Connect with us

Hírek

MX1 VB német nagydíj – Desalle tizedszer a dobogón

Forróság és látványos futamok fogadták a hétvégi MX GP-re kilátogatókat a Lausitzringen. Desalle-nak sikerült a villámgyors Cairolit is maga mögött tartani, így immár tizedszer állhatott dobogóra

Published

on

mx gp nemetorszag
Sportster
RST AIRBAG

A Rockstar Energy Suzuki MX1-es versenyzője Clement Desalle egy futamot megnyert, a másikban pedig második lett így megszerezve a harmadik összetett második helyét a gyári RM-Z450 nyergében az FIM motokrossz világbajnokság 13. fordulóján a németországi Lausitzring-en.

Desalle ezzel a győzelemmel belépett a kétszámjegyű tartományba, ami a dobogós helyezéseket illeti, így 10. alkalommal locsolhatta a pezsgőt

Gautier Paulin kiesésével pedig átvette az összesített második helyet a bajnokságban. A belga a franciához képest 9 pont hátránnyal érkezett az Eurospeedway-re de a forduló után már 24-el előzi meg honfitársát, a tabella harmadik helyét elfoglaló Ken De Dycker-t.

A Lausitzring eredetileg egy nascar típusú versenyek számára épített ovál-pálya, mely lelátói akár szászhúszezres tömeget is képesek gond nélkül elnyelni, de most erre az alkalomra a szervezők a teknő közepére, az eredeti ív egy részét is felhasználva, sebtiben megépítettek egy ideiglenes, durva homokos motokrossz-pályát.

A versenyzőkre egy rumplis és alattomos pálya várt, de szerencsére a széles vonalvezetés nyújtott pár alternatív lehetőséget az ívválasztáshoz

Így elsőre mindösszesen 16 000-en látogattak ki erre az eseményre, a vendégek nagyobb számát nem támogatta sem az, hogy a hőmérő higanyszála igencsak a 30-as tartomány közepét nyaldosta sem pedig az, hogy a Nemzetek Krosszáig már csak 7 hét van hátra.

Desalle két előnyös rajtank örülhetett, az első futamban egy Paulin-el történ kemény ütközés után sikerült visszanyernie az irányítást és 2013 legjobb teljesítményét bemutatva tartotta Antonio Carioli-t egészen a kockás zászlóig. A második futam viszont már keményebb diónak bizonyult és a 25-ös nem tudta elkapni a szicíliait, így másodiknak ért célba így az összesítésben is ezt a helyezést szerezte meg.

Desalle kiváló versenyzést produkálva összesítettben a második helyet szerezte meg. Jelenleg Cairoli után második a világbajnoki pontversenyben

Ami Kevin Strijbos-t illeti az ő hétvégéje az ötös szám körül forgott. A belga mind a két futamban ötödik lett és ezt az eredményt ismételte meg az összesítésben is. A ritmusát és az íveit látva még akár az is elképzelhetőnek tűnik, hogy ebben a szezonban még akár a dobogóra is felérhet majd. Összesítésben továbbra is Tommy Searle előtt az ötödik helyen van.

Strijbos a második futamban keményen harcolt miután a rajtot alaposan elrontotta

A Rockstar Energy Suzuki MX1-es csapata most délre és egy kicsit nyugatra utazik a csehországi Loket-be a Gp 14. fordulójára.

Clement Desalle: ”Jól éreztem magam a motoron és annak ellenére, hogy a rajtjaim nem voltak tökéletesek ez elő körökben bent tudtam lenni a top 4-ben. Az első futamban megszereztem a vezető helyet, és ahogy általában, most is arra törekedtem, hogy találjak egy jó ritmust, amivel annyi előnyt tudtok kiépíteni, ami kitart a győzelemig. Ez most elég jól ment és csak kétszer hibáztam. A pálya egy kicsit trükkös volt, de egyszersmind jó is volt rajta motorozni, mert technikás és nem túl poros. A nagy hőség miatt a pálya karbantartása is különösen fontos volt, de a szervezők ezt jól megoldották, ezért dicséret illeti őket. Tudtam, hogy a második futam nem lesz egyszerű, megint Tommy Searle-el harcoltam, de most minden rendben volt. Ezután Antonio mögé érkeztem meg, követtem az íveit, tapadtam rá, de egyre melegebb és melegebb lett és végül csak az volt a célom, hogy két keréken maradjak. Pontokat szereztem és feljöttem a második helyre a bajnokságban, ami jó nekem és a csapatnak is, de szomorú vagyok Gautier miatt, nem szép látvány egy versenyzőt hosszú ideig a földön látni. Remélem, rendben van! Boldog vagyok, hogy fönt lehetek a dobogón, de egy kicsit csalódott is vagyok, hogy megint csak második lettem. Nem egyszerű a szezon végéig következetesnek és koncentráltnak lenni, de erre fogunk törekedni.

Desalle: Boldog vagyok, hogy fönt lehetek a dobogón, de egy kicsit csalódott is vagyok, hogy megint csak második lettem

Kevin Strijbos:Az első rajtom jól sikerült és harmadik voltam de ugyanaz volt a gondom, mit az elmúlt pár hétvégén, lassan találtam meg a ritmusom. Visszaestem kilencediknek és onnan jöttem fel az ötödik helyre. A verseny egész jól végződött de kár, hogy a futam közepe előtt nem igazán tudok elég jól menni. A második rajtot totálisan elrontottam. Nem volt egyszerű visszakapaszkodni és előzni de mentem pár jó kört és a többiek elfáradtak. Én is küszködtem, de végül tovább bírtam és sikerült az ötödik hely. Láttam, hogy Tommy is fárad, megpróbáltam elkapni, de nem sikerült a végéig. Összességében elégedett vagyok ezzel a Gp-vel, különösen a második futammal ahol látszott, hogy jó formában vagyok.”

Összességében elégedett vagyok ezzel a Gp-vel, különösen a második futammal ahol látszott, hogy jó formában vagyok – összegezte a napot a Strijbos

A véderedmény tehát, és a bajnokság állása:

MX1 Első futam: 1. Clement Desalle (BEL, Rockstar Energy Suzuki World MX1), 39:51.482; 2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), +0:24.303; 3. Tommy Searle (GBR, Kawasaki), +0:49.505

MX1 Második futam: 1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 39:23.445; 2. Clement Desalle (BEL, Rockstar Energy Suzuki World MX1), +0:18.991; 3. Ken de Dycker (BEL, KTM) +0:36.843

MX1 összesített eredmény: 1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 47 points; 2. Clement Desalle (BEL, Rockstar Energy Suzuki World MX1), 47 p.; 3. Ken de Dycker (BEL, KTM), 38 p.
MX1 Világbajnokság állása: (17/13 kör után): 1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 611 points; 2. Clement Desalle (BEL, Rockstar Energy Suzuki World MX1), 503 p.; 3. Ken de Dycker (BEL, KTM), 479 p.

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending