Csatlakozz hozzánk
MPS SC Vintage

Hírek

MX OB: győzött a papírforma

Befejeződött a magyar motokrossz bajnokság, a HTS KTM két bajnoki címmel zárta az évet. Az MX2-es kategóriában Szvoboda Bence, az MX1-esek között Németh Kornél ünnepelhetett (videókkal)

Közzétéve

ekkor

hts ktm bajnokavatas
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Nagykanizsa fogadta az országos motokrossz bajnokság mezőnyét az utolsó, 6. állomáson. Egy viszontagságos szezont zárt le ez a verseny. Az MX2-es címvédőn Szvoboda egész évben kiegyensúlyozottan motorozott, az első futam kivételével az összeset nyerte riválisa, Firtosvári Gábor előtt. A két klasszis között így 23 pont volt a finálé előtt, vagyis Bence egy újabb futamgyőzelemmel akkor is bajnok, ha ellenfele újra a második helyen végez.

Az első futamban rögtön egy kisebb hibával kezdett Szvoboda, amit Firtosvári azonnal kihasznált. A hazai pályán motorozó bajnok gyorsan javított, egy határozott manőverrel legyűrte ellenfelét, majd az idén látott forgatókönyv szerint növelte előnyét, és nyerte a futamot. Ezzel az MX2-es bajnoki cím sorsa eldőlt, Bence immáron hetedik nemzeti bajnoki címét szerezte meg. Az elmúlt három évben senki sem tudta őt legyőzni ebben a géposztályban, a HTS KTM pedig a második I. osztályú elsőségét nyerte.

Szvoboda hetedszerre lett magyar bajnok

Az ünneplés után sem adta alább a futamgyőzelemnél az újdonsült bajnok, így egy futam kivételével az összeset megnyerte az idei magyar sorozatban.

“A hetedik bajnoki cím különösen kedves a számomra. Egyrészt hazai pályán szerezhettem meg, hiszen Nagykanizsa van a legközelebb a családi házhoz. Másrészt a csúcson tudtam tartani a HTS csapatot a magyar MX2-es bajnokságban. Úgy gondolom, hogy ez a minimum, amit a csapatért tehettem ebben az évben. Remélem, jövőre a harmadik közös bajnoki címért küzdhetünk!– nyilatkozta Szvoboda.

Az MX1-es géposztályban kiélezettebb volt a csata a bajnoki címért. Két HTS-es versenyző, Németh Kornél és Szőke Márk hajtott rá. Márk, a tavalyi bajnok, 2 pont előnnyel jött Kanizsára, de nem lehetett nyugodt, hiszen ha valaki, akkor Kornél, hazánk legeredményesebb és máig leggyorsabb krosszosa az, aki bármikor képes ledolgozni ilyen nüansznyi hátrányt.

Az MX1-esek első futamában úgy tűnt, Márk felszívta magát és meglepetést tud okozni Kornélnak. A rajt rosszul sikerült az üldözőnek, az ötödik helyről kellett feltornázni a magát a mezőny élén lélegzetvételnyi előnyt kimotorozó címvédőhöz. Ameddig tudta, addig tartotta magát az élen Szőke, de ahogy arra számítani lehetett, Németh ellentmondást nem tűrve jött át a többieken, aztán a csapattársát is könnyedén megelőzte. Ebben a sorrendben intette le őket a kockás zászló, vagyis az utolsó, mindent eldöntő futam előtt már Németh volt jobb, igaz, csak 1 pontocskával.

Az aranycsapat felsorakozott

A második MX1-es futam forgatókönyve kísértetiesen hasonlított az elsőhöz. Kornél beragadt, Márk elhozta a startot, aztán pár kör kergetőzés után jött a menetrendszerű előzés, és Kornél meg sem állt a leintésig. 20 éve nyerte első magyar bajnoki címét klasszis versenyzőnk, ez pedig már a 18-dik sikere volt hosszú pályafutása során, a HTS színeiben pedig az első. Ezzel a sikerrel továbbra is a HTS KTM Team a magyar MX1-es kategória címvédője.

“Minden tiszteletem Horváth Lajosé, hogy ilyen ínséges időkben is ennyi energiát áldoz a sportra és a csapatra. Bárcsak 16 éves koromban találkoztam volna vele… Pontosan 20 éve nyertem az első magyar bajnoki címemet. Ez is azt bizonyítja, hogy rettentően öreg vagyok már, de a szívem mindig a motokrosszé marad. Izgalmasra sikerült a vége. Márk nagyon szépen küzdött mindkét futamban” – mondta Németh Kornél.

A bajnokság végeredménye

MX2
1. Szvoboda Bence (HTS) / 247 pont
2. Firtosvári Gábor / 218 pont
3. Nagy Alex / 183 pont
4. Kruss Károly / 143 pont
5. Rozgonyi Ákos / 132 pont

MX1
1. Németh Kornél (HTS) / 200 pont
2. Szőke Márk (HTS) / 196 pont
3. Marosi Dávid / 161 pont
4. Kerese Gábor (HTS) / 139 pont
5. Szekeres Zsolt / 129 pont

Forrás: HTS KTM

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés

Trending