Csatlakozz hozzánk

Hírek

MV Agusta: ismét teljes gőzzel

Nehéz idők jártak a patinás olasz gyártó háza táján, viszont úgy tűnik, a vezetőség és az alkalmazottak is fellélegezhetnek… Az orosz segítség úgy kellett, mint egy falat kenyér…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Váratlanul érte a nagyközönséget, amikor az AMG kihátrált az MV Agusta mellől. Nem is kellett sokat várnunk, hogy kiderüljön, nagy adósságok halmozódtak fel az olasz gyártónál. Különösen kínos volt nyilvánosságra hozni, hogy az adózást is elmulasztották, így 50 millió eurót követelt tőlük az adóhivatal.

Giovanni Castiglioni, az MV vezérigazgatója persze végig optimistán nyilatkozott, sőt új modellek bevezetéséről is beszélt, ám a valóságban már a gyártási darabszám csökkentésére, és rengeteg dolgozó elbocsátására került volna a sor. Az MV számára azonban kedvezően változott a helyzet, és sikerült új befektetőt találniuk, amely segítségével kilábalhatnak a krízisből, és újra a fejlesztésekre koncentrálhatnak.


“Nagyon örülünk, hogy egy ilyen ikonikus olasz gyár részeseivé válhatunk, és izgatottak vagyunk, hogy lehetőségünk van igazi nemzetközi márkává építeni, sőt piacvezetővé” – jegyezte meg Oliver Ripley, a Black Ocean befektetési csoport vezérigazgatója. A csoport igazi megmentőként érkezik az olaszokhoz, célja pedig a tőke növelése. A sajtó szerint orosz érdekeltségek játszottak szerepet a szerződés megkötésében, sőt további orosz befektetőkre is számíthatunk.

Mindez azt jelenti, hogy a gyártónak komoly esélyei vannak arra, hogy az adósság törlesztése helyett az új modellek fejlesztésével foglalkozhasson. Reméljük, hogy így teljes kapacitáson folytatódhat a gyártás, és a dolgozók számát sem kell csökkenteniük – mi pedig várhatjuk az új MV Agusta modelleket.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending