Csatlakozz hozzánk

Hírek

MV Agusta modellpaletta

Az utóbbi időben hirtelen gyarapodni kezdtek az exkluzív márka modelljei, ezért felelevenítjük a teljes palettát.

Közzétéve

ekkor

mv agusta 2015
RST AIRBAG
A motorosok számára az MV Agusta neve sokáig csak a régmúlt sikereit juttathatta eszükbe. A gyártó a hatvanas és hetvenes években szinte mindent megnyert, köztük 38 egyéni MotoGP bajnoki címet és 34 Tourist Trophy győzelmet!
A kis olasz gyár később viszont nagyon nehéz időket élt meg, és ha a Cagiva 1991-ben nem karolta volna fel, mára már nem is maradt volna más a régi sikerek emlékén kívül. Az akkoriban még stabil Cagiva azonban Massimo Tamburini segítségével lassan megalkotta a kilencvenes évek egyik legszebb motorját, az MV Agusta F4-est. Az akkor még 750 köbcentiméteres modell megalapozta a márka feltámadását, és lassan jöttek az újabb modellek is. A kis gyár azóta képezte már a Harley Davidson tulajdonát is, ám 2014-től a Daimler AG (Mercedes Benz) tulajdona lett, és ez hirtelen fellendítette az újabb modellek fejlesztését. Érdemes hát áttekintenünk, pontosan mely modelleket kínálja a gyártó 2015-ben!

MV Agusta F4

F4 1000 és 1000 RC
A gyár feltámadását elősegítő modell érthetően átesett már néhány fejlesztésen. A változások érintették a külsőt is (szerencsére csak kis mértékben), de az eredeti stílus megmaradt. Az erőforrás már 200 lóerőre hízott, sőt a nemrégiben bemutatott limitált kiadású RC modell 212 lóerőt produkál! Habár az RC is közúti forgalomba helyezhető, építésekor fontosabb szempont volt a SuperBike mezőnyben való részvétel.

MV Agusta F3

F3 675 és 800
Az F4 kisöccse háromhengeres erőforrást kapott, és az egész egység méretei még kompaktabbak lettek. Az első változat 675 köbcentiméteres motorral jött ki, majd megjelent az erősebb 800-as modell is. Ez utóbbi érezhetően erősebb, viszont a kisebb változat is a kínálatban marad, mivel a SuperBike 600-as SuperSport kategóriájában csupán azzal nevezhetnek. Az F3 pedig bizonyít is a pályán – aki látta a hétvégi futamon a gyártó által aratott kettősgyőzelmet, az tudja miről beszélek!

MV Agusta Brutale

Brutale 800 és 1090
Az újjáéledt márka gondolt a csupasz motorok kedvelőire is, és az F4 sikerei után megszületett a Brutale. Először négyhengeres erőforrásokkal került a piacra, ami ma már 1090 köbcentiméterre hízott. Az F3 megjelenése után viszont kézenfekvővé vált a háromhengeres nakedbike is, így ma már elérhető a háromhengeres 800-as Brutale is. Az alapmodelleken kívül a pályaorientáltabb vásárlók számára választhatóak az RR modellek is.

MV Agusta Brutale Dragster

Brutale Dragster 800RR
Menettulajdonságokban kevés eltérést éreznénk a sima Brutale-val összehasonlítva, a Dragster inkább csak egy átépítésnek felel meg. Küllős felnik, lerövidített farrész, átalakított idomok, minden részlet alaposan kidolgozott. Nehéz megmondani, hogy az új modell pontosan mit akar megszemélyesíteni, az eredmény viszont szemet gyönyörködtető!

MV Agusta Rivale

Rivale 800
A formákat és az elgondolást tekintve a modell egyenes ági leszármazottjának tűnhet a Ducati Hypermotard-jának. A háromhengeres 800-as motor ezúttal egy magasabb és kevésbé kompakt felépítésbe került, ahol még mindig nagyszerűen teszi a dolgát. Az új funbike teljesíti feladatát, és biztosan mosolyt csalna az arcodra!

MV Agusta Stradale

Stradale 800
Ha valaki oldaltáskát próbált volna szerelni a korábbi MV Agustákra, annak leeshet az álla az új Stradale-től! A Rivale extrém formáit továbbgondolva egy kissé túrásabb modell született meg, amelyet gyárilag oldaldobozokkal szereltek. Persze ne gondold, hogy a dobozok elnyelnek mindent, és hogy az ülés 1000 km után is kényelmes, mivel ez a modell még mindig sportosan hangolt.

MV Agusta Turismo Veloce

Turismo Veloce 800
Ha igazi túrára készülsz, valószínűleg ezt a modellt választanád. Habár a modellről még nem sokat tudni, a Stradalehoz képest egy sokkal kényelmesebb és könnyebben pakolható motorról van szó, habár az erőforrás maradt a 800-as. Vajon elegendő lesz ez az olyan konkurensek ellen, mint az 1300-as Super Adventure, vagy az 1200-as Multisdrada?

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending