Csatlakozz hozzánk

Hírek

MSC: forradalmi újdonság a KTM-től

Pontosabban a Bosch-tól, ugyanis az új, fékezést és gyorsítást egyaránt segítő menetstabilizáló elektronikát a német cég fejlesztette a KTM nagy túraendurójára. MSC-vel szerelt KTM-mel nagyon nehéz lesz elcsúszni, állítják a mérnökök…

Közzétéve

ekkor

ktm msc
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A Bosch már évek óta fejleszti saját ABS rendszerét, végül viszont nagyobbat alkottak egy sima blokkolásgátlónál. Az új MSC (Motorcycle Stability Control) rendszer a motor mindenkori stabilitását szabályozza. Ezáltal többféle vészhelyzetet is képes elhárítani, melyek fékezésből vagy kigyorsításból adódhatnak – magyarán nem engedi alólunk kiesni sem az első, sem a hátsó kereket, semmilyen helyzetben (dőlésszögben).

Az új rendszer először a KTM legnagyobb túraendurójában, a 150 lóerős 1190 Adventure R-ben jelenik meg, azonban minden bizonnyal hamarosan más gyártók más stílusú motorjain is elérhetővé válik. A rendszer önmagában (motor nélkül) is kapható, azaz utólag beszerelhető lesz (az Adventure-be biztosan, de talán az új SuperDuke-ba is), előreláthatólag 120 ezer forintos áron.

A rendszer működéséről egy részletes videót is láthatunk, ami magáért beszél:

Comments

comments

Trending