Connect with us

Kirakat

A nap videója: Betekintés a sisakok tervezésébe és múltjába

Az ICON tette közzé az alábbi kis szösszenetet nemrég, amiben elmesélik, miként ment egy sisak külsejének tervezése régen és most

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Kurt Walter, az ICON Motorsport főfejese és a termékek dizájnere meséli el nekünk az alábbi történetet.

Alliance DC18 & Alliance DL18

In the summers of 2002-2003 the helmet game was changing. Young company started applying real artists’ work and design skill to streetbike helmets. At the time there was very little available besides “racer replica“ or generic curvilinear designs. Enter ICON. One of our first game-changing helmets was the Alliance Dixie Chick followed by the Alliance Dragon Lady. We’re bringin’ the ol’ gals back to life. Nostalgia never looked so good. Limited quanities available. Get yours because once they're gone, they're gone.

Közzétette: Icon – 2018. július 19., csütörtök

„Ez alkalommal 2003-ig megyünk vissza és megnézzük az ICON Alliance sisak Dixie Chick és Dragon Lady fantázianevű grafikák születését. Az emberek ezzel a két dizájnnal találkozhattak először, ha olyan ICON sisakot kerestek, amely mintázata gördeszkás gyökerekkel bír.

Igazi művészet volt a terméken, ami kiemelkedett a többi termék közül és ezzel jobbá, menőbbé tette azt.

Régen teljesen máshogy dolgoztunk egy sisak grafikáján mint ahogy ma tesszük. Mivel 2002-ben még nem voltak olyan számítógépes lehetőségeink mint ma, így rengeteg dolgot – sőt szinte mindent kézzel, ceruzával rajzoltunk.”

“Ma úgy néz ki ennek a folyamatnak ez része, hogy körbetekerjük a bukót, arra rárajzolunk, levesszük a fóliaréteget, amit aztán vázlatnak használunk. A végén pedig Photoshoppal vagy illusztrálással készül el a végleges külső. Régen kézzel festettük a sisakokat, tehát ezek a darabok itt kézzel festettek, amit egy air-brush művész készített. Ma már nem így dol­­­­­gozunk, mert sok időbe és rengeteg pénzbe kerül.”

“Ezek itt a két dimenziós, úgynevezett ”lapos” rajzok, amiket próbálunk egy 3D-s felületre felvinni. Ez az igazán nehéz része a munkának, hiszen a legtöbb dizájner 2D-s felületen tud rajzolni, nagyon kevesen tudnak 3D-ben rajzolni. A sisak oldalának és felső részének találkoznia, passzolnia kell a mintában, ez egy folyamatos grafika, nem két különböző rajz. A projektért felelős dizájnernek és a végleges grafikáért felelős művésznek is nehéz dolga van, mert elég összetett a dolog. Van aki képes rá és van akinek egyszerűen nem megy.”

“Az újabb sisakok teljes mértékben illusztrátor által, vagy Photoshopban készülnek, esetleg digitális nyomtatással.”

 

“A technológia annyit fejlődött, hogy nincs már szükség rá, hogy kézzel fessük ezeket a bukókat. Amikor 2003-ban kiadtuk a Dixie Chick és Dragon Lady dizájnokat, az emberek teljesen el voltak szállva tőlük. Itt is szembeköszön, hogy az évek során mennyit fejlődött a sisakok grafikája: amikor kijöttünk ezekkel a festésekkel, még csak semmi hasonló sem volt a piacon. Az eredeti Dixie Chick és Dragon Lady modellekből 1000-1000 darab készült. Az új kiadásuk szerintem megint csak gyűjtői kezekbe fognak kerülni, hiszen csak egyszeri alkalommal adjuk ki őket idén újra.”

Ha ti is szeretnél magadnak ebből a kultikus mintázatú bukósisakból, légy résen, mert nemsokára a MotoPartsShopban is megvásárolhatod!

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending