Connect with us
Suzuki

Hírek

Művészi mintájú Pirellik

Egy kis darab (motor)művészet: tetovált gumiabroncsok

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Szöveg: Szikora Dominika >> domino@tesztmotor.hu

Egy tetoválóművész, egy véső és pár gumiabroncs… első hallásra nem egymáshoz kapcsolódó „összetevők”, találkozásukból mégis valami egészen egyedi kerekedett ki. Történt ugyanis, hogy Scott Campbell tetoválóművész lecserélte az emberi bőrt, és gumikat kezdett el „kivarrni”… az eredmény pedig néhány különleges alkotás megszületése lett…

A Pirelli már hosszú évek óta a világ egyik vezető gumiabroncs-gyártójaként ismert, ráadásul a korona a munkásságukon, hogy ők a brit Superbike, a WSBK és persze a Forma-1 egyedüli gumi-beszállítói. Ilyen referencia mellett persze érthető, hogy a „divat-világban” való részvételük kevésbé ismert.

A cég legújabb üzletének megnyitása alkalmából egy híres tetoválóművész, – a kísérletező kedvéről is ismert – Scott Campbell mutatta meg tehetségét  egy számára is merőben új vásznon: ezúttal gumiabroncsokat „tetovált”. Campbell egyébként egy híres brooklyni tetkószalon tulajdonosa, és nem mellesleg a hírességek egyik kedvenc művésze.  

Ez az első alkalom, hogy ilyen („varrás” szempontjából) különleges anyaggal dolgozik, és a projekt éppen ezért sok előkészületet is igényelt… a tűt és a festéket vésőre cserélte, hogy megalkossa ezeket a gyönyörűen kidolgozott, aprólékos műalkotásokat. Igen, ezt bátran nevezhetjük annak…


Jobbra: a Diablo Rosso II futófelületére ezúttal egy szív, egy koponya és egy stilizált szem került

Elképzeléseit maga öntötte formába, minden egyes vonást saját kezűleg alakított ki, mindenféle számítógépes- vagy digitális segítség nélkül. Méltó befejezéseként ennek az egyedi alkotásnak, a teljesen „kitetovált” abroncsot egy (ugyancsak) különleges kiadású Ducati Diavelre szerelték. Emellett ez a dizájn díszíti az egyik speciális kiadású Dainese dzseki belsejét is, többek között kiegészítve Szent Christopherrel, a motorosok védőszentjével. Nem véletlen, hogy a rajz(olat)ok kiemelt helyet kaptak az idei EICMA-n is.  

Természetesen ezek az alkotások csak a szemet gyönyörködtetik, motorozásra nem alkalmasak – a cél mindössze az volt, hogy az „érzelmekre hassanak” általa, és talán egy kicsit felértékelődjön ez a műfaj a „kívülállók” szemében is. 


Munkában a mester


Nektek hogy tetszik?

Videó a milánói standról (olasz)

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending