Csatlakozz hozzánk

Hírek

MX OB: győzött a papírforma

Befejeződött a magyar motokrossz bajnokság, a HTS KTM két bajnoki címmel zárta az évet. Az MX2-es kategóriában Szvoboda Bence, az MX1-esek között Németh Kornél ünnepelhetett (videókkal)

Közzétéve

ekkor

hts ktm bajnokavatas
RST AIRBAG

Nagykanizsa fogadta az országos motokrossz bajnokság mezőnyét az utolsó, 6. állomáson. Egy viszontagságos szezont zárt le ez a verseny. Az MX2-es címvédőn Szvoboda egész évben kiegyensúlyozottan motorozott, az első futam kivételével az összeset nyerte riválisa, Firtosvári Gábor előtt. A két klasszis között így 23 pont volt a finálé előtt, vagyis Bence egy újabb futamgyőzelemmel akkor is bajnok, ha ellenfele újra a második helyen végez.

Az első futamban rögtön egy kisebb hibával kezdett Szvoboda, amit Firtosvári azonnal kihasznált. A hazai pályán motorozó bajnok gyorsan javított, egy határozott manőverrel legyűrte ellenfelét, majd az idén látott forgatókönyv szerint növelte előnyét, és nyerte a futamot. Ezzel az MX2-es bajnoki cím sorsa eldőlt, Bence immáron hetedik nemzeti bajnoki címét szerezte meg. Az elmúlt három évben senki sem tudta őt legyőzni ebben a géposztályban, a HTS KTM pedig a második I. osztályú elsőségét nyerte.

Szvoboda hetedszerre lett magyar bajnok

Az ünneplés után sem adta alább a futamgyőzelemnél az újdonsült bajnok, így egy futam kivételével az összeset megnyerte az idei magyar sorozatban.

“A hetedik bajnoki cím különösen kedves a számomra. Egyrészt hazai pályán szerezhettem meg, hiszen Nagykanizsa van a legközelebb a családi házhoz. Másrészt a csúcson tudtam tartani a HTS csapatot a magyar MX2-es bajnokságban. Úgy gondolom, hogy ez a minimum, amit a csapatért tehettem ebben az évben. Remélem, jövőre a harmadik közös bajnoki címért küzdhetünk!– nyilatkozta Szvoboda.

Az MX1-es géposztályban kiélezettebb volt a csata a bajnoki címért. Két HTS-es versenyző, Németh Kornél és Szőke Márk hajtott rá. Márk, a tavalyi bajnok, 2 pont előnnyel jött Kanizsára, de nem lehetett nyugodt, hiszen ha valaki, akkor Kornél, hazánk legeredményesebb és máig leggyorsabb krosszosa az, aki bármikor képes ledolgozni ilyen nüansznyi hátrányt.

Az MX1-esek első futamában úgy tűnt, Márk felszívta magát és meglepetést tud okozni Kornélnak. A rajt rosszul sikerült az üldözőnek, az ötödik helyről kellett feltornázni a magát a mezőny élén lélegzetvételnyi előnyt kimotorozó címvédőhöz. Ameddig tudta, addig tartotta magát az élen Szőke, de ahogy arra számítani lehetett, Németh ellentmondást nem tűrve jött át a többieken, aztán a csapattársát is könnyedén megelőzte. Ebben a sorrendben intette le őket a kockás zászló, vagyis az utolsó, mindent eldöntő futam előtt már Németh volt jobb, igaz, csak 1 pontocskával.

Az aranycsapat felsorakozott

A második MX1-es futam forgatókönyve kísértetiesen hasonlított az elsőhöz. Kornél beragadt, Márk elhozta a startot, aztán pár kör kergetőzés után jött a menetrendszerű előzés, és Kornél meg sem állt a leintésig. 20 éve nyerte első magyar bajnoki címét klasszis versenyzőnk, ez pedig már a 18-dik sikere volt hosszú pályafutása során, a HTS színeiben pedig az első. Ezzel a sikerrel továbbra is a HTS KTM Team a magyar MX1-es kategória címvédője.

“Minden tiszteletem Horváth Lajosé, hogy ilyen ínséges időkben is ennyi energiát áldoz a sportra és a csapatra. Bárcsak 16 éves koromban találkoztam volna vele… Pontosan 20 éve nyertem az első magyar bajnoki címemet. Ez is azt bizonyítja, hogy rettentően öreg vagyok már, de a szívem mindig a motokrosszé marad. Izgalmasra sikerült a vége. Márk nagyon szépen küzdött mindkét futamban” – mondta Németh Kornél.

A bajnokság végeredménye

MX2
1. Szvoboda Bence (HTS) / 247 pont
2. Firtosvári Gábor / 218 pont
3. Nagy Alex / 183 pont
4. Kruss Károly / 143 pont
5. Rozgonyi Ákos / 132 pont

MX1
1. Németh Kornél (HTS) / 200 pont
2. Szőke Márk (HTS) / 196 pont
3. Marosi Dávid / 161 pont
4. Kerese Gábor (HTS) / 139 pont
5. Szekeres Zsolt / 129 pont

Forrás: HTS KTM

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending