Connect with us
Suzuki
just1 mx

Blog

Mugen Race S Phantom 2 – Motoros csizma tartósteszt 2. rész

Helyzetjelentés a Mugen Race versenycsizmájáról 1 hónap után

Published

on

mugen race s phantom 2 teszt 2. resz
ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

A múlt hónapban bemutattuk nektek a Mugen Race jelenlegi versenycsizmáját, az S Phantom evolution 2 típust, melynek magyar vonatkozásai vannak a SuperZone által. A csizma felépítése és elemzése után megosztjuk veletek első tapasztalatainkat.


Több mint egy hónap telt el a csizma átvétele óta, ami elég sűrű volt számomra motorozás szempontjából, így megérett már egy komolyabb mosásra. Motortesztek, autópálya, versenypálya, koncert és camping is akadt, kis híján benne is aludtam.


A csizma első métereit az új Yamaha R1 lábtartóin tette meg. A teljesen megújult japán sornégyes rengeteg izgalmat tartogatott, így igazából nehéz volt rögtön a csizmára koncentrálnom. Néhány kilométer múlva viszont magára hívta figyelmem a Mugen, úgy éreztem, mintha a bőrnadrágot rosszul gyűrtem volna bele, és az nyomná 1-1 ponton a lábfejemet. Megállva viszont azt tapasztaltam, hogy a nadrág nem ér le addig, hanem a cipzár nyomja a lábam, holott szépen bőr került alája is. Persze továbbmentem, gondoltam csak be kell törni kicsit, és majd elmúlik.


Igazam lett, és másnap már fel sem figyeltem az esetre. Mint már írtam, ez egy versenycsizma, így strandpapucs kényelmet ne várj tőle, viszont a kategória átlagától szerintem komfortosabb. Nem okoz problémát a lábtartón való pozícióváltás, és lábfejed is könnyen mozgathatod.


Gyaloglásból is kivettem némiképp a részem, mivel ottalvós/sátrazós motoros találkozóra is ellátogattam, ahol szinte egész nap a lábamon volt – ha az éjjel lehűlt volna az idő, tutira benne is aludtam volna!


Sikerült kilátogatnom a Kakucsringre is, ahol az orrész alumínium koptatója először találkozhatott az aszfalttal. A tripla kilences lábtartói magasra kerültek, a dőlésszögem pedig messze van Marqueztől, így inkább hanyag lábtartásomnak volt köszönhető az 1-1 súrlódás. Ducatim nem mondható kényelmesnek, az egyik hétvégén viszont 737 kilométert motoroztam le a Mugen Phantomjában talp és lábfájdalmak nélkül. Ha csizma kényelmetlen lenne, ez idő alatt biztosan feltűnt volna.


Az elmúlt hetekben teszteltem egy Cagiva Canyon endurót is, ám a csizma szempontjából eseménydúsabban telt a Ducati Monster 696 tesztvezetése (mely csütörtökön kerül címlapunkra). A kis szörnyeteg nagyon otthon érzi magát a kanyarokban, kedvenc fordulóimban már az első próbálkozásra szikrázott is a csizma koptatója. Ezúttal mindkét lábbeli kapott több simogatást is az aszfalttól, még úgy is, hogy igyekeztem lábujjhegyen támaszkodni a lábtartón. Mindez a kis Duki érdeme, ami a 160-as magas profilú hátsó abroncson remekül teljesíti az íveket.


A csizma mosása közben apró jelekre vadásztam, ami hibákra, esetleg korai elhasználódásra utalna. A sebváltókar elleni méhkaptár mintás védő teljesen hibátlan, a felverődő kövek és bogarak sem tettek kárt sehol a csizmán. A talpat vizsgálva viszont már meglátszódik az aszfalt nyoma, pedig nem szoktam feleslegesen lógatni a lábam (mi vagyok én, doktor?). A kopás csak a bal oldalt érinti, annak is az elülső része. Gyanítom, hogy ezt a részt szoktam először letenni megálláskor, de az is lehetséges, hogy a gumi talpazat kicsit puhább a vártnál.


A csizma továbbra is tesztelés alatt marad, és legkésőbb a szezon végén beszámolunk további tapasztalatainkról. Az eddigi benyomások nagyon pozitívak, és eddig nem látok rá okot, hogy ez változna a későbbiekben. A Mugen Race S Phantom 2 csizmát megtaláljátok a SuperZone kínálatában, jelenleg akciós 44 900 forintos áron!

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending