Csatlakozz hozzánk

Akciók

Mugen Race cordurák

Tartósteszt 2011: Mugen nyári dzseki és motoros nadrág bemutató

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Újabb két darabot mutatunk be 2011-es tartósteszt-ruhaflottánkból, ezúttal az utcai vonalról: motoros nadrág és nyári dzseki, ahogyan azt a Mugen Race képzeli.

Az egyrészes bőrruha mellett a SuperZone jóvoltából egy utcai garnitúrát is tartóstesztelünk idén a Mugen Race kínálatából. Ez a lentebb látható cordura dzsekiből és nadrágból, illetve egy nemsokára bemutatásra kerülő motoros farmerből áll. Biztosan mindannyian tisztában vagyunk a cordura ruhák előnyeivel a bőrrel szemben: jóval könnyebb, praktikusabb és kényelmesebb viselet, ami az időjárás viszontagságaitól is jobban véd, tehát utcára megfelelő megoldásnak tűnik. Ugyanakkor azt is mindenki tudja, hogy egy esetleges csúszásnál a cordura anyaga képes elfogyasztani magát az aszfalton…

Node valamit valamiért: véleményem szerint utcán, ésszel felfogható tempóban közlekedő motorosok számára egy cordura felszerelés megfelelő védelmet nyújthat. Így gondolom a Mugen Race portékáival kapcsolatban is: a kötelezőnek mondható CE protektorok mellett extra tartósságot ígér a gyártó az ázsiai polyester anyagot tekintve – tényleg strapabírónak látszanak a cuccok, valószínűleg nem nagyon látszik majd rajtuk a (rendeltetésszerű…) használat miatti kopás, de ez majd a szezon végére kiderül.

Az MNR-637-es kódjelű Mugen motoros nadrág túrázás mellett mindennapos használatra is tökéletesen alkalmas – ezt támasztja alá, hogy futárok tapasztalatait is figyelembe vették a tervezéskor. Cordura gatya kevlár-stretch részekkel a térdnél és fényvisszaverő csíkokkal hosszában, 100% polyester anyagú, kizipzárazható belső béléssel. Ez utóbbi a katalógus szerint vízálló (egy komolyabb tesztre még nem került sor), légáteresztő, mégis véd a széltől. Igazi négyévszakos viselet, mert a Zakopane túrán a belső béléssel rendesen rámizzadt: ezt elkerülendő illik kizipzárazni a két, comb-tájékon lévő AirVent szellőzőnyílást. A bélést nem nagy macera kivenni/betenni (hosszabb útra érdemes magaddal vinni, mondjuk a hátsó ülés alá csomagolva), és a derékbőséget is egyszerű testre szabni a tépőzáras szíjak segítségével. A csípő tájékán speciális habszivacs panelek védenek a térdnél helyet kapó CE protektorok mellett. Két zipzáras (vízálló?) zseb és a lábszárnál szintén zipzáras állítási lehetőség szavatolja a praktikumot a Mugen Race (egyik) “univerzális” utcai motoros nadrágja esetében.


Az unisex (és univerzális) nadrág S-es és 3XL-es méret között vásárolható meg 29.900 forintért


A derékméret beállítás könnyen megy a tépőzáras övekkel

Az MNR-1150 kódjelű tartósteszt Mugen “kabát” már egyáltalán nem négy évszakos, inkább négy hónapos viselet. Ez ugyanis egy hálós nyári dzseki, de van belőle “normális” cordura kivitel is, MNR-1160 néven. Viszont ehhez is jár kizipzárazható belső bélés (szintén 100 százalék polyester), ami a gyártó szerint víz-és szélálló – és mégis “lélegző”. Természetesen van olyan hideg szél és akkora eső, ami meghaladja a képességeit, de elsősorban egy lehűlt nyári este, vagy egy (gyors) frissítő zuhi elleni védelemben szabad (kell) rá számítani. A napokban lezúduló jégeső ellen például már nem sokat ért, de nem is számított rá senki – ráadásul a bélés sem volt benne… Akárcsak a nadrágét, ennek a belsejét is érdemes a hátsó ülés alá gyömöszölnöd, mert semmivel sem körülményesebb belevarázsolni a dzsekibe, ha gyülekeznek a viharfelhők. A biztonságról vállnál és könyöknél CE protektorok gondoskodnak, valamint egy vékonyka gerincvédőt is kapott, de nyugodtan elfér alatta egy “rendes” darab is, amit azért érdemes alávenned. A szürke fényvisszaverő csíkokkal szegélyezett fekete-fehér dizájn a mai világban talán kicsit konzervatívnak számít, de az én tetszésemet például ezért is nyerte el. Több tapasztalat a Mugen-cordurákról később, folyamatosan.


A férfi szabású dzseki S-estől 3XL-es méretig kapható 49.900Ft helyett most akciósan, 29.900 forintért!


Ezt a nyári dzsekit még melegben is szívesen felveszed, csak legyen egy kis menetszél…

Köszönet a SuperZone-nak a tartósteszt felszerelésekért

SuperZone

Cím:
1032 Budapest, Bécsi út 170.
Tel.: 06-1-238-05-76, 06-1-367-28-42, 06-20-3184044, 06-20-479-90-25, 06-20-512-35-40
E-mail: superzone@superzone.huEz az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.
Nyitvatartás:
Hétfő – Szombat 10:00-20:30-ig
Vasárnap 10:00-18:30-ig
www.superzone.hu


Fényvisszaverő-teszt, vakuval

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending