Connect with us
Suzuki

Akciók

Műszaki vizsga fájdalmak nélkül

A vizsgáztatás idő, macera és pénz. Persze van megoldás, hogy csak az utóbbi maradjon

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A vizsgáztatás idő, macera és pénz. Persze van megoldás, hogy csak az utóbbi maradjon

A motoros életében előbb-utóbb előfordul, hogy meg kell győzni az illetékeseket a kedvenc műszaki állapotáról. Én már többször is átestem ezen és igencsak vegyes érzelmeim alakultak ki a művelettel kapcsolatban. Volt, amikor könnyen ment, de volt, amikor mindenbe belekötöttek és még arról is meg akartak győzni, hogy a gyári farokidomom igazából utángyártott, amiben a lámpát rosszul építették be és …. Na igen, néha úgy érzem, hogy az ügy kimenetele majdhogynem attól függ, épp milyen kedvük van a kedves vizsgabiztosoknak. Nem akarok rosszat mondani, mert ahogy mondtam, volt már, hogy nyugtatók nélkül is túléltem a vizsgáztatást. Egy viszont biztos, rengeteg időt vesz el a mutatvány, amit sokan nem engedhetnek meg maguknak.

Van viszont egy vállalkozás, ami mindent átvállal tőlünk, nekünk csak annyi dolgunk van, hogy átadjuk a motort, a papírokat és a kulcsot. Lepo, aki konkrétan a frontvonalban küzd a motorokért, már 12 éve műveli ezt a perverz sportot, azóta segíti a motorosok életét. Tapasztalatból tehát nincs hiány, így a kifejezetten macerás ügyeket is (mint péládul motor- vagy vázcserés jármű vizsgája, vagy akármi, ami a Nemzeti Közlekedési Hatóságra tartozik) simán megoldja. Az eredetvizsgálatot és az okmányirodai ügyintézést is átvállalja.

Lepo esetében a motor szállításával se kell foglalkoznunk. Speciálisan kialakított teherautóval hozzák-viszik a gépet, nem úgy, mintha raklapokat vagy diszónkat vinnének Diósjenőre. Sőt, ha a motor felkészítést igényel, azt is rábízhatjuk. Összeségében körülbelül két napot spórolhatunk meg Lepoval, ami nem kevés egy dolgozó embernek. A szabit meg érdemes inkább másra elsütni, mint erre.

Ha esetleg nincs megfelelő műszaki állapotban a kedvenc, igéy szerint akkor is tudnak segíteni. Ha megbízzátok őket, akkor műszakilag felkészítik a műszaki vizsga követelményeinek a motorkerékpárokat. A 12 év alatt egyetlen motorkerékpár volt, amit nem tudtak levizsgáztatni, egy olyan probléma miatt, ami pont a vizsgaállomáson jött elő. Ha ilyenkor te viszed a motorod, akkor egy vizsgadíjat és egy napot biztos buktál, de Lepoékkal ilyen nem fordulhat elő, mert te csak egyszer fizetsz akkor, amikor kész a vizsga. Jól hangzik, nem de?

A végére pedig egy kis elmélet. Sokan nem értik, hogy szúrják ki őket a rendőrök, amikor épp hogy csak pár hete, vagy hónapja járt le a műszaki vizsga. Ez főleg akkor ciki, ha nem nézegetjük a forgalmit (márpedig nem szoktuk) és gyakorlatilag fogalmunk sincs arról, mikor kellene vizsgázni. Sajnos a rend rendiíthetetlen őrei helyettünk is pontosan tudják, elég csak ránézniük a rendszámra.Matrica a vizsga előtt és után

Ugyanis van rajta egy elég árulkodó matrica, amiről minden kiderül. Mindegyiken van egy szám, például 08, ami a lejárat dátumára vonatkozik. Sőt, mindegyik évjárat más színű, szóval akár az alapján is be lehet azonosítani az évet. A szám felett pedig van egy nyilacska, ami a hónapot mutatja. Ha jól van felragasztva a matrica, akkor egy képzeletbeli órán pont arra a számra mutat, amelyik hónapban vége a dalnak.


Az eredmény: régi matrica le, új fel és a forgalmiba is bekerül az új dátum

Lepo és a mobil-ereditésvizsgálat elérhetőségei:

www.mobil-eredet.hu
eredeitségvizsgálat tel.: 70/ 319-9638

www.lepo01.hu
műszaki vizsga tel.: 20/ 938-3339


A rettegett szerv :)

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending