Connect with us

Hírek

MX VB – A Suzuki meghódította Loket-et

A Rockstar Energy Suzuki versenyzői a motokrossz világbajnokság egy újabb fordulóját izzadták végig a csehországi Loket-ben. A bajnokság 14. állomása emlékezetes marad Desalle és Strijbos számára

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Egy őrült nagy vihartól eltekintve hagyományosan forró nyári időjárás fogadta a cseh nagydíj résztvevőit a felújított pályán, közel a német határhoz. A belga duó számára csak egy feladat maradt, meg kellett küzdjenek a szűk, dombos, rumplis pályával.

Desalle tovább erősítette második helyét a bajnokságban, 39 ponttal előzi meg Ken De Dycker-t és 90 ponttal marad le Carioli mögött

Clement Desalle és Kevin Strijbos második és negyedik helyről várták a rajtot a gépben az új, lejtős célegyenesnél. Extrém jól rajtoltak, olyannyira, hogy Strijbos el is hozta a rajtot az első futamban, de ott volt Desalle, aki átvette a vezetést és kényelmes, majdnem húsz másodperces előnnyel nyerte ezt a futamot.

A belga pilóta mindkét futamot látványos és kiegyensúlyozott versenyzéssel nyerte

A második futamban a gyári RM-Z450-esek ismét erőből hozták a rajtot, és Desalle megint nem talált legyőzőre. Simán és hiba nélkül húzta be ezt a futamot is, és úgy tűnik, a 25-ös kétévente mindig győz Loket-ben, de a közbenső is dobogón áll, legalábbis ami az elmúlt öt esztendő statisztikáját illeti. Katar után szállította a csapat második 2013-as diadalát, és ez volt a 11. pezsgőlocsolása a szezonban.

Strijbosnak egy kicsit keményebb dolga volt a második futamban, az utolsó körben kapta el és előzte meg Dycker-t és Searl-t, így ezzel a negyedik helyével összetettben második lett

Zsinórban két nagydíj után (és egy olyan sorozat után, ahol öt Gp volt egy hathetes periódusban) a Rockstar Energy Suzuki most visszatér Belgiumba, a lommeli műhelyébe. Majd a csapat hazai versenye következik augusztus 18.-án Bastogne-ban, és ezután már csak egy Egyesült Királyság-béli valamint egy holland út marad a 2013-as naptárban.

Srijbos idén harmadik alkalommal állhatott a dobogóra

Clement Desalle:

Nagyon boldog vagyok ezzel a teljesítményemmel. Találtam pár jó ívet és a gyors köreimnek köszönhetően mindkét futamban sikerült előnyt kiépítenem, ezért lazíthattam és meg tudtam őrizni a különbséget a leintésig. Ez valóban egy erős napom volt, nem volt túl nagy nyomás rajtam mert a rajttól a legjobb formámat hoztam, amire csak képes vagyok. Annyi második és harmadik hely után boldog vagyok, hogy végre mindkét futamon nyerni tudtam.

Kevin Strijbos:

Ez egy jó hétvége volt. Volt egy jó rajtom, ami után a másodikra és onnan a harmadikra csúsztam, de tudtam Ken-el menni és vissza is előztem. Örültem neki és jó előjelnek tűnt a második futamra. De másodszorra egy kicsit hezitáltam a rajtnál és nem sikerült elkapni a megfelelő pillanatot, ezért hátra keveredtem és lendületet vesztettem. Az eleje nem volt egyszerű, nem tudtam a saját íveimet motorozni és nem úgy mentem, ahogy szerettem volna. Próbáltam lazítani, hogy aztán elkezdjem keményen nyomi hogy megint elkapjam Kevin-t és aztán az utolsó körben Tommy-t. Azt első két hely nagyszerű a csapatnak és szeretném mindenkinek megköszönni amit ezért tettek.

A belga duó elégedett a hétvégi eredménnyel

MX1 Első futam: 1. Clement Desalle (BEL, Rockstar Energy Suzuki World MX1), 40:13.885; 2. Kevin Strijbos (BEL, Rockstar Energy Suzuki World MX1), +0:17.258; 3. Ken de Dycker (BEL, KTM), +0:36.119; 4. Antonio Cairoli (ITA, KTM), +0:40.733; 5. Evgeny Bobryshev (RUS, Honda), +0:46.263; 6. David Philippaerts (ITA, Honda), +0:49.981; 7. Joel Roelants (BEL, Yamaha), +0:55.559; 8. Tommy Searle (GBR, Kawasaki), +1:02.663; 9. Tanel Leok (EST, TM), +1:04.210; 10. Shaun Simpson (GBR, Yamaha), +1:06.423.

MX1 Második futam: 1. Clement Desalle (BEL, Rockstar Energy Suzuki World MX1), 39:52.449; 2. Jeremy van Horebeek (BEL, Kawasaki), +0:11.241; 3. Evgeny Bobryshev (RUS, Honda), +0:15.502

MX1 Összesített eredmény: 1. Clement Desalle (BEL, Rockstar Energy Suzuki World MX1), 50 points; 2. Kevin Strijbos (BEL, Rockstar Energy Suzuki World MX1), 40 p.; 3. Evgeny Bobryshev (RUS, Honda), 36 p.

MX1 Világbajnokság állása (14 forduló után): 1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 643 points; 2. Clement Desalle (BEL, Rockstar Energy Suzuki World MX1), 553 p.; 3. Ken de Dycker (BEL, KTM), 514 p.

Forrás: Suzuki Motorcycles Magyarország

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending