Connect with us
Suzuki

Blog

Néha csontok törnek, néha szalagok szakadnak, de sosem adják fel a harcot!

A mindenre elszánt modern gladiátorok

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Sokan legyintenek erre a sportra…

Mond, te le tudnál mondani a barátaidról? Te lemondanád a romantikus víkendeket a barátnőddel? Csajozást, családi ebédeket, heverészést a tv-előtt, vagy jó filmekről a moziban, szülinapi bulikat, nyaralásokról, ahol te a 40 fokban a lábad a hűs vízbe lógatod? Ők akkor is a pályán hajtanak mikor te a melegtől levegőt sem kapsz. Ők akkor is kint futnak a terepen, mikor te az ablakban nézed, ahogy esik az eső. Több száz kilométereket utaznak egy verseny kedvéért és hajtanak fagyban, talpig izzadságban, süppedő homokban, vagy nyakig a sárban.

Sokan legyintenek erre a sportra…
Mondván „ez nem is igazi sport…” De igen! Ez egy páratlanul csodálatos sport, ami nem kapja meg a kellő megbecsülést.
Menj ki egy versenyre és nézd meg őket. Hallgasd a motorok hörgését, nézd a versenyzők küzdelmét. Élvezd a természetet, gyönyörködj a felverődő porban. Szárnyalj velük minden ugratásnál, és élvezd az adrenalint!

A motorsportot nem lehet összehasonlítani semmivel, és nem is reszortom bárkinek megmagyarázni, hogy mit gondoljon. Én tudom, hogy minden alkalommal az életüket teszik kockára. Én tudom, hogy ész is lapul a fejben, nem csak izom-erő. Én látom, milyen erősen küzdenek, milyen bátrak, kitartóak, nem ismernek félelmet. Én látom ahogy játszanak a test és a természet erőivel. Ahogy tiszta lélekkel élvezik a játékot.

Ez a sport maga a szerelem! Ne legyintsd. Ismerd meg!

A HTS Team gladiátorai:

A csapat

Kiss Márk #515

Márkkal beszélgetni számomra nagyon üdítő volt. Ez a csupa móka, életvidám 17 éves srác, hihetetlenül kedves, nyitott, és bár tényleg nagyon lazára tudja venni a figurát, bámulatosan komoly a felfogása, és nagyon tisztelettudó. Minden percét élveztem a beszélgetésünknek.
Márk 8 évesen ült először motorra, és kitartásának, ügyességének köszönhetően hamar átpattant a kicsiről nagyra, majd a 85 ccm3 kategóriáról a 250-re.
Mikor megkérdeztem tőle, hogy ki a példaképe, egy olyan motorost választott, aki a pályafutása alatt rövid időn belül hatalmas fejlődésen ment át: Ken Roczen-t. Talán ez jellemzi Márk eddigi karrierjét is. Bár csak 3 éve van a csapatnál, és kevesebb a külföldi verseny-tapasztalata mint a többieknek, nem adok sok időt, és nagyot fog fejlődni a kinti pályákon is, mert nagyon jól alkalmazkodik.
Mikor megkérdeztem tőle, hogy szokott-e ünnepelni ha megnyer egy versenyt, azt válaszolta: Ha egy motoros sportoló minden verseny után ünnepelne, nem sokáig lenne bajnok. :)

Eredménye amire a legbüszkébb:
A HTS Team csapatában való versenyzés

Összes eredménye: http://htsteam.com/hu/kiss-mark-515

Szvoboda Bence #521

A 25 éves balatonberényi „Bulldog” 8 évesen pattant először nyeregbe, és 9 évesen már krosszbajnokságon indult. Édesapja, aki amatőr bajnok volt, a motorszerelője. Teljes mértékben támogatja fiát a kezdetektől fogva, és mivel minden versenyén jelen van, mindig odafigyel rá, és ha kell tartja benne a lelket. Mikor apuka azt gondolta, hogy ez a sport egy felelősségteljes, jó embert nevel fiából, nem lőtt mellé. Mivel Bence a legtapasztaltabb a versenyzés terén, ő tartja a az edzéseket a többi fiúnak. Egy közvetlen, értelmes, kitartó, és roppant lelkiismeretes férfit ismertem meg személyében, kedvese büszke lehet rá. Olyannyira lelkiismeretes, ha kudarc éri, nem önmagával van elfoglalva, hanem attól tart, csalódást okoz azoknak, akik támogatják. Ő az egyetlen a csapatban aki ebből él, így munkának és nem hobbinak tekinti amit csinál. Kitartása megmutatkozik abban is, hogy az egyik versenyt összeesett tüdővel nyomta végig. Nagyon stabil versenyző, eddig az összes létező kategóriában elhozta a magyar bajnoki címet, és már a nemzetközi versenyen is megvetette lábait. Biztos vagyok benne, hogy nagy jövő áll még előtte!

 

Eredménye amire a legbüszkébb:
9-szeres magyar bajnok
Osztrák junior bajnok
Cseh Profi Bajnok (2017)
VB-Pontszerző
Európa-Bajnoki versenygyőztes (2017)

Összes eredménye: http://htsteam.com/hu/szvoboda-bence-521


A csapat THOR motokrossz felszereléseket és 100% szemüvegeket  használ, amelyeket Te is meg tudsz rendelni webshopunkból, hogy úgy nézz ki, mint a legmenőbb versenyzők az országunkban.


 

Kerese Gábor #3

Kerese Gábor nem csak attól különleges embere a csapatnak, mert oszlopos tagja a HTS Team-nek, hanem mert ő rendelkezik a legnagyobb motoros múlttal. Mondhatnánk, hogy könnyű ezt úgy elérni, hogy már 34 éves, de nem mondjuk, mert tudjuk, hogy az ő pályafutásában egy nagy űr tátong egy szerencsétlen baleset következtében.
Gábor már kisgyermekként belenőtt ebbe a sportágba, hiszen édesapja országos bajnokságokon versenyzett. Ilyenkor szokták mondani, hogy anyatejjel szívta magába a tehetséget. Három és fél évesen már motoron ült, mindig az élmezőnyben mozgott. 17 évesen az egyik ugratón hatalmasat esett, 3 napig kómában feküdt, majd jó pár hónap rehabilitáció után rohamosan javult az egészsége. Balesetének oka a mai napig tisztázatlan maradt.
Ezután nem érezte már úgy, hogy jó teljesítményt nyújt a pályán, így hagyta, hogy az élet elsodorja más irányba, de hobbi szinten azért nyeregben maradt. 10 év kihagyás után a HTS Team ifjan alakult csapatába invitálták, ahol szinte egyből bajnokságokat nyert.
Magánvállalkozóként boldog családi életet él, s bár mindene a motorozás, értük bármit feladna.

 

Eredménye amire a legbüszkébb:
Magyar bajnoki címek
VB-részvétel
A HTS Team csapatában való versenyzés
Szülei, párja, kislánya

Összes eredménye: http://htsteam.com/hu/kerese-gabor-3

Hugyecz Erik #140

Mikor Erikkel beszélgettem, éreztem, hogy ez a srác bizony nagyon két lábbal áll a földön. Céltudatos, dolgos, nagyon jószívű, és jó humorú. Erik bár már 4 évesen motoron ült, de csak 9 évesen versenyzett először. Azt, hogy miért a krosszmotort választotta a mai napig nem tudni, bár édesapja is motorozik, de utcai, gyorsasági motoron. Már régóta komoly kapcsolatban él és egyetemre jár, mindig a motorozás neki az első, sőt boldog ha a barátnője is elkíséri. A mai napig nagyon élvezi ezt a sportot, szeret vagánykodni a motoron. Nem is csoda, hogy Németh Kornélt nevezte meg példaképnek, hiszen Kornéltól sem áll távol a laza, szép, vagány motorozás.
Bár úgy érzi néha ott is elesik ahol nem kéne, erőssége a rajtjaiban rejlik. Sérülései nem szegték kedvét sosem, ez inkább hozzátartozóit viselik meg jobban. Ő az egyetlen a csapatban, akit még adrenalinnal tölti fel egy-egy nagyobb ugrató.
Korosztálya egyik leggyorsabb és legtehetségesebb krosszmotorosaként aposztrofálják.

 

Eredménye amire a legbüszkébb:
2010-es Junior VB 2. hely
2012 angliai EB 10. hely
Minden hazai verseny, amit megnyer :)

Összes eredménye: http://htsteam.com/hu/hugyecz-erik-140

Jakob Kristóf #177

A 14 éves Kristófot ígéretes tehetségnek tartják. Édesapja hétszeres magyar bajnok volt, reméljük nem esik messze az alma a fájától. 2,5 évesen quaddal rodeózott, 4 évesen pedig már a krosszmotoron húzta a gázt. Szereti az extrém sportokat, gördeszka, bmx, imád ugratni, amit szerinte jól is csinál, a strart viszont nem érzi, hogy az erőssége.
Nagyobb sérülése szerencsére még nem volt, egy agyrázkódás van eddig a bőröndben. Ezt az aranyos kedves srác már most számos hazai és külföldi sikert tudhat magáénak, 65 és 85 köbcentis kategóriában is volt már magyar bajnok, cseh dobogón is kétszer állt már másodikként.
Úgy tűnik jó fajta fából faragták :)

 

Eredménye amire a legbüszkébb:
KTM KIDS Challenge 1 hely – 2011-ben

Összes eredménye:http://htsteam.com/hu/jakob-kristof-177

Kovács Ádám #38

Ádám az örökmozgó. Ez a szó jut róla elsőnek eszembe. Alig tudtam utolérni ezt a fiatal 14 éves fiút, hogy leinterjúvoljam, mert vagy versenyre utazik, vagy versenyen szerepel, vagy edzésen van, örök körforgásban. Egy csendes visszahúzódó, de hihetetlenül ambiciózus fiatalember, aki imád motorozni, és boldog ha motoron ülhet. Nem is tudja elképzelni, hogy bármi mást csináljon.
5 évesen ült először két kerékre, 7 évesen pedig már versenyeken indult.
Beszélgetésünk során céltudatosan kijelentette, hogy világbajnok szeretne lenni.
Simán esélyesnek tartom, hogy ez megvalósuljon, hiszen már most Európa szerte nyeri korosztályában a színvonalasabbnál színvonalasabb versenyeket. Hollandia, Csehország, Belgium, Ausztria, számára semmi sem akadály. Rá méltán lehet mondani: Motorra született!

 

Eredménye amire a legbüszkébb:
Supercross Európa-bajnoki cím
de a második Világbajnoki kupámra is szívesen nézek otthon a polcon”

Összes eredménye:http://htsteam.com/hu/kovacs-adam-zsolt-38

Varga Imre #989

Mimó, aki pár napja töltötte be a 19. életévét, már 5 éve a csapat tagja. A motorozás mellett küzdő-sportolt, de végül lemondott róla a két kerék kedvéért. Sok balesete volt neki is, nemrég egy freestyle-pályán verseny után (amit megnyert!) egy elmért ugratásnál a csuklóját törte.
Mimónak 8 évesen quad bérlés közben ajánlotta a tulajdonos, hogy induljon egy versenyen, amit egyből megnyert, de hiába kapott egy quadot, ő inkább becserélte krosszmotorra. Nem telt el egy év és már a versenypályán rótta a köröket. Ez a nagyon magas és jóképű fiú amellett, hogy segítőkész és közvetlen, nagyon jó humorral van megáldva. Nyitott a világ dolgaira, szerencséjére így sokkal könnyebb az élete. Példaképének édesapját nevezte meg, mert szerinte egy tökéletes és jó ember.
Úgy vélem nem csak szép eredményeket fog még elérni, de a lányokat is nehezen fogja tudni levakarni magáról. :)

Eredménye amire a legbüszkébb:
2016 – Junior és felnőtt bajnoki cím
2017 – 7 pont az ADAC MX Mastersen

Összes eredménye: http://htsteam.com/hu/varga-imre-989

Látod? Hétköznapi fiúk, nem hétköznapi élettel.

Ők mindent feladnak az álmaikért, az álmok pedig úgy tűnik teljesülnek, helyükbe újak nőnek, és velük szárnyalnak tovább.
Becsüljük hát meg őket, mert ez a szerelem a legnagyobb csoda az életben. S bármit hozzon is, harcot vagy akár fájdalmat, minden csak boldogságot jelent.

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending