Csatlakozz hozzánk

Hírek

Négy kerék, de motor?

Te mit gondolsz a Ducati új elképzeléseiről?

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A müncheni Alkalmazott Tudományi Egyetem hallgatói egy érdekes új tervezésbe és fejlesztésbe kezdtek, és fura módon a Ducati-k alá toltak még két kereket.
Megbízták őket arra, hogy a híres olasz márka világhírű motorkerékpárjai úgy nézzenek ki négy keréken, mint kettőn (ez még mindig nem egy autó, közelebb áll a motorkerékpárhoz).

A projekt az Audi dizájn csoport, Klemens Rossnagel irányítása alatt zajlott. (ne feledjük, hogy a Ducati márka az Audi AG céghez tartozik). A projekt kurátora az egyetem tervezési osztályán, Otmar Wickenhaser professzor.

Egy motorkerékpár vezetése sok fizikai erőfeszítést igényel, sok munka van benne, nem olyan, mint egy kényelmes négykerekű autóban ülni.

És nem csak azért, mert egy motorosnak két kerékkel kevesebb van, hanem azért is, mert a szél erősebben befolyásolja a motorkerékpárt, mint egy autót.

A hallgatóknak figyelembe kellett venni ezeket a tényezőket, és megoldást találni arra, hogy kényelmesebb és biztonságosabb legyen egy négykerekű Ducati, ugyanakkor maradjon gyors, és okozza azt az életérzést, amit egy tipikus kétkerekű motorkerékpár.

Ennek eredményeként 8 tézis látott napvilágot, és 1:3 méretarányú valós modellekben testesültek meg.

Mind a nyolc ötletet prezentálták. Patrick Kandora Ducati Toro koncepciója, Florian Rothbauer Ducati Assalto, Ducati Scorpion Pascal Sauter, Ducati Barracuda Hendrik Terwort, Ducati Bestia Eugen Pevzner, Ducati Elemento Mark Osipov, Ducati Sparata Arnfinn Sarau és Ducati Rhiba Peter Lauer.

Bár a koncepciók elég különbözőek – készült elektromos és van, ami maradt hagyományos benzinevő – mindegyik beteljesíti a leglényegesebb feladatát, ami miatt készült, és ez a biztonság.
Ezek a motorkerékpárok, annak ellenére, hogy négy kerekük van, ugyanolyan örömöt nyújtanak, mint egy hagyományos motorkerékpár.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending