Csatlakozz hozzánk

Hírek

MX OB = Németh Kornél?!

A nyáregyházi csapatbajnokin is verhetetlen volt a krosszsport hazai császára

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A hazai motokrossz bajnokság utolsó állomása hagyományosan a csapatbajnoki forduló. Ez a motokrossz versenyszezon tényleges utolsó napja. Gyönyörű, napsütéses, ahol egyszerre szinte mindenki ott volt, aki a hazai motokrosszban számít.

Az idén kilenc csapat vágott neki a bajnokságnak. Nagy márkacsapatok már csak mutatóban vannak, ugyanakkor a nagyobb privát csapatok mindjárt több alakulattal is neveztek. Az edzésen Németh Kornél (KTM Kecskemét) hozta a papírformát, és megdagadt ujjal is egy másodpercet adott a második Szvoboda Bencének (HTS I.), több mint hármat Szőke Márknak (HTS I.) és Nagy Alexnek (KTM OKR Rede). Czúni László (KMT Kecskemét) az edzéseken szolidan eresztette, csak hatodik volt. Ekkor már körvonalazódott, hogy nagy csata lesz a HTS I. és a KTM Kecskemét között.

Az első futamban az első osztályú mezőny brutális rajtot vett. Úgy tűnt, mindenki Németh Kornélt akarta összepasszírozni, ami tulajdonképpen sikerült is. Ugyanakkor a csapattárs Czúni azonnal az élre állt, mögötte egészen a külső ívről ügyesen ellopakodó Grillmayer Gáborral (KTM OKR Rede II.). Gábort azonban a második kanyar féktávjánál valaki lábon találta, amitől azonnal a mezőny közepére esett vissza, és a tempója is hirtelen visszafogottá vált.

Az elejében Szvobodának hatalmas távolságot kellett ledolgoznia Czúnival szemben. Ráadásul Czúni Laci magabiztosan és lendületesen haladt, de Szvoboda Bence rettenetesen rámenős motorozással körről körre, méterről méterre fogyasztotta a távolságot, mígnem utolérte Czúnit. Ekkorra érkezett meg Németh Kornél is, közvetlenül Szvoboda mögé, sőt egy test-test elleni előzési kísérletet is tett, de Bence magabiztosan hárított. Eközben Czúni lélegzethez jutott, és kicsit növelte az előnyét – ugyanakkor Kornél a következő körben egy balosban elcsúszott…

Innentől Kornél mintha farkassá változott volna, olyan iramban kezdett el döngetni, mintha többé nem akarna féket használni: a következő körben közel öt másodpercet hozott az éllovasokon! A hármas vonatból aztán Czúni volt a következő hibázó, és az egyik kanyarban kisodródott, amit Szvoboda és Németh is azonnal kihasznált. Kori ismét elkezdte szorongatni Bencét, aki egy kisebb ugrón lesodródott a pályáról, és Németh már lépett is, ezzel beállítva a végeredményt.


Németh Kornél egy (vagy inkább két) lépéssel a mezőny előtt jár: két eséssel is megnyerte az első futamot!


Stílustanulmány: kigyorsítás a balosból, Szvoboda-módra

A második futam már simább menet volt Németh számára. A rajtot elhozta, és innentől zavartalanul menetelt a mezőny elején. Másodiknak Czúni kezdett Szvoboda, Nagy Alex, Szőke Márk, Déczi Balázs előtt. Egy bukást követően a KTM Kecskemét harmadik embere, Bódis Roland az utolsó helyről kezdte a felzárkózást.

Szvoboda az első körtől keményen szorongatta Czúnit, és a második kör közepén meg is előzte, miközben Szőke megelőzte Nagy Alexet, és az óriási hajrában elkezdte Czúnit támadni, míg Laci egy balosban megtorpant és Szőke azonnal feljött a harmadik helyre. Nagy Alexet ekkorra utolérte Déczi, de valahogy nem bírtak egymással, és egymástól méterekre hajráztak körökön át. Ekkor érkezett meg ebbe a bojba Szőke Márk.

Közben a pálya kezdett erősen amortizálódni, és érezhetően egyre nagyobb kihívást jelentett. Amerre nézett az ember, keresztbe álló motorokat, levegőben elvégzett korrigálásokat látott, és elsősorban a mezőny vége kezdett erősen lassulni. A lekörözöttek előzésekor volt, hogy Nagy Alex némi lélegzethez jutott, de a két HTS-es pilóta egyre erőteljesebb támadásba lendült. Végül Déczinek sikerült előzni, majd a meglehetősen viseletes motorral Szőke is pillanatok alatt előre lépett, de Déczit már nem tudta megelőzni, így a befutó sorrend maradt Németh-Szvoboda-Czúni-Déczi.


A háttérben a nagy visszatérő, Czúni Laci hajráz


A csapatverseny végeredménye: a dobogó legfelső fokára a HTS Team állhatott, az ezüstérem a KTM Kecskeméthez került, a harmadik pedig a KTM OKR REDE csapata lett

Forrás: MXonline Képek: TM

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending