Csatlakozz hozzánk

Hírek

Németh az újabb cseh bajnokira készül

Kornél célja a holice-i pályán az összetett első hely visszaszerzése

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: Hell Racing Team

A hétvégén a holice-i pályán folytatódik a Cseh Nyílt Motocross Bajnokság, ahol a Hell Racing Team MX versenyzője, Németh Kornél néhány pontos lemaradását szeretné behozni, hogy visszaszerezze a korábbi vezető pozícióját. A jelenleg 89 ponttal második helyen álló motocross rider speciális interval biciklis edzéssel egészítette ki felkészülését, hogy a lehető legjobb formában legyen a hétvégi megmérettetésre.

A cseh motocross bajnokság harmadik fordulóját a nagymúltú holice-i pályán rendezik meg hétvégén, ahol már 1951-ben is tartottak világbajnoki futamot. A cseh LR Cosmetic színeiben rajthoz álló Németh Kornél különösen kedveli ezt a kemény talajú, technikás pályát, ahol még édesapja, id. Németh Kornél is versenyzett.

A múlt heti, technikai problémák miatt nem túl szerencsésen sikerült német versenyhétvége után Kornél biztos benne, hogy a cseheknél minden tökéletes lesz: „Az elmúlt hétvégén Németországban, a bajnokság 4. fordulóján vettem részt Aichwald-ban, ahol sajnos mindkét futamon olyan technikai probléma adódott a motorommal, ami miatt kénytelen voltam kiállni. Így, noha nagyon jó kondiban érkeztem erre a versenyre, valamint a tempóval és a rajtommal sem volt baj, mégis feladni kényszerültem, pedig úgy érzem a dobogós helyezés mindenképpen meglett volna” A vasárnapi versenyre készülve a kaposvári születésű MX-es tegnap Nyáregyházán tesztelt Havasi Zolival, ahol az új 52-es gyári futóművet is kipróbálták: „Alig vártam már, hogy megérkezzen az új futómű, és örültem, hogy tegnap már tesztelhettük is. Picit variáltunk a motor beállításain is, más áttételeket is kipróbáltunk. A motorom tökéletesen fel van készítve hétvégére, így csak a versenyzésre kell majd koncentrálnom vasárnap”


Németh Kornél szombaton reggel indul Holice-be, hogy vasárnap egy szép eredménnyel ünnepelhesse a névnapját

A szokásos edzés mellett a cseh bajnoki fordulóra készülve Kornél egy új, speciális módszert is kipróbált, ami úgy tűnik, meghozhatja eredményét Csehországban: „Mivel a motorozás mellett biciklizni is nagyon szeretek, ezért az országúti biciklizés egyik különleges formájával készültem az utóbbi hetekben. Az interval edzés kerékpáros változata amellett, hogy élvezetes, nagyon hatásos is: a magas és alacsony intenzitású fázisok váltakozásával kiválóan javítható az állóképesség, felgyorsul az anyagcsere és az ember fittségét is javítja. Már a német futamon is érzetem, hogy sokkal jobban bírom. Bízom benne, hogy a cseheknél is kamatoztatni tudom a speciális felkészülést!”

Comments

comments

Trending