Connect with us
Suzuki

Hírek

Szárnyal az MV Agusta, miután végleg szakított az AMG-vel

Végleges bejelentés az MV Agustától. Nincs többé AMG, van helyette négyhengeres blokk fejlesztés (X)

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Még 2014 tavaszán a Mercedes AMG 25% tulajdonrészt vásárolt az akkoriban erősen eladósodott MV Agustából. A közös munka nem tartott sokáig, már 2017 nyarán bejelentették a visszavásárlást, amit sikeresen véghez is vittek, így a cég teljes mértékben Giovanni Castiglioni  és az orosz befektető Timur Sardarov tulajdonába került.
Ezzel az üzlettel MV Agusta új korszak kezdetét jelentette be, néhány kiszivárogtatott hír szerint egy teljesen új 1000 köbcentis négyhengeres blokkot fejlesztenek, amely már idén ősszel piacra kerülhet. Ezzel már a nagyobb blokk is teljesíti az EURO4-es normát.

A márka rajongói egyértelműen izgulhatnak, valószínű új sportmotor fog a piacra kerülni, talán egy új F4?  Elképzelhető, de az már biztosnak tűnik, hogy egy új 215 lóerős Brutale kezdi a sort a négyhengeresek között idén ősszel.

A háromhengeres 800-as blokk már 2016-ban Euro4-es szintet teljesített és rengeteg modellváltozat közül lehet választani 110 és 150 lóerős konfigurációban. Az sem mellékes, hogy az EURO4-es háromhengeresek immár 3 év garanciával vásárolhatóak meg, tehát a gyermekbetegségekenek végleg vége teljesen kiforrott a konstrukció.

Turismo Veloce – 110 lóerő, 191kg

Szürke/fekete – Piros/Szürke – Kék/fekete színben rendelhető

Rivale – 110 lóerő, 173kg

Kék/fekete Kineo drótküllős felnivel, Piros/fekete öntött alufelnivel rendelhető

Brutale 800 – 110 lóerő, 175 kg (rendelhető A2 vezetői engedélyhez is 35 Kw-os változatban!)

Piros/fekete – Kék/sárga – Fekete színekben rendelhető

Dragster RR – 140 lóerő, 168 kg

Piros/fehér/fekete – Bordó/fekete – Sárga/fekete színben rendelhető

F3 800 RC – 148 lóerő, 173 kg (Az alapmodell rendelhető A2 vezetői engedélyhez is 35 Kw-os változatban!)

Az RC modell a Reparto Corse SBK versenycsapat színeiben rendelhető

RVS#1 – 150 lóerő, 160 kg!

100 darabos limitált szériában készülő különlegesség

A bejelentés minden bizonnyal hatással lesz a Superbike-ra is, amelyben az olasz gyártó  MV Agusta F4 RR-rel áll a rajtvonalhoz. A jelenleg használt versenygép a 2005-ben bemutatott motor alapjaira épül, ezzel ő a legöregebb modell a superbike jelenlegi indulók között, de mégis 2017-ben sok borsot tört a nagyobb gyártók orra alá.

Azt hiszem izgalmas évnek nézünk elébe, kíváncsian várjuk a fejleményeket az MV Agusta fejlesztéseiről, már csak azért is mert nekünk is van egy Rivale a gépparkkunkban. Ez az a motor ami mellett még megállnak az emberek megnézni mi is ez. Nem közömbös senkinek, ha utánfutón visszünk egyet a járókelők fotózzák, az autósok mellénk állva kérdezgetik, hogy mi ez és, hogy mennyire szép, hol lehet kapni stb..

Eláruljuk hol lehet kapni Magyarországon:

MV Agusta Budapest
1026. Szilágyi Erzsébet fasor 17-21
Tel.: 06.30.515.5534

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending