Connect with us
just1 mx
Suzuki

Videók

A nap videója – Na ide kell az egyensúlyérzék!

Láttál mát triálost akcióban?

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

A legembertpróbálóbb sportág a technikai sportok közül a motoros triál. A versenyeken nem csak egy mázsa egyensúlyérzéknek kell lenni a tarsolyban, hanem nagyon komoly agymunkának is.

A pályára, legyen az akár szabadtéri (outdoor), akár fedett pályás (indoor) folyamatosan összpontosítani kell, muszáj centire érezni a motort és kitűnően kezelni a gáz/fék arányt, hiszen olykor métereket kell helyből felugrani, sziklafalakra, tereptárgyakra, pontról pontra haladva lábletétel nélkül.

A futamok előtt a versenyzők ugyanúgy mint a raliversenyzők bejárják a pályát és fejben itenert (az útvonal minden részletét és jellemzőjét tartalmazó listát) írnak, megtervezve a legideálisabb nyomvonalat.

Természetesen mindegyik pályának megvannak a maga nehézségei. A terepen bármin és bármire fel kell ugraniuk és egyensúlyozniuk, legyen az sziklafal, traktor, kidőlt fa – a fedett pályán viszont mivel kisebb a tér, zsúfoltabban helyezik el a pályaelemeket.

Ezeket a versenyeket speciális triál motorokkal nyomják le a versenyzők, vékony vázzal, megbízható erőművel és könnyű súllyal, ami kb 60-70 kg. Természetesen így sincs könnyű dolguk, de egy VB vagy egy NB címért meg kell dolgozni. :)

 

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending