szabadedzését a spanyol Hector Barbera nyerte meg, méghozzá nem is akármilyen idővel: egyedül a második helyen végző olasz Mattia Pasini tudott fél másodpercen belülre kerülni hozzá képest. A negyedliteres mezőny éllovasa, Aojama Hirosi a harmadik, nagy riválisa, Alvaro Bautista pedig a negyedik helyen zárta a pénteki napot. A Balatonring Team fiatal magyar versenyzője, Németh Balázs remekül teljesített az első napon, a 17. legjobb időt motorozta Misanóban. Pedig a szabadedzés elején úgy tűnt, ez nem az ő napja lesz, hiszen versenygépe meghibásodott. A szerelők azonban megoldották a problémát, így a fiatal tehetség javíthatott idején. Németh Balázs örülne, ha a szombati időmérőn is hasonlóan teljesítene, de szerinte a javulás sem elképzelhetetlen, hiszen a futómű beállítása még nem tökéletes. A Balatonring Team magyar pilótája eddig kétszer járt a San Marinó-i versenypályán, és mind a két alkalommal elesett, de állítása szerint ez nem hat ki a mostani szereplésére, nincs benne félelemérzet, és teljesen koncentrált.

Németh Balázs nyilatkozata:

„Nagyon örülök a mai eredményemnek, mert a szabadedzés közepén volt egy kis probléma a motor teljesítményével, a fordulatszám nem volt tökéletes. Szerencsére sikerült megoldani a problémát, így tudtam néhány gyorskört menni. Nagyon örülnék neki, ha a szombati kvalifikáción is körülbelül így végeznék, de azt sem lehet kizárni, hogy ennél is jobb leszek, mert ma nem tudtunk foglalkozni a futómű beállításaival. Nem hagyott bennem maradandó nyomot, hogy korábban kétszer is elestem ezen a pályán, nem érzek félelmet, csak a feladatomra koncentrálok.”

 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending