Csatlakozz hozzánk

Hírek

MXVB nyitány, Katar

A katari reflektorok fényében elrajtolt az idei MX1 világbajnokság. A Suzuki két versenyzője, Desalle és Strijbos hetedik és nyolcadik helyen zárták az első fordulót a gyári RM-Z450-esek nyergében

Közzétéve

ekkor

mxvb katar suzuki
Sportster
MAI Kótyavetye

A losaili pálya bővelkedik mély keréknyomokban, és rumplikban sincs hiány, ráadásul a motor meglehetősen sok időt tölt a levegőben. Az egészet pedig az fűszerezi, hogy a pályát gyakorlatilag a – bőségesen rendelkezésre álló – sivatag anyagából alakították ki, ami viszont egyáltalán nem tett jót a tapadásnak, különösen az említett huplik miatt. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a versenyzőknek végig nagyon kell koncentrálniuk a 30 perc plusz két körös futamokon. Ráadásul a 2014-re megrövidített versenytáv miatt a rajt és az első kör még nagyobb hangsúlyt kapott.

Clement Desalle – aki egy évvel ezelőtt diadalmaskodni tudott itt – most egy holtszezoni vállműtétből felépülve érkezett, melynek köszönhetően alig motorozott az elmúlt időszakban. A belga már a rajttal is megküzdött és a dolgok a folytatásban sem mentek sokkal jobban. Elkövetett pár hibát, köztük egy kicsúszást is, így végül kilencediknek futott be és igen csalódottan zárta az első futamot. A második futamban sem tudott együtt menni a vezető bollyal, de végül sikerült megcsípnie a hatodik helyet.

Kevin Strijbos

Kevin Strijbos a szezon első pole-ját ünnepelhette pénteken, és úgy nézett ki, hogy ezt a teljesítményt a futamon is meg tudja ismételni. A belga el is hozta a rajtot és vezetett is az első két körben, de sajnos bedurrantak a karjai és nem tudta tartani a tempót, visszaesett a hetedik helyre. A második rajtja nem sikerült olyan parádésra, végül nyolcadiknak jött be, két hellyel csapattársa mögött. A verseny után a csapatnak máris csomagolni kellett, hogy a motorokat és a felszerelést gyorsan útnak tudják indítani a világbajnokság második állomása, a thaiföldi Pattaya felé.

Clement Desalle

“Nem volt valami sikeres GP” – mondta Desalle. “A pénteki időmérő nem volt túl rossz, de rosszul rajtoltam és aztán az első futamon megint. Nem volt könnyű előzni, és a pálya is másmilyen volt az előző évhez képest – nem volt jó. A kemény beállításokkal néhány helyen vesztettem, szóval nem voltam magabiztos. Megtettem amit tudtam. Csalódott vagyok a hibám miatt, amit az első körben követtem el: túl sok pozíciót vesztettem. A második futamon csak végig akartam menni, hatodik lettem. Egy nagy sérülés után jöttem vissza és azt hittük, hogy rendben vagyok, de úgy néz ki, hogy még egy kicsit több időre van szükségem. Most ezen dolgozom”

“Amikor azt mondtam, hogy ez a valaha volt legjobb motorom, azt komolyan is gondoltam. Borzasztó erős” –
nyilatkozta Strijbos. “Ez segített az első futamban a rajtnál, de miután elkövettem pár hibát, és begörcsöltem, már nem nagyon tudtam többet tenni: csak ki akartam tartani a végéig. A második futamon nem tudtam úgy rajtolni, ahogy szerettem volna, vagy ahogy kellett volna. Még dolgozunk egy pár dolgon és bízom abban, hogy Thaiföldön jobbak leszünk, van pár biztató jel”


Forrás: Suzuki

Eredmények – MXVB Katar

MXGP Első futam: 1. Maximilian Nagl (GER, Honda), 34:57.925; 2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), +0:01.942; 3. Gautier Paulin (FRA, Kawasaki), +0:07.827; 4. Steven Frossard (FRA, Kawasaki), +0:15.643; 5. Jeremy Van Horebeek (BEL, Yamaha), +0:26.612; 6. Tommy Searle (GBR, Kawasaki), +0:31.196; 7. Kevin Strijbos (BEL, Suzuki), +0:33.585; 8. Evgeny Bobryshev (RUS, Honda), +0:34.386; 9. Clement Desalle (BEL, Rockstar Energy Suzuki), +0:34.597; 10. Joel Roelants (BEL, Honda), +0:50.077.

MXGP Második futam: 1. Gautier Paulin (FRA, Kawasaki), 35:04.471; 2. Steven Frossard (FRA, Kawasaki), +0:02.773; 3. Antonio Cairoli (ITA, KTM), +0:09.941; 4. Maximilian Nagl (GER, Honda), +0:13.124; 5. Jeremy Van Horebeek (BEL, Yamaha), +0:20.093; 6. Clement Desalle (BEL, Suzuki), +0:23.932; 7. Tommy Searle (GBR, Kawasaki), +0:25.651; 8. Kevin Strijbos (BEL, Suzuki), +0:38.386; 9. Evgeny Bobryshev (RUS, Honda), +1:02.213; 10. Joel Roelants (BEL, Honda) +1:05.317.

MXGP Összesített eredmény: 1. Gautier Paulin (FRA, KAW), 45 points; 2. Maximilian Nagl (GER, HON), 43 p.; 3. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 42 p.; 4. Steven Frossard (FRA, KAW), 40 p.; 5. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 32 p.; 6. Tommy Searle (GBR, KAW), 29 p.; 7. Clement Desalle (BEL, Rockstar Energy Suzuki), 27 p.; 8. Kevin Strijbos (BEL, Suzuki), 27 p.; 9. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 25 p.; 10. Joel Roelants (BEL, HON), 22 p.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending