Csatlakozz hozzánk

Hírek

Németh a cseheknél is élmenő

Két dobogós helyezéssel erősítette pozícióját Kornél a cseh bajnokságban

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Forrás: Hell Racing Team

Németh Kornél a cseh bajnokság hétvégi, Petrovicében rendezett fordulóján sem adta a dobogónál alább, az LR Cosmetics színeiben indulva egy második és egy harmadik helyezést szerzett. A Hell Racing Team versenyzője így – csupán 6 ponttal lemaradva – a második helyen áll összetettben a szintén KTM-es Michek Martin mögött.

Rekkenő hőség és vihar előtti, magas páratartalmú levegő fogadta vasárnap az aktuális cseh bajnoki fordulóban rajthoz álló pilótákat Petrovicében. Németh Kornél már csütörtökön megérkezett Csehországba, hogy csapatával tesztelhesse motorja új beállításait, szombaton pedig már a pályával ismerkedett, ahol még nem versenyzett eddigi hosszú pályafutása során.

„Nagyon tetszett ez a félkemény talajú, hosszabb barázdákkal tűzdelt pálya, ahol most mentem életemben először. A szombati napot elsősorban arra próbáltam használni, hogy a pálya speciális adottságainak megfelelően minél jobban be tudjam állítani a teleszkópomat. Úgy érzem, ez maximálisan sikerült is, hiszen a verseny alatt végig rendben volt minden a motorommal és a technikával” – számolt be felkészüléséről Kornél. Az első futam startja remekül sikerült a kiváló magyar rider számára, így a holeshot díjat (az kapja, aki elsőként fordul a rajt után  – a szerk.) is sikerült begyűjtenie. A nagyszerű start után Kornél körülbelül a futam feléig őrizni tudta vezető pozícióját, azonban az őt követő Martin Michek féltávnál az élre tört és „Big-K” már nem tudta sajnos behozni hátrányát a futam végig.


Kornél Csehországban is a legjobbak között – összetettben második

A ráadásban a Hell Racing Team MX versenyzője a harmadik helyen startolt el, és noha később sikerült feljönnie a második helyre és üldözőbe vennie fő vetélytársát, Micheket, a futam végén a harmadik helyen ért célba. A hétvégén szerzett, összesített második helyezését így értékelte legjobb magyar motocross versenyzőnk: „Úgy érzem, hogy a motorerő az, ami miatt a hétvégén nem sikerült a dobogó legmagasabb fokára állnom. Túl erős a motorom, ami nagyon sokat kivesz belőlem a futam alatt és ezt tudják kihasználni a riválisaim. Azt vettem észre, hogy a fáradság miatt körönként több másodpercet romlik az időm, így mindenképpen gyengébb motorral fogok a következő versenyen rajthoz állni”

Cseh csapata jóvoltából Kornél edzőmotorja ismét működőképes, és jó hír, hogy már saját motorját is kezelésbe vette a KTM Kecskemét szerelőgárdája, Bódis József vezetésével. Így a technikai akadályok vélhetően hamarosan elhárulnak és egy rövid pihenő után Kornél ismét teljes erőbedobással készülhet – a magyar MX rajongók nem kis örömére – legközelebbi magyar bajnoki futamára, amelyet június 19-én, Nyáregyházán rendeznek.

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending