Csatlakozz hozzánk

Hírek

MX1 VB német nagydíj – Desalle tizedszer a dobogón

Forróság és látványos futamok fogadták a hétvégi MX GP-re kilátogatókat a Lausitzringen. Desalle-nak sikerült a villámgyors Cairolit is maga mögött tartani, így immár tizedszer állhatott dobogóra

Közzétéve

ekkor

mx gp nemetorszag
KTM
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

A Rockstar Energy Suzuki MX1-es versenyzője Clement Desalle egy futamot megnyert, a másikban pedig második lett így megszerezve a harmadik összetett második helyét a gyári RM-Z450 nyergében az FIM motokrossz világbajnokság 13. fordulóján a németországi Lausitzring-en.

Desalle ezzel a győzelemmel belépett a kétszámjegyű tartományba, ami a dobogós helyezéseket illeti, így 10. alkalommal locsolhatta a pezsgőt

Gautier Paulin kiesésével pedig átvette az összesített második helyet a bajnokságban. A belga a franciához képest 9 pont hátránnyal érkezett az Eurospeedway-re de a forduló után már 24-el előzi meg honfitársát, a tabella harmadik helyét elfoglaló Ken De Dycker-t.

A Lausitzring eredetileg egy nascar típusú versenyek számára épített ovál-pálya, mely lelátói akár szászhúszezres tömeget is képesek gond nélkül elnyelni, de most erre az alkalomra a szervezők a teknő közepére, az eredeti ív egy részét is felhasználva, sebtiben megépítettek egy ideiglenes, durva homokos motokrossz-pályát.

A versenyzőkre egy rumplis és alattomos pálya várt, de szerencsére a széles vonalvezetés nyújtott pár alternatív lehetőséget az ívválasztáshoz

Így elsőre mindösszesen 16 000-en látogattak ki erre az eseményre, a vendégek nagyobb számát nem támogatta sem az, hogy a hőmérő higanyszála igencsak a 30-as tartomány közepét nyaldosta sem pedig az, hogy a Nemzetek Krosszáig már csak 7 hét van hátra.

Desalle két előnyös rajtank örülhetett, az első futamban egy Paulin-el történ kemény ütközés után sikerült visszanyernie az irányítást és 2013 legjobb teljesítményét bemutatva tartotta Antonio Carioli-t egészen a kockás zászlóig. A második futam viszont már keményebb diónak bizonyult és a 25-ös nem tudta elkapni a szicíliait, így másodiknak ért célba így az összesítésben is ezt a helyezést szerezte meg.

Desalle kiváló versenyzést produkálva összesítettben a második helyet szerezte meg. Jelenleg Cairoli után második a világbajnoki pontversenyben

Ami Kevin Strijbos-t illeti az ő hétvégéje az ötös szám körül forgott. A belga mind a két futamban ötödik lett és ezt az eredményt ismételte meg az összesítésben is. A ritmusát és az íveit látva még akár az is elképzelhetőnek tűnik, hogy ebben a szezonban még akár a dobogóra is felérhet majd. Összesítésben továbbra is Tommy Searle előtt az ötödik helyen van.

Strijbos a második futamban keményen harcolt miután a rajtot alaposan elrontotta

A Rockstar Energy Suzuki MX1-es csapata most délre és egy kicsit nyugatra utazik a csehországi Loket-be a Gp 14. fordulójára.

Clement Desalle: ”Jól éreztem magam a motoron és annak ellenére, hogy a rajtjaim nem voltak tökéletesek ez elő körökben bent tudtam lenni a top 4-ben. Az első futamban megszereztem a vezető helyet, és ahogy általában, most is arra törekedtem, hogy találjak egy jó ritmust, amivel annyi előnyt tudtok kiépíteni, ami kitart a győzelemig. Ez most elég jól ment és csak kétszer hibáztam. A pálya egy kicsit trükkös volt, de egyszersmind jó is volt rajta motorozni, mert technikás és nem túl poros. A nagy hőség miatt a pálya karbantartása is különösen fontos volt, de a szervezők ezt jól megoldották, ezért dicséret illeti őket. Tudtam, hogy a második futam nem lesz egyszerű, megint Tommy Searle-el harcoltam, de most minden rendben volt. Ezután Antonio mögé érkeztem meg, követtem az íveit, tapadtam rá, de egyre melegebb és melegebb lett és végül csak az volt a célom, hogy két keréken maradjak. Pontokat szereztem és feljöttem a második helyre a bajnokságban, ami jó nekem és a csapatnak is, de szomorú vagyok Gautier miatt, nem szép látvány egy versenyzőt hosszú ideig a földön látni. Remélem, rendben van! Boldog vagyok, hogy fönt lehetek a dobogón, de egy kicsit csalódott is vagyok, hogy megint csak második lettem. Nem egyszerű a szezon végéig következetesnek és koncentráltnak lenni, de erre fogunk törekedni.

Desalle: Boldog vagyok, hogy fönt lehetek a dobogón, de egy kicsit csalódott is vagyok, hogy megint csak második lettem

Kevin Strijbos:Az első rajtom jól sikerült és harmadik voltam de ugyanaz volt a gondom, mit az elmúlt pár hétvégén, lassan találtam meg a ritmusom. Visszaestem kilencediknek és onnan jöttem fel az ötödik helyre. A verseny egész jól végződött de kár, hogy a futam közepe előtt nem igazán tudok elég jól menni. A második rajtot totálisan elrontottam. Nem volt egyszerű visszakapaszkodni és előzni de mentem pár jó kört és a többiek elfáradtak. Én is küszködtem, de végül tovább bírtam és sikerült az ötödik hely. Láttam, hogy Tommy is fárad, megpróbáltam elkapni, de nem sikerült a végéig. Összességében elégedett vagyok ezzel a Gp-vel, különösen a második futammal ahol látszott, hogy jó formában vagyok.”

Összességében elégedett vagyok ezzel a Gp-vel, különösen a második futammal ahol látszott, hogy jó formában vagyok – összegezte a napot a Strijbos

A véderedmény tehát, és a bajnokság állása:

MX1 Első futam: 1. Clement Desalle (BEL, Rockstar Energy Suzuki World MX1), 39:51.482; 2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), +0:24.303; 3. Tommy Searle (GBR, Kawasaki), +0:49.505

MX1 Második futam: 1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 39:23.445; 2. Clement Desalle (BEL, Rockstar Energy Suzuki World MX1), +0:18.991; 3. Ken de Dycker (BEL, KTM) +0:36.843

MX1 összesített eredmény: 1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 47 points; 2. Clement Desalle (BEL, Rockstar Energy Suzuki World MX1), 47 p.; 3. Ken de Dycker (BEL, KTM), 38 p.
MX1 Világbajnokság állása: (17/13 kör után): 1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 611 points; 2. Clement Desalle (BEL, Rockstar Energy Suzuki World MX1), 503 p.; 3. Ken de Dycker (BEL, KTM), 479 p.

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending