Csatlakozz hozzánk

Hírek

Német Balázs meggyógyult

Doningtonban már újra Balázs ül a piros-fehér-zöld gépen

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A fiatal magyar tehetség felépült kéztöréséből és a Brit Nagydíjon már ő ül a Balatonring Team motorján.

A gyorsaságimotoros-világbajnokság hétvégén tovább folytatódik, és a sachsenringi futam után vasárnap már a Donington Parkban mérhetik össze a tudásukat a versenyzők. A Brit Nagydíj a kilencedik állomás az idei sorozatban.

A legendás brit pályán ez lesz az utolsó MotoGP futam, hiszen itt jövőre már Forma-1-es versenyt rendeznek. A Donington Park is egy rövid, szűk pálya, így a 250 köbcentis géposztály pilótáinak a legjobbjukat kell nyújtaniuk, ha nyugodt szívvel akarják megkezdeni a verseny utáni háromhetes pihenőt.

A hétvégi versenyen már ott lesz a Balatonring Team magyar pilótája, Németh Balázs is, aki teljesen felgyógyult egy hónapja elszenvedett kéztöréséből, és alig várja, hogy újra motorra ülhessen. A fiatal tehetség az Olasz Nagydíjon mutatkozott be, majd következett a Katalán Nagydíj, amely után Valenciában teszteltek a csapattal, ahol olyan szerencsétlenül esett, hogy eltört a bal keze. Németh Balázst megoperálták, majd egy különleges, oxigénkamrás kezelésre járt, hogy minél gyorsabban meggyógyuljon a sérült testrésze. A 21 éves tehetség már korábban is versenyzett a Donington Parkban, így nem lesz ismeretlen számára a pálya. Németh Balázs azt tartja a legfontosabbnak, hogy visszaszokjon a motorra, ezután pedig fokozatosan felveheti a versenytempót.

Németh Balázs nyilatkozata:

„Szerencsére már teljesen jól van a kezem, voltam orvosnál, aki megpróbálta kimozdítani a csontot a helyéről, de szerencsére nem tudta. Tett rá egy rögzítőkötést, és ő is meglepődött, hogy milyen sokat javult a kezem. Nagyon keményen dolgoztam, hogy minél hamarabb felépülhessek. Szerintem a sérülés nem fog zavarni a motorozásban, hiszen a bal kezemmel csak a kuplungot kezelem, de ez majd a versenyen kiderül. A Donington Parkot ismerem, korábban már többször versenyeztem itt. Eddig minden alkalommal esett az eső, remélem, most másképp lesz. Nem akarok elkapkodni semmit, először megpróbálok visszaszokni a motorra, utána pedig fokozatosan felvenni a versenytempót.”

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending