Csatlakozz hozzánk
HYPERSPORT

Hírek

” Nagy kihívás a kettős szerep, de vállalom “

Győrfi Alen többek közt Kis Viktória csapatfőnöke lesz – de hol versenyez 2012-ben?

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Forrás: Adrenalin H-Moto Team

Egyre nagyobb szerepet kap Győrfi Alen – a WSBK Superstock 1000-es sorozatában szereplő motoros – az Adrenalin H-Moto Team életében. Egyrészt versenyzőként szeretne jövőre állandóan pontszerzőként zárni a 2012-es szezonban, másrészt csapatfőnökként kell majd versenyzőtársait sikerre vezetni az Alpok-Adria sorozatban. Ráadásul a jövőre gyári Kawasakival induló olasz BWG Racing Team vezetőivel sem zárultak le a tárgyalások.

Október közepén fejeződött be az idei Superbike világbajnokság, Győrfi Alen számára azonban a jövő évi szezon rövidesen kezdetét veszi. Ugyanis a 2007-es gyorsasági motoros Európa-bajnok 2012-ben nemcsak versenyzőként, hanem csapatvezetőként is bizonyíthatja rátermettségét. Az Adrenalin H-Moto Team vezetősége ugyanis úgy döntött, hogy a 22 éves motoros a Superstock 1000-es sorozatban való indulás mellett a csapatvezetői teendőket is ellátja az Alpok-Adria bajnokságban induló három társa – Nagy Győző, Gyutai Adrián és a rövidesen visszatérő Kis Viktória – mellett.

„Miután Alen a pályafutása után is a motorsportban képzeli el a jövőjét, ezért úgy döntöttünk, hogy az Adrenalin H-Moto Team másik három versenyzője, Nagy Győző, Gyutai Adrián és az egy év kitérő után nagy eséllyel újra velünk versenyző Kis Viki mellett az Alpok-Adria futamain a csapatvezetői posztot is ellátja majd a Superstock 1000-es szereplésen felül” – árulta el Kelemen Krisztián menedzser.

Azt még nem döntötték el, hogy a három versenyző mely kategóriákban indul, hisz ez nagyban függ a csapat támogatóitól is, akikkel folyamatosak a tárgyalások. Egy biztos, a háromfős csapat versenyruházata, kamionja, motorfestése megegyezik majd a team élversenyzőjének, Győrfi Alennek a dizájnjával.


Egyik legtehetségesebb hölgy versenyzőnk, Kis Viktória egy év kihagyás után csatlakozik az immáron Győrfi Alen vezette csapathoz

Már csak az a kérdés, hogy maga Alen milyen motoron fogja teljesíteni a 2012-es szezont. Ugyanis az olasz BWG Racing Team a már meglévő svéd versenyzője mellé mindenképpen a magyar motorost szeretné jövőre a gyári Kawasakijára ültetni.

„A tárgyalások itt is folyamatosan zajlanak, hisz ez óriási lehetőség lenne Alen számára. Az olaszok a Superstock 1000-ben és az olasz bajnokságban is versenyeztetnék őt, ami fantasztikus fejlődési lehetőség lenne a számára. Mi is elküldtük az ajánlatunkat, és a BWG válaszából kiderült, hogy az általunk vállalt összegért Alen megkapná a 2012-es gyári Kawasakit, de csak az olasz futamokra illetve tesztekre. Most újabb tárgyaláson vagyunk túl, amiben az általunk ajánlott összegért cserébe csak egy imolai tesztet, illetve a Superbike világbajnoki sorozat Superstock 1000-es bajnokságának futamait kértük. Az olaszok végső válaszára várunk, ha ez nem felel meg nekik, akkor maradunk a Hondánál, hisz a tavalyi motor teljes felújítását már megkezdtük” – fogalmazott Kelemen Krisztián.


Kis Viki mellett Gyutai Adrián és Nagy Győző képviseli majd az Adrenalin színeit az Alpok-Adria versenyeken

Ha létrejön az olaszokkal a szerződés, akkor Alen marad az Adrenalin H-Moto Team versenyzője, de a motort, a szerelőket és a háttérmunkát immár a BWG Racing Team biztosítaná. A 22 éves motoros mindenesetre áll a nagy feladatok és elvárások elé.

„Nagy kihívás lesz ez a kettős szerep számomra, de vállalom. Izgatottan figyelem a sorsom alakulását, és nagyon motivált vagyok, hogy versenyzőként és csapatvezetőként is a maximumot nyújtsam a jövő évben. Köszönettel tartozom a menedzsmentemnek, hogy biztosítják számomra ezt a két lehetőséget, ígérem, élni fogok vele. Rövidesen megkezdem a fizikai és a szellemi felkészülést a 2012-es szezonra, mert mindenképpen bizonyítani szeretném, hogy képes vagyok a világ élvonalába kerülni. Addig is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok mindenkinek” – jelentette ki az Adrenalin H-Moto Team élversenyzője és leendő csapatvezetője.


Vajon a felkészülést Magyarországon, vagy az olaszok szerződtetett motorosaként Rómában kezdi meg Alen…?

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending