Csatlakozz hozzánk

Vezetéstechnika

Nemek párviadala a Hungaroringen

Vajon a férfi vagy a női versenyzők a gyorsabbak a vezetéstechnikai pályán?

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Négy gyönyörű és vezetni is jól tudó versenyzőnő – Bús Edina, Bende Adrienn, Kovács Niki és Heller Éva – és Magyarország négy gyorsasági motorversenyzője – Talmácsi Gábor, ifjabb Tóth Imre, Németh Balázs és Győrfi Alen – az egyéni versengést követően ezúttal csapatban mérkőzött meg egymással a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrumban, hogy kiderüljön, melyik nem a jobb négy keréken…

A remek hangulatú versengésben végül a Talmácsi Gábor vezette motoros csapat bizonyult a jobbnak, igaz, a győzelmüket csak a szétlövésben tudták bebiztosítani. Egyéniben ezúttal 2007 gyorsasági motoros Európa-bajnoka, Győrfi Alen bizonyult a legjobbnak: nemcsak gyorsan, hanem hibátlanul is teljesítette a rendkívül nehéz pályát.

Hideg idő fogadta a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum szlalompályáján a Nemek Párviadalának résztvevőit. Az egyéni küzdelmek után – ahol Talmácsi Gábor és Kovács Niki bizonyult a legjobbnak – ezúttal csapatversenyben mérte össze a tudását a négy motoros és a négy csinos versenyzőhölgy. Utóbbiaknál a Lotus Ladies Cup idei győztese, Bús Edina, az összetett 4. helyezettje, Bende Adrienn, az Európa-bajnoki bronzérmes motoros, Kovács Niki és a jet-ski világbajnoka, Heller Éva kapott szerepet. A motorosok válogatottjában a Team Hungary Toth két klasszisa, az idén a Supersport 600 vb-n remeklő Németh Balázs és ifjabb Tóth Imre, illetve 2007 két nagy bajnoka, a 125-ös géposztályban világbajnoki címet szerző Talmácsi Gábor és az ugyanebben a kategóriában Európa-bajnok, idén a Superstock 1000 sorozatban versenyző Győrfi Alen lépett a gázpedálra. Mindkét csapat állandóan taktikai megbeszéléseket tartott minden forduló előtt, és a pályán a nyolc szélvészgyors versenyző egy Honda által erre az eseményre felajánlott CR-Z, illetve a Ladies Cup futamain használt Lotus volánja mögött bebizonyította, az ügyességi pályán sem vesznek vissza a tempóból.


Négy lány, négy fiú, közülük öt motor-, két autó- és egy jet-ski versenyző

A nyolc versenyzőt négy-négy párba sorsolták a szervezők, és mindenkinek kétszer – egyszer a Hondával, egyszer a Lotus-szal – kellett az ügyességi szlalom pályán végigszáguldania úgy, hogy nem követ el bójahibát. A Bús Edina-Talmácsi Gábor és a Kovács Niki-Győrfi Alen párosból az urak, míg a Heller Éva-Tóth Imre és a Bende Adrienn-Németh Balázs párosításban a hölgyek diadalmaskodtak, így jöhetett a szétlövés, melyet a Győrfi Alen-Talmácsi Gábor duó nyert meg, így az urak nyerték a Nemek Párviadalát, így Talma az egyéniben aratott sikere után újabb bajnoki címmel térhetett haza a Hungaroringről.


Egy Honda CR-Z és egy Lotus Elise volánja mögött mérkőztek meg a felek, illetve a nemek

Persze a hölgyek sem voltak elkeseredve, hisz valamennyien ragyogóan teljesítettek a meglehetősen fagyos szlalom pályán. Egyedül Kovács Niki elégedetlenkedett a saját teljesítményével.

„Sajnos ma nem tudtam azt nyújtani, mint a múltkor. Annak viszont kifejezetten örülök, hogy Évit legalább győzelemig segíthettem a tanácsaimmal” – fogalmazott a villámgyors motoros.

Bús Edina is sokkal jobb hangulatban búcsúzkodott a többiektől, ugyanis ezúttal már ő futotta a legjobb időt a hölgyek között. Olyannyira, hogy ő lett a 9. sofőr, aki a pálya története során 40 másodperc alatt teljesítette a távot.

„Örülök, hogy itt lehettem, fantasztikus hangulatú volt ez az egész, végre sikerült egy igazán jó kört összeraknom. Nagyon jó autókkal száguldhattunk, gratulálok mindenkinek a teljesítményéhez. Remélem, jövőre megint összecsaphatunk a fiúkkal, és ígérem, visszavágunk” – közölte a Lotus Ladies Cup idei bajnoknője.


Kovács Niki és Bús Edina

Győrfi Alen az egyéni verseny után kicsit szomorú volt, hisz úgy végzett a harmadik helyen, hogy övé volt a két leggyorsabb kör. A 22 éves motorosnál most sem volt gyorsabb, ráadásul ezúttal hibátlanul teljesítette a pályát mind a három alkalommal.

„Nagyon kellett ez a lelkemnek, mert bizony savanyú volt a múltkor a szám íze. Örülök, hogy megint én lettem a leggyorsabb, de annak még jobban, hogy ezúttal egyetlenegy hibát sem követtem el. Természetesen, ha jövőre is meghívást kapok, akkor mindenképpen eljövök, hisz amellett, hogy egy jó buli az egész, nagyon sokat tanulok is az itt eltöltött minden percből” – jelentette ki Alen.


Győrfi Alen és Németh Balázs

Németh Balázsnak ezúttal sem maradt más, mint gratulálni a többieknek, ám lényegesen jobb teljesítményt nyújtott, mint az egyéni küzdelmek alatt.

„Noha az első fordulóban megint hibáztam, de a Lotus volánja mögött már én teljesítettem a legjobban. Fejlődtem a múltkorihoz képest, ráadásul a közutakon is nagy hasznát veszem ezeknek a versenyeknek” – mondta Balázs.
Talán az egész mezőnyben Heller Éva fejlődött a legtöbbet az előző teljesítményéhez képest, és ezt ifjabb Tóth Imre legyőzésével bizonyította.

„Nagyon büszke vagyok az eredményemre, el sem hiszem, hogy ennyit fejlődtem a múltkori teljesítményemhez képest. Hatalmas lökést ad az önbizalmamnak, hogy legyőztem Imit, és őszintén remélem, hogy a szervezők a legközelebb is meghívnak” – közölte mosolyogva a jet-ski világbajnoknője.


Tóth Imre és Bende Adrienn

Tóth Imi ezúttal megpróbált taktikusan versenyezni, hisz egyéniben azért veszítette el a döntőt, mert hiába volt gyorsabb Talmánál, a bójahibák miatt végül második lett.

„Nagyon jól éreztem magam, de be kell, hogy valljam, a Lotus egy kicsit kifogott rajtam. Ráfaragtam a taktikámra, ugyanis az első körben szerzett előnyöm tudatában biztonságit mentem, ami arra elég volt, hogy ne hibázzak, de a győzelemhez kevésnek bizonyult” – nyilatkozta Imi.


Talmácsi Gábor és Heller Éva

Bende Adrienn mindent megtett a hölgyek sikeréért: legyőzte Balázst, majd az utolsó bójáig kétségessé tudta tenni a párviadal kimenetelét.

„Elégedett vagyok a lányok és a magam teljesítményével. Gratulálok a fiúknak, de nagyon kiélezett küzdelem elé állítottuk őket, hisz a végén csak a szétlövésben tudtak legyőzni minket. Bebizonyítottuk, hogy a hölgyek nem gyengébbek négy keréken, hisz nemcsak ügyességben, de gyorsaságban is felvettük velük a versenyt” – ecsetelte Adrienn.

Utóbbi kijelentésével maximálisan egyetért a versenyek abszolút bajnoka, az egyéniben és csapatban is első Talmácsi Gábor.

„Bevallom, jobban mentek a lányok, mint amire számítottam. Noha nyertünk, én elbizonytalanodtam egy kicsit a döntő előtt. A pálya ezúttal a hideg miatt sokkal nehezebb volt, és bizony nagyon nagy szükségét érezném annak, ha valamennyi, jogosítvánnyal rendelkező ember legalább egyszer végigcsinálná ugyanezt a pályát. Sokkal kevesebb baleset történne az utakon” – fogalmazott 2007 világbajnoka.


Talmáék csak egy hajszállal bizonyultak jobbnak a hölgyeknél

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending