Connect with us

Hírek

MX VB Katar – Desalle megverte a címvédőt

A hétvégén Katarban lezajlott az idei motokrossz világbajnokság első köre. Clement Desalle volt a verseny nagy meglepetése, a belga pilóta szép teljesítményt hozott, megszorongatva a címvédő Cairolit

Published

on

mx katar
ULTRABOLT
RST AIRBAG

Egy hónappal a megszokott időpont előtt rendezték meg idén az MX VB első fordulóját, a katari verseny azonban nem csak ebből a szempontból volt rendhagyó – ez volt az első, reflektorok fényében zajló világbajnoki futam. Az új lebonyolítási rend beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a világítás és a pálya előkészítése is hibátlanra sikerült, és a futamok is rendkívül izgalmasak voltak.

A Losail-i fordulón a Rockstar Energy Suzuki színeiben induló belga Clement Desalle az első MX1 versenyt simán nyerte, majd másodikként végzett az idén debütáló, „Szuperdöntő”-re keresztelt második futamon. Pedig a fullasztó hőség, a késő esti időterv (az új szuperdöntő rajtja 23:10) csak kettő a körülmény közül, amivel a versenyzőnek meg kellett barátkoznia a forduló előtt.
A belga pilóta már a pénteki időmérőn gyors volt, a második pozíciót szerezte meg a rajtgépben a szombati 35 perc és plusz két körös futamra. Ezután már csak arra kellett koncentrálnia, hogy a rajtjai jól sikerüljenek. Az elsőben Strijbos-al meccselt, aki elhozta a rajtot, aztán a belga Ken De Dycker hátsó kerekénél lépdelt, végül megelőzte honfitársát, és a hátra lévő tíz percben kényelmesen őrizte a vezetést a leintésig. Ezt követően felállt az új szuperdöntőhöz, ahol megint sokáig vezetett, de végül ezt a győzelmet a címvédő bajnok olasz Antonio Cairoli szerezte meg.

Jelenleg tehát a világbajnoki pontversenyt Desalle vezeti 47 ponttal, mögötte mindössze 2 ponttal Cairoli, a harmadik pedig Gautier Paulin 38 ponttal. Persze ez még nagyon az eleje, ez az állás még sokszor változhat – akár már a vb következő (március 10-i) futamán, Thaiföldön.

És hogy milyen lehet egy ilyen kaliberű verseny belülről? Ha mást nem, egy kis virtuális ízelítőt kaphatunk belőle Desalle és Cairoli sisakkamerás felvétele által.

Forrás: Suzuki

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending