Csatlakozz hozzánk

Hírek

Nem bírnak magukkal a GP-menők

Andrea Iannone nyerte a Mattia Pasini édesapja által szervezett mini motorversenyt

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Zsebrakéta-futamon vett részt néhány olasz GP-sztár, de nem csak úgy, kedvtelésből gyűltek össze, hanem jubileumi ünnepelnivalójuk is volt.

Talán amennyire jól esik egy szabad hétvége a grand prix versenyzőknek a világbajnokság ideje alatt, annyira örülnek egy kis motorversenyzésnek az uborkaszezonban. Az ilyen alkalmakkor igazi tét nélküli örömmotorozásban van részük az indulóknak, amiről nekünk azonnal a kis házi versengésünk, a négyfordulós TesztMotor Kupa küzdelmei jutnak eszünkbe.

A Moto2-ben induló Mattia Pasini és Andea Iannone, valamint a királykategóriás Marco Simoncelli, a GP Valderrámája télen is (kicsinyített) sportmotorra pattantak, pocket bike-okkal mérték össze erejüket. Minderre az alkalmat a Mattia-apuka, Luca Pasini által szervezett verseny adta vasárnap, mellyel a Pasini Racing Team huszadik születésnapját ünnepelték, ami a gyorsaságimotoros-világbajnokságon eltöltött időt illeti. Az eseménynek az olaszországi Rimini adott otthont, pontosabban a San Mauro a Mare nevű pálya. A minden bizonnyal jó hangulatú “bonsai-futamot” az idei szezon során remek formában motorozó Iannone nyerte, úgy látszik, sikerült átmentenie a lendületét az utószezonra is. Az ezüstöt Pasini kaparintotta meg, mögötte pedig Marco Ravaioli végzett, aki idén a 125-ös géposztályban húzta a gázt a VB-n. Hiába, a nagymenők kismotorokon is remekelnek és ez nálunk sincs másképp, hiszen például Rizmayer Gábort a minimotorokon tapasztaltabb önjelölt versenyzőink sem tudták megelőzni a TalmácsiRingen…


A testtartáson is látszik, hogy profik versenyéről van szó – mondjuk máshogy nem is nagyon tudnak ülni ezeken a mini gépeken… (balra Simoncelli, jobbra Pasini)


Talma idei csapattársa, az első Moto2-es idény bronzérmese, Andrea Iannone nyerte a “mini GP-t”

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending