Csatlakozz hozzánk

Újdonság

N-Com Plus: beszélő viszonyban a konkurenciával

Carlos Checa ajánlásával: bemutatkoznak az N-Com 2014-es újdonságai, a B4 Plus, a Bluetooth Kit3 Plus és az X-Series BX4 Plus univerzális sisakkommunikációs készülékek

Közzétéve

ekkor

n-com plus 2014
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Az N-Com a 2014-es modellévre teljesen megújította csúcskategóriás sisakkommunikációs készülékeit, amelyek ezentúl N-Com B4 PLUS, N-Com Bluetooth Kit3 PLUS és N-Com X-Series BX4 PLUS típusjelzéssel kerülnek forgalomba. Az új készülékek gyógyírt jelentenek a sisakkommunikációt használó motorosok egyik legnagyobb problémájára: arra, hogy a kommunikációs készülékek eddig jellemzően csak a saját márkatársaikkal tudtak kapcsolatba lépni.

A motor vezetőjének és utasának, illetve a velük együtt utazó többi motorosnak mindig ugyanolyan gyártmányú sisakot (gyári sisakkommunikáció esetén), vagy legalább ugyanolyan márkájú kommunikációs készüléket kellett használnia. Ez a korlátozás számos kényelmetlenséget okozott, csökkentette a készülékek felhasználási lehetőségeit, kiegészítő PMR-rádió használatát
tette szükségessé.


Az új N-Com PLUS készülékek különlegessége, hogy az Univerzális intercom funkció segítségével képesek Bluetooth-on kapcsolódni más gyártók sisakkommunikációs készülékeihez. Az Univerzális intercom lehetővé teszi a beszélgetést az utastárssal illetve a velünk együtt utazó többi motorossal akkor is, ha ők nem N-Com sisakkommunikációt használnak. Ráadásul az N-Com PLUS készülékek az Univerzális intercom kommunikáció közben is képesek aktív kapcsolatban maradni a hozzájuk csatlakoztatott mobiltelefonnal vagy GPS készülékkel. Az Univerzális intercom kapcsolat hatótávolsága a csatlakoztatott sisakkommunikációs készülékek hatótávolságától függ.

Az N-Com Univerzális intercom szolgáltatásának különlegessége, hogy nemcsak az új PLUS készülékeken érhető el, hanem a korábbi N-Com B4, N-Com Bluetooth Kit3 és NCom X-Series BX4 modelleken is. Ezen korábbi modellek felhasználóinak csupán annyit kell tenniük, hogy a 4.0-s szoftverváltozatra frissítik készüléküket.


Az N-Com PLUS sisakkommunikációs eszközökben három további újdonság mutatkozott be. A DSP technológia dinamikus zajcsökkentést tesz lehetővé az intercom beszélgetések során. A DSP jelentősen csökkenti a hangszórókban hallható háttérzaj mértékét, így kellemesebbé teszi a menet közben folytatott beszélgetéseket.

A Beszédhangos tájékoztatás funkció szóban értesíti a felhasználót a készülék aktuális állapotáról, a nyomógombokkal kiadott utasításokról és a végrehajtott feladatokról. Az Energiakímélő funkció automatikusan kikapcsolja az N-Com PLUS erősítőit, amikor nincs aktív audioforrás csatlakoztatva a készülékhez. Az új funkció révén csökken az úgynevezett fehér zaj mértéke és nő a készülék akkumulátorának készenléti/használati ideje. A Beszédhangos tájékoztatás és az Energiakímélő funkció a korábbi N-Com B4, N-Com Bluetooth Kit3 és N-Com X-Series BX4 készülékek mindegyikén elérhető a 4.0-s szoftverváltozatra történő frissítéssel; a DSP csak az említett készülékek egyes változatain aktiválható a szoftverfrissítéssel.


További újdonság az N-Com okostelefon alkalmazás, amely Android operációs rendszert használó mobiltelefonokra telepíthető. Az alkalmazás egyszerűen használható, felhasználóbarát kialakítású grafikus kezelőfelülettel rendelkezik, segítségével az N-Com készülékek összes szolgáltatása és beállítása elérhető. Az N-Com alkalmazást futtató mobiltelefon akár távirányítóként is használható motorozás közben, ez a felhasználási mód azonban csak akkor javasolt, ha a telefont biztonságosan rögzítik a motorkerékpár kormányán egy speciálisan erre a célra tervezett tartó segítségével.

Az N-Com alkalmazás további előnye, hogy a sisakkommunikációs készülék beállításai bárhol, bármikor módosíthatók, nincs szükség PC kapcsolatra. A kedvenc rádióadók kiválasztása és tárolása, az audiobeállítások módosítása, a csatlakoztatott Bluetooth eszközök kezelése és néhány egyéb funkció korábban csak számítógépen keresztül, az N-Com Wizard program használatával volt lehetséges. Az N-Com alkalmazás a Google Play áruházból tölthető le, természetesen ingyenesen.

– még több kép a jobb oldali Képgalériában
– további információ az EuroMotornál, a 06-1-877-4430-as telefonszámon és a pult@euromotor.hu e-mail címen

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending