Connect with us
Suzuki

Hírek

MV Agusta F3 Ago

Hivatalosan is debütált a 675-ös sorhármas ritkaság még ritkább változata, az F3-as Giacomo Agostini tiszteletére kiadott 300 darabos szériája

Published

on

mv f3 ago
ULTRABOLT
RST AIRBAG

Agostini és az Agusta neve elválaszthatatlanná vált. Habár a MotoGP történelmének legeredményesebb versenyzője a Yamahánál is versenyzett, legtöbb világbajnoki címét az ezüst-piros márkával szerezte. Az olasz versenyző még a hatvanas-hetvenes években tarolt az olasz márkával – végül közösen 13 egyéni világbajnoki címig jutottak.

A legutóbbi EICMA kiállításon viszont már megjelent az olasz trikolor festésű F3 Ago replika, amit maga a névadó mutatott be. Azóta hivatalossá vált, hogy a motorból 300 darab készül majd. A szerencsés gazdáknak azonban mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, mivel az ára 7 millió forint feletti lesz, ami nem kevés egy középkategóriás vasért.


Az új 800-as erőforrás 150 lóerőt teljesít, súlya pedig igencsak versenyképes. Agostini minden egyes példányt dedikál, ezen kívül pedig egyéb MV Corse kiegészítők járnak a gépezethez. A karbon első sárvédőnek, az alumínium lábtartóknak és a kovácsolt felniknek hála az összsúly csupán 171kg.

Nem kérdéses, az F3 Ago nagyon szépre (és felettébb magyarosra – a szerk.) sikerült. A limitált darabszám és a magas vételár miatt viszont valószínűleg nem fogunk találkozni ezzel az egyedi festéssel az utakon, mivel azok bizonyára mind gyűjtőkhöz kerülnek majd.


Szöveg: RSVRocky Képek: A&R

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending